Терзиев: Половината от изсечените дървета на "Опълченска" не са ценни

Кметът даде уверение, че ще бъдат посадени големи дървета
10 сеп 2024 13:21, Елка Василева
247
Терзиев: Половината от изсечените дървета на "Опълченска" не са ценни
Снимка: архив, БГНЕС

Половината от изсечените дървета на ул. "Опълченска" са инвазивни видове, не са ценни. Столичната община ще засади 50 нови дървета по улицата и още 53 дървета в района на ремонта. Това заяви кметът на София Васил Терзиев, който коментира пред журналисти темата за ремонта на ул. "Опълченска".

Още по темата
Първият етап от цялостната реконструкция на ул. “Опълченска“ от кръстовището с бул. “Сливница“ до бул. “Тодор Александров“ започна на 18 юли тази година. Целият ремонт трябва да приключи до март 2025 година. Проектът предвижда премахването на 39 дървета, което започна на 4 септември под полицейска охрана. Граждани седмици наред протестираха срещу реализирането на проекта, който предвижда реконструкция на инженерната инфраструктура - нова канализация, изграждане на нови тръбни мрежи и водопроводни клонове, както и подмяна на електроразпределителната мрежа.

Има проект, който включва изграждане на нова канализация, която няма как да се реализира под корените на дърветата, подчерта Васил Терзиев. Той каза, че решението за изсичането на дърветата е взето от предишното управление на Столичната община, а не от него.

Кметът даде уверение, че ще бъдат посадени големи дървета. Не е вярно, че не ни вълнува зеленината в града. Вижда се от данните колко залесявания са направи и колко големи дървета са засадени, повече отколкото в предишни години, каза столичният кмет.

Полагаме много грижи за зелената система и заедно с отпадъците двете теми са приоритетни за общината, каза Терзиев. Това, че в този проект се налага да се вземе трудното решение да се отрежат дърветата, за да се изгради модерна канализация и да минат тръбите на всичките комунални дружества, не значи, че сме го взели с лека ръка, каза посочи Васил Терзиев. За нас всяко едно дърво е ценност, затова ще продължаваме активно да садим дърветата и София да продължава да бъде един зелен град, което е една от най-големите ценности и богатства на нашия град заедно с водите и Витоша, посочи столичният кмет, цитиран от БТА.

Според него с темата за "Опълченска" се влиза в пореден предизборен епизод, в който всяко нещо ще се изопачава, а фактите ще се нагласяват, както е удобно на някого. Същите протестиращи, които преди протестираха на "Патриарха", после се появиха на "Опълченска". Изведнъж си смениха адресната регистрация, каза Терзиев. Той е на мнение, че темите отново ще придобиват политически привкус.

Кметът Терзиев коментира темата за ремонта на ул. "Опълченска" по време на проверка на дейностите по почистване на река Слатинска между ул. "Иван Салимански" и бул. "Ботевградско шосе".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от София
Засиленото търсене на имоти е заради присъединяването ни към еврозоната
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
1
 
19
 
! Отговори
Сеч на ценни дървета преди 1 седмица
Излиза, че другата половина 50% от изсечените дървета са били ценни.
147
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Г-н кмете,ако знае дядото генерал полковник Терзиев член на Политбюро на БКП кви вършиш че дсе обърне в гроба
146
1
 
18
 
! Отговори
Asassin преди 1 седмица
а пък това лице на снимката е безкрайно нищожно и освен да унищожава и разваля всичко в София, друго нищо не прави....Тотален ***
145
2
 
7
 
! Отговори
Папуа Нова България преди 1 седмица
Абе тука си е така от 44та
144
0
 
4
 
! Отговори
Строителна мафия преди 1 седмица
143 То в момента е излезнало така
143
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Намаляваме с 50 000 души всяка година, обаче всяка година издавате разрешително за 70 000 нови сгради. И накрая какво ще излезе? Че бандитите с пари имат по 30 имота, а бедните не могат да со позволят дори 1.
142
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И Терзиев не ни е ценен, но се налага да го търпим! Затова пък ще ни излезе скъп!
141
1
 
10
 
! Отговори
Васкоооо преди 1 седмица
Заминавай да работиш Закво ти плащам!
140
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А другата половина?
139
2
 
4
 
! Отговори
Шибанистан преди 1 седмица
Е Ада на 4ебурашките в който живеем всички ние нормалните хора!
138
2
 
5
 
! Отговори
София не е преди 1 седмица
Европейска столица в никакъв случей с тия пуски имена на улиците и стил Максуда и Бейруд навсякъде Е баси мръсния град мой приятели от USA ми го казаха не че аз Невиждам!
137
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Абе комунягaа, а другите ценните дървета защо ги изсякохте? Имаше завка за обществен дебат, но вие побързахте да ги отсечете, за да направите магистрала "Опълченска". Сега какво ми се оправдаваш? След дъжд - качулка.
136
1
 
1
 
! Отговори
БГ езика Мутира преди 1 седмица
136 да се чете пешеходни патеки
135
3
 
10
 
! Отговори
Коко преди 1 седмица
Човека го тричат за 50 дървета, същите които се оплакват, че постоянно нямат вода. Вода няма защото водопроводите са на 70 години и половината изтича пред да стигне до панелките ви. Та от една страна са тези 50 дървета, от другата разградения Граф Игнатиев, унищожените жълти павета, скандалите със заменките, презастрояването и създаването на гета като Манастирски ливади, дупките навсякъде, корупцията до дупка, 250 незаконни сметища, рушащата се нова Севрна тангента, липсата на градини и т.н. ОК
134
1
 
7
 
! Отговори
Ей Масло преди 1 седмица
Кога ще сложите мигаща синя светлина на пешеходните аптеки на знака?!И нещо улиците да се пооправят малко.Ако не е много нагло от моя страна като данъкоплатец да си търся правата.
133
1
 
7
 
! Отговори
Българските фирми преди 1 седмица
Са с поставени лица на мафията точат ДДС и укриват данъци и за заплати пари нямат у криза са.
132
9
 
6
 
! Отговори
Коко преди 1 седмица
Васе, какво се обясняваш на тази шайка. Вършиши работата, те нека да си лаят. След година- две ще се прецени какви си ги свършил. Рим не е съграден за един ден.
131
2
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 седмица
До Анонимен/113 "До Спаси София""Зелен град" не означва повече дървета ... " "... спокойно може да си вземеш ел. панела и се пренесеш в пустинята, ние си предпочитаме с натурални дървета и повече кислород!" - абсолютно си прав!
130
2
 
6
 
! Отговори
София е Максуда преди 1 седмица
Фандъкова Бойко и ДС толко откраднаха че ви е бедна фантазииката плебейска!Тия скъпи коли по улицата ако мислите че се копуват с работа сте умственно изостанали.
129
1
 
2
 
! Отговори
Коко преди 1 седмица
До Държава пародияАборигени се пише. Нафърфорен Фъндък.