Терзиев с извинение за заповедта в края на деня - "Неучебен, но присъствен"

Допуснахме грешка, заяви той
17 сеп 2024 09:33, Стела Стоянова
66
Терзиев с извинение за заповедта в края на деня - "Неучебен, но присъствен"
Снимка БГНЕС

Допуснахме грешка и дължа извинение за това, че направихме малко по-труден деня за учители и родители.

Това заяви кметът на София Васил Терзиев във връзка с масовото недоволство, което Столична община провокира в първия учебен ден в понеделник, обявявайки втория ден от новата 2024/2025 година за неучебен, но присъствен. Заповедта дойде в края на работния ден.

„Допуснахме грешка. Ще имаме сериозен разговор с нашия екип“, заяви Терзиев, който обясни, че иска празникът на София, който се отбелязва на днешния 17-и септември да бъде всяка година неучебен, но присъствен.

Кметът уточни, че няма да има никакви последствия за директорите, които няма да се съобразят със заповедта и през днешния ден ще проведат учебни занятия. Такъв е примерът с Диян Стаматов, която с гневна публикация в социалните мрежи в 19:49 часа снощи съобщи, че няма да спази заповедта и 119.СУ ще има нормален учебен процес с учебната програма за вторник.

Отсъствия днес няма да се пишат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от София
Обир на казино в София, маскирани са откраднали 30 хиляди лева
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
3
 
23
 
! Отговори
Ивайло Шопски преди 2 дни
Тоя и групичката му за сега са най-неадекватните индивиди, влизали в Столична община, изобщо.
38
2
 
17
 
! Отговори
Интересно... преди 2 дни
Дали някой може да посочи поне едно решение на ДСУшко в досегашния му кметски мандат, с което той да не е станал за смях? Поне едно негово практически осъществено действие, което може да се определи като позитивно / добре замислено, проектирано, качествено осъществено/? Поне един 100% негов проект за инфраструктурно строителство, заложен през изтеклата почти година на управление / всичко, което се строи в момента, е довършване на Фанди-обекти/ ? Поне едно нещо, което да не е било 99% ПиАр акция?
37
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
И какво ще рече допуснахме - неговият подпис е на заповедта , всеки с всичкият си ще се усети че е проблем да пуска подобни неща от днес за утре . Това дори по време на ковид не го правеха
36
2
 
29
 
! Отговори
88 преди 2 дни
Единствено за прайда бяха се стегнали и концентрирали, за всичко друго си го карат през просото
35
2
 
22
 
! Отговори
Целият ви екип преди 2 дни
Колкото по-бързо се махнете от общината, толкова по-голямо добро ще направите за София и хората. Всеки ден на власт за вас е поредната катастрофа! И се питам - кой ви даде правото да обявите, че ще приемате план София водородно неутрална 2030??? Вие лично ще се качите ли редовно ба градски транспорт гусин кмете?
34
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
ГЕРБАДЖИЯТА ДИЯН СТАМАТОВ СЕ НАКЕНДЗА ОТ ЯД И НА ИНАТ ЩЕ РАБОТИ.
33
11
 
8
 
! Отговори
Не става така преди 2 дни
Терзиев трябва да разбере, че Столична община не е ИТ фирма и нещата не стават както там. Българинът е изключително просто човек, в държавния апарат работят много прости хора, трябва тотално да си промени стила на управление, за да успее да постигне нещо.На Българина му трябва една мутра тип Бойко да го командори.
32
5
 
19
 
! Отговори
Майора преди 2 дни
Какво друго може да се очаква от мсмини и таткови синчета , мислещи че Столична общинар като да управляват фирмата си и единствено което направиха е да увеличат т тройно заплатите и объркат движението в София! Да видим кой ще ви плаща увеличените данъци!
31
14
 
4
 
! Отговори
19 преди 2 дни
Ми ние и не търсим виновен. Избрах си го и съм доволна от избора си. Жалко, че няма как да се въведе закон, с който малко да намали "софиянците". Тогава щеше да стане още по-хубав града ни.
30
4
 
2
 
! Отговори
НаПълно НеВаксиниран преди 2 дни
Ау, сега Би- и Три- Валентна Факсинираните Аутистчета, ще трябва да прекарат Един Екстра Ден с 800-те ЕвроЖендрс на Грантове към ЮдеюМасонските НПО-та, да ги Индоктринират и да ги "НаУчат" на Правилната Партийна Линия!
29
3
 
2
 
! Отговори
Български Хелоуин преди 2 дни
Е всеки ден в обществения сектор. Страшни тиквите питат: почерпка или пакост?
28
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Голям праз. Сбъркали са, извинил се е. Най-адекватният ни кмет от десетилетия. Само малко му куца ПР-а, та дано се усети, че трябва да поработят над това, а не като всезнайковците в ПП и ДБ, чак коги доволно се о-раха нещата, взеха да се чудят що тъй стана и как да го оправят.
27
3
 
27
 
! Отговори
сеир преди 2 дни
ако бяхме в нормална държава този трябваше да си е подал оставката многократно. Резил след резил, София никога не е била толкова зле.Това недоразумение заедно с приятелката си Бонев да се махат сега и веднага
26
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Това няма да до6ита до края на мандата
25
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До mda - :-) с много чувство за хумор ги описвате нещата, но трябва да Ви кажа, че горе-долу точно по този начин се действа в държавната администрация.
24
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Продължаваме промяната
23
8
 
8
 
! Отговори
от прованса преди 2 дни
Вчера във връзка с първия учебен ден имаше публикации колко стрували тетрадки раници и помагала, всичко съпроводено с редовното мърморене, но НИКЪДЕ не се отбеляза заслуга на кого, на коя политическа формация са безплатноте учебници И за горна степен. Толкова години ГЕРБ наливаха милиарди в опаковане на сгради и в демоснстративни пътища, а не намериха средства за учебници. Каузата, трябва да се призмае, е на БСП, отстоявана години наред от Нинова. Поне едно "благодаря" някой можеше да каже.
22
2
 
12
 
! Отговори
mda преди 2 дни
Някаква лелка от администрацията, решила да прави национален празник тип 17 септември и подала за подпис и печат декларацията в 16:55ч предишния ден, че трябвало да ходи у мамини да затваря туршия на 17ти а мъжа и да лее плоча у чинкини. Те така да не и пишат отсъствие на двете и деца които щели да играят на мижидарка в едно село до Своге.
21
8
 
11
 
! Отговори
Кире преди 2 дни
Ейй доживяхме политик да се извини за някоя простотия, която е свършил. А можеше да каже че опозицията са виновни, примерно Хекито с нарочен пост у Фейса го е подхлъзнал:)
20
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Kлoyн