Бой за паркомясто в столичния квартал “Овча купел”

Пострадалият получавал и предупредителни бележки
19 сеп 2024 18:00, Инна Ангелова
50
Бой за паркомясто в столичния квартал “Овча купел”
Снимка: БГНЕС

Борбата за паркоместа в София достига пределна точка. Мъж твърди, че е пребит, след като е паркирал колата си пред блока, в който живее. Инцидентът е от квартал “Овча купел”.

Иван Тъмбев обяснява, че вече над година получава предупредителни бележки на колата си с текст: “Не паркирай тук” или “Паркирането забранено”. Заварвал е автомобила си и със счупени чистачки.

В сряда, след като мъжът паркирал колата си, дошъл негов съсед и го попитал докога ще паркира. “Човекът се облегна на вратата на автомобила, каза, че не мога да паркирам там. Отговорих му, че това са общи, а не частни места. А той каза да си разкарам колата”, обясни Тъмбев пред NOVA.

Словесната разправа преминала и във физическа, след като съседът ударил потърпевшия с юмрук. Пострадалият обяснява, че е паднал на земята. Появил се съсед, който ги е разтървал от боя.

Иван твърди, че не е запречвал други автомобили и не е паркирал пред гараж. След инцидента е подал жалба в полицията и си издал медицинско свидетелство за нанесените травми.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от София
Не е Централна гара, а кючеци, мизерия и бездомни
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
8
 
! Отговори
Гошу преди 13 часа
То е до осъзнатост. По-добре да повървиш малко, но да ти е спокойно, даже е полезно. Не да се вреш на най-*** място , защото било близо. От дивана в колата и обратно, после проблеми имали.
28
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 часа
Бандитската държава пакинги не прави ,но блоковете ги блъска един до друг!?
27
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 часа
Аз съм се родил в столицата! Ако някой продошъл селянин ми каже къде да не паркирам направо го гърмя и го копая!
26
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 часа
Иване, Иване кой къде те хване по спирки и по гари там да ти го натовари.
25
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 часа
Според дивият селянин имащ жипка беневе х1 всяко място пред блокът в който живее е негово.Дали е нагъл или просто луд..
24
0
 
13
 
! Отговори
Гошу преди 13 часа
Има хора дето може ако с колата на последния етаж в тях да се прибере, в магазина да влезе с колата
23
2
 
9
 
! Отговори
Alex преди 13 часа
Иван е айтито фантазьор с апартаментите :) иначе Овчата Кал е мн гаден квартал. Всеки ден съм минавам и ме е гнус. Замислен е добре, но жителите му са бая зле.
22
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 часа
Всеки който паркира на улицата трябва да плаща на общината плюс за втора и трета кола прогресивен данък, аз имам един съсед пенсионер върти 3 коли и реално кара едната веднъж на 2-3 седмици до Враца, хората с деца и работа как го търпят не знам, аз имам гараж.
21
9
 
2
 
! Отговори
Гошу преди 13 часа
Ама да им хакнат колата 1-2 пъти да видим ще спира ли там вече... даже и гумите ще му вземат някои
20
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 часа
До Иван до 16. Въшки си купил.
19
9
 
4
 
! Отговори
Иван до 16 преди 13 часа
Ама тогава ще ви бият и убиват за паркомясто. Вие си решавате. Аз не карам никой на сила. Тези паркоместа съм ги купил за 40 хиляди евро преди повече от 10 години. По 4000 евро на място. За колко да ги давам? За 100 лева ли?
18
1
 
18
 
! Отговори
ParisSG1970 преди 14 часа
Сега човекът да си търси правата докрай, и да не се поддава на провокации и заплахи! Такива наглеци трябва да си получават заслуженото и да си понасят последствията. Особено младите семейства по панелките смятат, че всичко около тях им е бащиния и това поведение се превръща в норма заради мълчанието и страха на останалите. Сега да говори със съседите си и да помоли някой по-разбран да потвърди всичко видяно в съда, на онзи няма да му се размине! Дори и в Дивия запад паркоместата са начертани!
17
0
 
12
 
! Отговори
Гошу преди 14 часа
Иначе и тука ги има, паркирал 1 път някаде и вече само той може там, селяни
16
3
 
7
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 14 часа
До Иван....И 1000 щи дам эа гараж, ама вътре требва да има една манекенка. И, сутрин да е иэлъскала колата....и cвиpкaа да ми напрай...чу лииии Иванушкааоо
15
2
 
7
 
! Отговори
Гошу преди 14 часа
хаха 800 лева за смешен гараж, а за апартамент колко е? Вие от София се майтапите
14
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 14 часа
Наскоро гледах подобна случка . Чичак с Мерцедес ЕС класа ( от старите) беше си заплюл паркомясто пред панелката .. обаче имаше там кола ... Този слезна и почна да хвърля камъни по нея , намери и дървен кол също го хвърли по колата ... После още по се ядоса и блъсна колата НО пристигна полиция и го тестваха май откриха нещо ( алкохол или Нурофен) , закопчаха го , после пристигнаха цивилни и почнаха да снимат колата ... Не знам как се развиха нещата натам , но към ден днешен мерцедеса го няма ..
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 часа
Защото общинските земи се отдават и продават.Ьсстроиха София без парно места. Аз съм в центъра.строят кооперация.поозгодно от паркинг на нива.оначе сини и зелени зони.
12
27
 
2
 
! Отговори
Иван преди 14 часа
И за какво го правят като могат да си вземат паркоместа под наем, ама се скръндзат, затова и бой ще ядат. Аз имам 10 паркоместа и ги отдавам под наем. Наемът е смешен, 300 лева на месец. Дори мисля да го вдигна на 500 лева на месец, че в момента ги давам на много под пазарната цена за наеми. Говоря за външно място. Ако е гараж, под 800 лева на месец няма да намериш в София.
11
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 14 часа
До Анонимен 8. В прованса всичките ти автонобили трябва да са на тротоара за да видят комшиите колко и какви автонобили притежаваш. И да ти е удобно кат излезеш от вас да се метнеш в автонобиля. Въпреки че имаш и двор и гараж. Пешеходците да върят по пътното платно кой го интересува.
10
0
 
18
 
! Отговори
няма как преди 14 часа
няма как да не стават такива грозни истории, след като столицата се напълни с нагли, диви, алчни ***, а полицията, общината и въобще властта се прави, че проблемите на града не я засягат. Даже с бездействието си провокират подобни изяви. Що не се случат такива неща на някой паркинг пред блок във Берлин или Виена ? щото има работеща полиция и работещи закони.