Николоски: Жп линия до София? Не, ще строя високоскоростна до Белград

България е далеч от реалността, твърди вицепремиерът на РСМ
Обновена: 20 сеп 2024 09:35 | 20 сеп 2024 07:00, Петър Бойчев
165
Николоски: Жп линия до София? Не, ще строя високоскоростна до Белград
Снимка БГНЕС

Вицепремиерът на РСМ Александър Николоски продължава със злостните нападки към България.

България е далеч от реалността. Българският и македонският народ са много близки, не е честно да се гради политическа кариера с натиск за унищожаване на един народ. Коридор 10 е с най-голям приоритет за Македония.

Това заяви македонският вицепремиер и министър на транспорта Александър Николоски, за когото българите са "мизерници". Николоски обяви, че не е против изграждането на жп линия до България (част от Коридор 8), но няма да я строи.

"Не съм против изграждането на железопътна линия до България, но тя няма да се строи по трасе, което е неизпълнимо и твърде скъпо и по някакъв начин беше направен опит за корупиране на мен и премиера (Мицкоски)", каза Николоски.

За него много по-важна е високоскоростната железопътна линия Солун-Скопие-Белград, част от Коридор 10.

"Моят най-голям приоритет е изграждането на високоскоростната железница по Коридор 10, ние имаме голям интерес да изградим тази железница с високи технологии. Няма по-важен проект от този, защото той ще отведе страната в бъдещето.

Проектът е печеливш, а има и проект от 1978 г. за железница със скорост от 140 до 250 километра в час. Този проект не беше реализиран вероятно поради разпадането на Югославия. И той ще ни струва по-евтино от железопътната линия до България, някъде между 6 и 10 милиона евро на километър. Аз ще завърша този проект и той няма да бъде изграден от руска, китайска или индийска компания, аз ще го започна и ще го завърша, защото очаквам ВМРО-ДПМНЕ да има два мандата", отбеляза министърът пред Канал 5.

Той съобщи, че в Будапеща на 20 сертември ще се срещне с министрите на транспорта от Гърция, Сърбия, Унгария и Австрия. Акцентът на разговорите ще бъде изграждането на Коридор 10.

За конституционните промени и отношенията с България Николоски заяви, че "не е честно да се гради политическа кариера с натиск за унищожаване на един народ."

"Ако иска, ЕС може да реши проблема с нас и то за една сутрин или следобед, много по-силни държави от нас са поставени на колене. Какво правим с 14-те решения от Страсбург за македонското малцинство, които България не иска да изпълни?

Готова ли е София да не блокира Македония по време на преговорите? Ако е така, те трябва да се съгласят на конституционни промени с отложено действие. Каква е разликата, ако българите влязат в Конституцията сега или след няколко години? Украйна може да стане част от ЕС от нищото, а страните от Западните Балкани, които чакат и изпълняват условия, не могат.

Те (България) не проявиха минимално благоприличие, като не сложиха националния ни флаг. Сегашната официална позиция на България е далеч от реалността. Българският и македонският народ са много близки, не е честно да се гради политическа кариера с натиск за унищожаване на един народ", каза Николоски. / БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от Русия
Русия атакува украинската енергийна и гражданска инфраструктура
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
9
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 6 часа
Бугарските *** (мизерници) Бойко Методиев Норисов, Лена Бориславова, И още няколко, пръцнаха оня ден срещу Македония, но вчера Урсула им с рана политиката и сега мълчат като е банни Г зове. Боло Тиквата е най-долна с мрад, а ГЕРБ е тумпрът на България. И шарлатаните, които чакат пак да се сглобят с го - също.
73
0
 
5
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 6 часа
докато инж. балкански се диви на поредната буря в чаша с вода, тънко минаха още едни 15 процента ръст на цените. шаблона "виденов" е спазен, остана да видиме кой ше пее за байряка, дали ше са К2 или фики
72
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
Усещам как накрая България и Унгария ще бъдат изхвърлени от НАТО и ЕС и на тяхно място бързо, бързо ще влязат Македония и Украйна. Тогава ще се сбъдне мечтата на русуфилите да заживеят в руский мир и ако не се казват Абрамович или Кадиров, да им се налага да убиват и мародерстват за лаптопи и перални.
71
1
 
27
 
! Отговори
Опаа! преди 6 часа
Предлагам да си вземем обратно от макетата българските паспорти с които пътуват и бачкат в европа и друга песен ще запеят тия неблагодарници!!!
70
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
Тия продължават да се държат все едно ние искаме нещо от тях. Българина не се интересува и вълнува от тази велико-албанска провинция. Още по-малко ни интересува да идват с влак. Те са като пинчер, който искаш да те остави на мира, а той все се връща, дърпате за крачола, лае те и иска нещо от теб. Шут в муцуната и край.
69
26
 
9
 
! Отговори
ХХХ преди 6 часа
Хахахахаааааа за сега велика натовска и европейска България губи пред Македония ....биха ни , сега дори и мизерници ни нарекоха хахахаха ние ако ги наречем така сигурно от ЕС ще ни скочат със санкции :) България е жалка картинка от както е в НАТО И ЕС е нещо като ...нищо ! Къде ти бай Тошо дето заби шамар на турския премиер в Анкара ....
68
3
 
28
 
! Отговори
анонимен преди 6 часа
Когато следващият път, някое "високопоставено" северомакедонско мюре се самопокани на среща с български президент или премиер, да му бъде отказано! Разбрах се, че баба Гордана използва българското гостоприемство, за нови обиди и обвинения срещу България! Е, няма да видят ЕС! Да си строят железници до Белград и Прищина!
67
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
Много ми е интересн,о ако построи до България, от там нататък какво става с влаковете? Вие виждали ли сте състоянието на българските железници в момента? Какъв е смисълът да инвестираш във влак за никъде?
66
8
 
13
 
! Отговори
ZV преди 6 часа
Големият въпрос е: защо всички отбягват да работят с българите и България?
65
3
 
27
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 6 часа
Когато се оставиш един пожарникар да те управлява 15 години се стига до там и най-смешните държавици да почнат да се гаврят с теб. Винету подписваше някакви договори с тях само да им вдига самочувствието. Затуй от мен запомнете. Пожарникаря трябва да работи в пожарната. Който за каквото е учил. Като сложиш пожарникар за премиер и готвач за шеф на ядрена централа не може да очакваш напредък.
64
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
Защо до Белград? Първо трябва да построите до Масква и едва след това до Белград. Трябва да се знае кой кара влака в РСМ.
63
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
Естествено, човекът си е прав. Ще строят линия към Европа, а не към Пловдив, Ямбол и Аскьой, които са си една дива Азия.
62
0
 
5
 
! Отговори
Да строи до на макя преди 6 часа
си пърдялото и да не ни за имаяат повече вечен ban
61
7
 
12
 
! Отговори
Лошо преди 6 часа
Македония,Украйна на балканите.
60
9
 
11
 
! Отговори
Ужас преди 6 часа
Този ни провокира нарочно и ни гледа безсилието,и целият балкански полуостров ни се смее.
59
4
 
8
 
! Отговори
aa1820 преди 6 часа
Ще строиш влак стрела от Белград но не към скопие а към задните части на македонските политици....да ви е готино!
58
3
 
12
 
! Отговори
Наглост и безочие преди 6 часа
И този техен държавник показа, че не зачита никакви договори. Не може да употребява съчетанието македонски народ. Вместо него трябва да използва граждани на Република Северна Македония. Така са се споразумели с Гърция в Преспа. Още един премер как за тези *** договорите не означават нищо.
57
2
 
16
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 часа
Защо постоянно ни занимавате с този?
56
2
 
20
 
! Отговори
И защо преди 6 часа
Занимавате хората с тоя нефелник вече трети ден. Работата отдавна е ясна в РСМ
55
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
След това което каза, този е политически труп. Никога повече не бива да се комуникира с него, докато не си подаде оставката.