Стартира вторият кръг от световната купа по биатлон

В Хохфилцен ще се проведат първите за сезона състезания в Спринт и Преследване
11 дек 2009 11:49, Красимир Ангелов
5
Стартира вторият кръг от световната купа по биатлон
Снимка: БГНЕС

От днес до неделя германският зимен център Хохфилцен ще приеме надпреварите от втория кръг за световната купа по биатлон.

Програмата предвижда общо 6 старта – 3 при дамите и 3 при мъжете, като за първи път през настоящия сезон ще станем свидетели на състезания в дисциплините Спринт и Преследване.

Ще продължи ли хегемонията на норвежците и отличното представяне на американеца Тим Бурк, какъв ще е дебютът за сезона на Магдалена Нойнер и ще съумеят ли наши състезатели отново да попаднат в зоната на точките ще разберем в края на уикенда, когато ще приключат надпреварите  с най-атрактивния старт – 4 х 7.5 км – щафета мъже.

Програмата на II кръг в Хохфилцен:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
до 4 преди 14 години
Не пиши тапи коментари,без дори да познаваш момчетата които са там, и без да си имаш и бегла напредстава с какво трябва да се борят в тази държава
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
@3Конкретно за женския биатлон. Мъжете само разхождат ските и пушките по трасетата, поставяйки основателно въпроса "Има ли смисъл от тяхното участие?". Та те не могат да се класират сред първите 40! :)
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
никой, ти май забравяш много бързо, че България винаги е била сила в този спорт. И не говоря само за Дафовска и Никулчина, които са две от малкото ни зимни Олимпийски медалистки. Спомни си само коментаторката по Евроспорта какво е направила за родината. След 1980 най=голямата част от българската делегация на ЗОИ са биатлонисти. Да, в момента виждаш ефекта от калпавата подмяна на поколенията, но където е вряло пак ще кипне. Не трябва да се подхожда толкова негативно.
2
0
 
0
 
! Отговори
никой преди 14 години
Какво са толкова слаби според теб. 53 от 118 е какви са тея максималисти събрани само. Това е много скъп спорт за да се борим с елита. Отмина времето на голата амбиция. Тука става дума за пушки , вакси , ски , трениори по 2те фази (стрелба и бягане) бази , екипировки , тренировки в далечни курорти през лятото и т.н. Нашите бягат при 40 градуса жега с ролери лятото и искаме да са в десятката. Е как да стане това класиране само с оптимизъм.
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Интересен е биатлона, жалко че нашите са толкова слаби!