Трите гранда не знаят що е пощада

Реал демонстрира мощта си на "Аноета", но не държи съдбата си в собствените си ръце
6 апр 2014 19:47, Георги Пешев
0
Трите гранда не знаят що е пощада
Снимка: Ройтерс

В челото на Примера никой не знае що е милост. Атлетико, Барса и Реал са наясно, че от тях се иска само едно: победа, победа и пак победа.

И в събота трите претендента за титлата се справиха със задачите си. Разликата беше, че докато Атлетико и Барса се измъчиха у дома, Реал демонстрира забележителна атакуваща мощ на "Аноета", особено през втората половина на двубоя.

Мадридчани започнаха зле, но впоследствие осъзнаха, че в отсъствието на Кристиано се налага да задържат топката повече от обикновено Това се случи към 30-ата мин. на мача и оттам нататък гостите не срещнаха никакви затруднения и постигнаха впечатляващ и заслужен успех.

На Реал му остават само две гостувания и четири мача у дома. При това белите си върнаха усещането в собствената си мощ. Но работата е там, че мадридчани зависят от преките си конкуренте и най-вече от Атлетико, който трябва да сбърка два пъти, за да може Реал да стъпи на върха.

Дюшекчиите в събота буквално изстрадаха победата си. Те спечелиха с един гол, при който имаше нарушение и бяха като сирачета в отсъствието на Диего Коща. Нямаше ги също Арда и Габи, пък и като цяло отборът изглеждаше изморен.

Но този отбор на Атлетико е създаден, за да преодолява трудности, а отсъстващите ще се върнат в строя. Времето минава, а  червено-белите са в най-изгодна позиция. И отказват да я отстъпят.

Що се касае до Барса, в защитата й цари пълен хаос. Каталунците имаха проблеми срещу Бетис, който, макар че на практика вече е изпаднал, показва забележителен характер.

В отсъствието на Пике, отбраната на Барселона се превърна във филм на ужасите, а и Пинто е далеч от класата на Виктор Валдес. При това Пике ще отсъства по-дълго от Диего Коща.

Вярно е, че Меси е способен да реши всеки мач, но истината е, че аржентинецът не е в оптимална физическа форма. Той играе ходом, раздава страхотни пасове, бележи дузпи.

Но Барса има нужда от нещо повече в тези дни, в които отборът е принуден да играе със съзнанието, че зад гърба му зее истинска бездна. Всеки от трите съперника се нуждае от всяко възможно предимство, за да оцелее в жестоката сеч.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари