Скандална дузпа разплака Хърватия

Неймар вкара два гола за победата с 3:1 на Бразилия на старта на Мондиал 2014
Обновена: 13 юни 2014 14:34 | 13 юни 2014 01:09,
117
Скандална дузпа разплака Хърватия
Неймар бележи от бялата точка. Снимка: Ройтерс

С два гола на Неймар Бразилия обърна Хърватия и победи с 3:1 в първия мач от световното първенство по футбол, игран на стадион Сао Пауло.

До победата обаче се стигна след скандална дузпа за домакините, от която падна и победния гол за тях. При ситуацията Фред получи пас с гръб към вратата и едва бе докоснат в рамото от Ведран Чорлука, но японският съдия Юичи Нишимура счете, че това е достатъчно да отсъди нарушение.

Неймар застана зад бялата точка и вкара решителния гол. Звездата на "селесао" бе герой и през първото полувреме, когато изравни резултата с удар от дистанция.

С това домакините успяха да обърнат резултата, след като в самото начало Марсело си отбеляза автогол. В самия край пък един от най-добрите играчи в мача - Оскар увенча активната си игра с гол.

С това се запази традицията Бразилия да няма загуба като домакин. Селесао вече е в серия от 38 поредни мача без загуба, като в официални мачове поредицата е 58 мача.

Неймар пък застигна Роналдиньо в класацията за голмайстори с националния отбор на Бразилия. 22-годишния футболист има 33 гола, но е изиграл само 50 мача срещу 97 за Роналдиньо.

Прочетете подробности за мача Бразилия - Хърватия

Прогнозирай мачовете на Мондиал 2014 и спечели страхотни награди от Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Рошко си вкара автогол
76
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Отвратен съм от коментатора на БНТ. Този задмина дори и всеизвестният *** "Петела". Поредният голям футболен форум предаван по БНТ ,който ще се гледа без звук.
75
1
 
13
 
! Отговори
До 75 преди 10 години
Другият беше Даниел Моралес. Има 132 мача в А група за Нафтекс, Локо Пд, Черно море, ЦСКА, Спартак Вн, Локо Мездра в периода 2002-2009. След това 2010-2011 е скаут на Черноморец Бургас, а от 2013 работи в Академията на Литекс. Т.е. живее от 12 години в БГ. Тиаго Силва, защото той беше 2001-2004 в Литекс, 2005-2007 в ЦСКА, а сега май си е в Бразилия. Каквото е научил е било преди 7 години и той също не говори лошо. И бяха по-адекватни и обективни от "нашия" коментатор Ивайло Ангелов-Бразилчето
74
5
 
34
 
! Отговори
Шукер преди 10 години
Направо да дават купата на Бразилия отсега. Няма такова подпиране.
73
3
 
47
 
! Отговори
Марио преди 10 години
Бразилия ще излязат от групата - ОК, но ако на осминафинал не ги спре Испания или Холандия, то на четвъртфинал Италия или Англия ще ги довършат! Така че максимум четвъртфинал за мазните и прехвалени бразилци. Ама пък жените им хубави бе...! :) Хайде със здраве!
72
3
 
34
 
! Отговори
платен трол преди 10 години
Дано само това вчера да не е демонстрация, на какво е готова ФИФА за да може Блатер да връчи титлата на бразилците. Спестен чист червен картон на Неймар, измислена дузпа, с това ако не е решил мача, не знам какво още трябва да направи съдията, може би да вземе сам да я вкара. Подобни брутални аванти убиват играта. Много жалко за хърватите.
71
7
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Опорочават играта! Жалко за Хърватска! А на някой тук трябва да се напомна, че Хърватска и България са най-малкото от един континент, да не говорим, че сме на практика от една държава! Какво подкрепяте *** от джунглата. Незаслужена победа, която ще им се върне! Жалко и за Бразилия, че се налага да печелят така!
70
20
 
12
 
! Отговори
Анчо Шукри преди 10 години
Българете няма ли да ритат топка на Мондиала? Що така бе, нали уж сте най- кадърните?
69
4
 
24
 
! Отговори
Мариян Марков преди 10 години
Нашия коментатор когато и да го слушам винаги се заливам от смях...! Уникален е! :) А шампион НЯМА да е Бразилия! Може би Холандия или Германия! А приятните изненади ще са Босна и Херцеговина и Колумбия. Поне според мен :) Хубав ден!
68
3
 
52
 
! Отговори
m преди 10 години
Трябва някой да махне това недоразумение коментатора,баси *рена, с явно пристрастие към Бразилия!Това е поредната гавра на бнт към нас зрителите!
67
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Снощи единият беше Тиаго Силва, но кой беше другият до коментатора? Впечатлен съм високото езиково ниво на Тиаго, доколкото си спомням той игра в България преди 5-6 години, а все още говори езика ни много добре. Респект към това момче.
66
2
 
30
 
! Отговори
куриере преди 10 години
Докато съществува субективизма на съдиите, футболът няма да е справедливата игра, която се очаква да бъде. Но пък е така от край време-съдията в мача може да реши почти всичко в него...
65
3
 
34
 
! Отговори
Кинтолюб преди 10 години
Преди гледах доста футбол, особено световни и европейски първенства, но повсеместната комерсиализация превърна този така обичан спорт в турски сериал (ако не бяха букмейкърите щях да напиша - с предизвестен край).
64
4
 
21
 
! Отговори
Georgiev преди 10 години
Аз подкрепям Гана!
63
9
 
19
 
! Отговори
патриот преди 10 години
Абе нашите и да бият и да паднат, ние пак да си викаме в захлас:Българи - Юнаци! Българи - Юнаци! Българи - Юнаци!Важното е да сме единни, като стадо, за да ни пасат и водят по-лесно.
62
5
 
42
 
! Отговори
2012 преди 10 години
Малкият жълт предател съсипа мача
61
2
 
23
 
! Отговори
столичан преди 10 години
Нашите ако бяха на мястото на Хърватите вчера, да са обърнали бразилците. Нивото беше ниско, не може да се мери с нашето, нямаше да ни е проблем да ги обърнем.Ама нали са домакин и ги подпряха.
60
4
 
58
 
! Отговори
о преди 10 години
Ей, шефчета от БНТ, кой от вас ще спре този изключително некадърен, ***, фъфлещ, не ставащ за нищо коментатор?
59
12
 
9
 
! Отговори
Българи-Юнаци преди 10 години
Кога са мачовете на нашите?Да се съберем като овци и да викаме Българи-Юнаци и дано пак да се класираме поне на 4-то място и да се радваме поне с това, щото друго няма.
58
1
 
53
 
! Отговори
Бразилец преди 10 години
Абе коментаторът по телевизията от наште ли беше-бразилец!