Норвегия със злато в смесената щафета, България е предпоследна

Щафетата ни се нареди на 19-о място от 20 тима
Обновена: 5 фев 2022 18:36 | 5 фев 2022 18:32, Анисия Иванова
38
Норвегия със злато в смесената щафета, България е предпоследна
Снимка: БГНЕС

Норвегия спечели олимпийското злато в първия старт от програмата на биатлона в Пекин, след като триумфира в щафетата на 4х6 км по изключително драматичен начин.

Норвежците, в състав Марте Олсбу Рьойзеланд, Тирил Екхоф, Тарей Бьо и Йоханес Тингнес Бьо, изпревари в самия край след страхотно каране на Тингнес Бьо щафетите на Франция и Руския олимпийски комитет. Французите, в състав Ане Шевалие-Буше, Джулия Симон, Емилиен Жаклен и Кентен Фийон Майе, които бяха действащи олимпийски шампиони в дисциплината от Игрите в Пьонг Чанг преди четири години, останаха със среброто на +0.9 секунди от норвежците.

Руският олимпийски комитет, в състав Юлияна Нигматулина, Кристина Резцова, Александър Логинов и Едуард Латипов се задоволиха с бронза, завършвайки на +1.5 сек от шампионите. Норвегия си върна олимпийското злато, след като остана на второ място в Пьонг Чанг, а през 2014 триумфира пред Чехия и Италия. Топ 10 допълниха щафетите на Швеция, Германия, Беларус, САЩ, Швейцария, Италия, която спечели бронза на последните зимни игри, и Австрия.

Българската щафета, в състав Милена Тодорова, Мария Здравкова, Владимир Илиев и Димитър Герджиков, се нареди на предпоследното 19-о място от 20 тима. Тодорова, която стартира на първи пост, направи две грешки от позиция легнал и четири от прав, докато Здравкова, заменила Даниела Кадева, се отчете с едва грешка от легнал и пет от прав.

Още за Олимпийските игри в Пекин - на Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Струваше си пътя до там...хехе
12
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предлагам спортисти, които не са попаднали в първата половина на класирането, да връщат на държавата парите за подготовка и участие на олимпиадата.
11
1
 
14
 
! Отговори
кики преди 2 години
Тея нашите добре че не са утрепали некой зрител по трибуните,квито са точни... После пак Белмекен им е виновен...От това лято наистина трябва да ги таксуват като туристи,а не на хранилка цяла година
10
1
 
15
 
! Отговори
Й преди 2 години
Нашите са туристи ве
9
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Финалът бе изключително драматичен. Последните 10 км. руснаците Александър Логинов и Едуард Латипов бяха на 1-во място. Тарей Бьо и Кентен Фийон Майе изпревариха Едуард Латипов на 150-200 м. преди финалната черта.
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стъпка по стъпка, Продължаваме напрет! :)))
7
0
 
16
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
НА 19 МЯСТО СМЕ ,ЗАЩОТО БУРУНДИ НЕ СЕ МОГЛИ ДА СЕ КЛАСИРАТ ПОРАДИ КОНТУЗИЯ!
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нашите девойки са стреляли по врабчетата явно. Затворили ги с 1 обиколко и дори не дали възможност на мъжете да стартират - пълен срам!
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въпросът не е ,че сме предпоследни от 20 отбора ,а въобще какво правим там?В света има194 държави, поне половината имат сняг и само 20 са в тази дисциплина,и между тях *** и Ганка!
4
4
 
12
 
! Отговори
Кенефа преди 2 години
България е последна във всяка сфера, дори Македония е с по-висок жизнен стандарт, но панелистанците нямат равни по биен3 в гърдите!
3
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нормално!Нашите са само здрави спортисти, а шведите са с астма и куп други медицински изключения, които им позволяват определени иначе не разрешени химий.Така че браво на нашите.
2
1
 
18
 
! Отговори
Изнервен преди 2 години
Защо изобщо ходим?
1
4
 
3
 
! Отговори
Терористична Държава преди 2 години
МВР Перник работят за Организираната престъпност!Като нямаш Петрол внасяй Дрога и изнасяй ***, кради коли!