Усик отново триумфира над Джошуа

Спечели оспорван мач
21 авг 2022 10:45, Росен Стойчев
263
Усик отново триумфира над Джошуа
Снимка: БГНЕС/EPA

Олександър Усик победи Антъни Джошуа по точки и защити световните си титли в тежка категория на WBA, IBF и WBO, съобщи Gol.bg.

Срещата в Джеда, Саудитска Арабия, бе решена след изиграването на всичките 12 рунда.

Още по темата
Усик много трудно взе мача след разединено съдийско решение - 115:113, 113:15, 116:112.

Така 35-годишният Усик е непобеден на професионалния ринг след 20 мача, докато Джошуа вече има 3 поражения и 24 победи.

Срещата започна на бързи обороти, като и двамата боксьори спазваха респектираща дистанция и използваха много залъгащи движения. Както и се очакваше, Джошуа потърси път към успеха чрез удари в тялото, но рядко успяваше да построи стойностна комбинация заради непрестанното движение на шампиона.

Претендентът имаше леко предимство в началните рундове, но с течение на времето Усик напипа ритъма на мача и започна да пуска леки, но изключитлено чести удари с водещата си ръка.

С всеки изминал рунд срещата заприличваше на първия двубой от Лондон, когато Усик скъсяваше и увеличваше дистанцията на боя когато си поиска. Англичанинът с британски корени бе заел центъра на ринга през по-голямата част от мача, но рядко успяваше да миксира етажите и да завършва комбинациите си.

В средата на мача най-отчетливо се виждаше предимството в бързината на Усик, който започна да пласира мощни леви прави в главата на опонента си, който все по-рядко отговаряше на предизвикателството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


263
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Естествено,че за друг "експерт" говоря. :)))
140
1
 
0
 
! Отговори
До 189 преди 1 година
Да. Това го разбрах. Имаш мнение, съмняваш се в компетентността или по-скоро в независимостта на съдийското решение. Имаш право на това.
139
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 183 мисля че сте объркали хората. Аз написах само за съдиите, някой друг е експерта по невербалните комуникации.
138
2
 
2
 
! Отговори
ГУГАЛО преди 1 година
Айде за по непросветените. Фирмата която организира мачовете в тая боксова версия е на Владимир и Витали Кличко. Затова Фюри и Уайдльр няма да ги ведите. Скоро кмета на Киев беше предупреден да напусне Украйна
137
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Иначе и двамата сме на мнение, че Усик е победител. Аз- поради качеството на двубоя, техника и така нататък, да не изброявам пак, а според експерта - поради изражението на Джошуа. Казвам експерт, щото не му е нужно да гледа мача, за да разбере кой ще е победител. Прави го само като види изражението. :)))
136
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре де, нали им изпращат военна помощ, камионетки и снаряди, трябва ли да им разиграват и театри сега?
135
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"който определя потребителя по изражението" имах предвид "победителя"
134
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Карате се кой и как бил победил. Вижте резултата по точки 1 точка разлика. Не е важно колко удара е пласирал дадения играч, важното е колко точки са дали съдиите. Нещо като не е важно как гласуваш ,важното е кой брой резултата." Не. Написал си интелигентно своето мнение, въпреки че не си разбрал същността на спора. Но това, което си написал, подлежи на дискусия, например. А човек, който определя потребителя по изражението преди мача е просто комплексар. :)))
133
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отново казвам, мачът не е уреден. Беше мач на много високо техническо ниво и с много високо ниво на физическа подготовка, особено на Усик. Но това, неграмотни, не се определя от изражението, а от самото развитие на боя. Усик беше класа в този мач, който със сигурност ще остане в златните страници на историята на бокса.
132
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Карате се кой и как бил победил. Вижте резултата по точки 1 точка разлика. Не е важно колко удара е пласирал дадения играч, важното е колко точки са дали съдиите. Нещо като не е важно как гласуваш ,важното е кой брой резултата.
131
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На теб, некадърник. :)))
130
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Джошуа гледаше насрано преди мача" Ясно бе! Разбрахме вече, че компетентността ти по отношение на бокса се изчерпва до това кой как е гледал. Ясен си!
129
3
 
3
 
! Отговори
ГУГАЛО преди 1 година
Целувки милувки. Политически мач
128
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"да беше го бил за първи път, че да има съмнения," Съмнения няма. Усик беше по-добрият в двата мача. Но това не се определя "по изражението", както ти си мислиш, а от самия мач. Двубоят беше доста качествен. Не поради "израженията", а заради техниката, тактиката, физическата подготовка, волята за победа, психическата устойчивост преди и по време на боя. Въпреки недостатъците, които неминуемо всеки състезател има. Ама това са сложни работи за теб. :)))
127
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тея съдии са политкоректни както на Евровизия. Заслужават по един бонус и грант
126
0
 
1
 
! Отговори
Тираджията Z преди 1 година
Тия на 3 мастики ще ги бия и двамата с една ръка.Ако не вярвате питаите Джошуа
125
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Питай Джошуа за това" Ама разбира се. Ти си трениран! Само ти можеш да се изправиш на ринга срещу Усик. Къв е тоя Джошуа и кой го изправи срещу Усик в мач за световната титла вместо теб?!?! *** връзкаря тоя Джошуа! Не заслужава да ти носи сака! :)))
124
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уж руснаците са адин народ с украинците пък викаха за Джошуа. Що така бе руснаци сами се намразихте откакто Велика Русия изядохте боя от както вие я наричате Малорусия.
123
8
 
3
 
! Отговори
Цвети преди 1 година
Браво на руснака. Страхотна воля и желание за победа.
122
5
 
1
 
! Отговори
aZ-ът преди 1 година
Каква невероятна либерастка драма. Единия урка, другия англосакс. За кого да викаш ? УжасТ? Ще спрат грантовете, ще се карат от Бункера? Значи ...да не си либераст напоследък, просто кошмар някакъв вече , нищо не е просто както беше...