Охранителна фирма нападна фенове на Локомотив в Плевен

Сблъсъкът бил на мача за Купата на България срещу Спартак (Плевен)
19 ное 2022 22:16, Анисия Иванова
19
Охранителна фирма нападна фенове на Локомотив в Плевен
Снимка: Локомотив

Привържениците на Локомотив (София) се оплакаха, че са били атакувани от служители на охранителна фирма по време на мача за Купата на България срещу ОФК Спартак (Плевен) днес. Това е станало малко преди края на първата част на мача от 1/16-финалите за Купата на България.

На сайта на фен-организацията lokosf.info се констатира, че "се е случвало фенове на различни отбори да влизат в схватки, но за първи път в историята охранителна фирма напада фенове на отбор". Футболистите на "червено-черните" нямаха подобни проблеми на терена с отбора от Втора лига, надиграха го категорично с 4:1 и отиват на осминафинал.

"Случвало се фенове на различни отбори да влизат в схватки, но за първи път в историята охранителна фирма напада фенове на отбор. В края на първата част след като фенове на Локомотив се радват на развоя в мача служители на охранителна фирма "Атила" разбиват вратата на клетката за гости и въоръжени нахлуват в нея. Запътват се към феновете на Локомотив и започва меле, при което пострадват двама фенове на железничарите и двама от нахлулите служители на фирмата. След известно време в сблъсъка се включва и местната полиция, която влиза и започва да стреля с електрошок срещу локомотивци вместо да изгони навън нахлулите охранители", описват картината привържениците на отбора от столичния квартал "Надежда".

"Питаме БФС какви мерки ще вземе? Това ли е дъното? Футболът за фенове ли е, или ще подкрепят охранителни фирми, решили да бият хора, и когато срещнат отпор, полиция която ги подпомага?", се казва още в становището.

Според други източници, боят е бил между привърженици на двата клуба първоначално, като провокацията е дошла от столичани, и тогава са се намесили охранителите от частната фирма. Полицията обаче накрая е потушила напрежението, а мачът е продължил и доигран. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: Локомотивфутболфенове
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пълни глупости.Бях на мача.Човек от агитката се направи на паднал и извикаха сотаджиите да помогнат.Влязоха две от момчетата да помогнат и бяха нападнати от "привържениците" на Локо.После вече влязоха и други охранители и полиция.Само да кажа че ако не бяха полицаите щеше да стане още по грозно.Не знам БФС кой трябва да глобят,но със сигурност не трябва да е отбора на Спартак.Псевдо запалянковци дошли с мачете и бухалка на мач?
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
как не са викнали армията
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Миии събят ги ръцете бе.
9
10
 
10
 
! Отговори
Ангел преди 1 година
Колкото и да са ги били,все им е малко
8
5
 
8
 
! Отговори
Ром'с преди 1 година
Да би мирно седяло, да не би и мирно палки яло, а след това ревяло.
7
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия от фирмата са регламентирани престъпници в униформи.
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крушарски да се намеси, да вземе нещата в свои ръце, така не може!!!
5
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Плевен са спрели в 1958г.
4
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво Локо! Хубав мач, който беше опорочен от смърдящитте селянндурииии!
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще има трупове ...
2
12
 
15
 
! Отговори
:) преди 1 година
Тия пааарцали дето ходят да подкрепят лефски, цска, Локо Пловдив и други отбори ли се наричат фенове ? Нещо са сериозно объркани..
1
3
 
25
 
! Отговори
Фин преди 1 година
охранители и футболни фенове = зоопарк....само чалга липсва