Григор Димитров започна с победа на турнира във Виена

Той се наложи над италианеца Лоренцо Музети с 6:3, 6:4
25 окт 2023 08:18, Елка Василева
9
Григор Димитров започна с победа на турнира във Виена
Снимка: архив, БГНЕС

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за втория кръг на турнира на твърда настилка от сериите АТП 500 в австрийската столица Виена с награден фонд 2,56 милиона евро

32-годишният Димитров победи на старта италианеца Лоренцо Музети с 6:3, 6:4 за 94 минути, след като направи по един пробив в двата сета.

Българинът взе подаването на съперника си четвъртия гейм по пътя си към успеха в първата част. При 4:1 той пропусна две точки за нов пробив, а при 5:3 сервира за спечелване на сета и с четвъртия си сетбол направи 6:3. Във втората част той имаше възможност за пробив в третия и в петия гейм, но успя да се възползва едва в деветия, след което при собствен сервис приключи двубоя с първия си мачбол.

Хасковлията завърши двубоя с 8 аса и 20 печеливши удара. Той изравни преките двубои срещу Музети на 1:1, след като загуби от него с 4:6, 6:7(3) на четвъртфиналите в Акапулко през 2021 година.

Димитров заработи 35 245 евро и 45 точки за световната ранглиста. Той  достигна до полуфиналите във Виена през миналия сезон, където загуби от бъдещия шампион Даниил Медведев (Русия). Сега руснакът ще бъде негов евентуален съперник във втория кръг. Медведев е поставен под номер 1 през настоящата кампания и ще защитава титлата си. Руснакът ще стартира участие утре с двубой срещу Артюр Фис (Франция).
(БТА, Ива Кръстева)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Важна победа за Гришо. Гришо и Музети са близо един до друг в ранглистата. Доскоро Музети беше преди Гришо, сега Гришо е пред Музети.
2
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До тук!
1
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Maчкай Гришо!