Стилиян Петров: БФС са откраднали българския футбол от нас от много години

От 2 г. насам показват своята некомпетентност, допълни той
12 ное 2023 20:15, Нели Христова
17
Стилиян Петров: БФС са откраднали българския футбол от нас от много години
Снимка: БГНЕС

С право феновете на Унгария искат да празнуват - преди 10 г. тя беше някъде на нашето ниво. Ние отнемаме правото на световния фен да подкрепя собствените си футболисти, собствената си нация. Това е решение, което не ме изненадва. БФС от 2 г. насам показват своята некомпетентност.

Това каза пред БТВ бившият капитан на националния ни отбор Стилиян Петров по повод на решението на БФС да премести мача с Унгария в Пловдив и на него да не бъде допусната публика.

Сагата започна в началото на тази седмица, когато от футболната ни централа обявиха, че по препоръка на УЕФА европейската квалификация с Унгария се мести от столичния стадион "Васил Левски" на пловдивския "Христо Ботев" на празни трибуни.

Причината - готвеният масов протест срещу ръководството на БФС. Именно заради него всячески от централата се опитват първо да отдалечат мача от София и второ - да ограничат достъпа на хората до стадиона.

 "Това, което прочетохме в последните 24 часа, със заплахи и обвинения, нека си го кажем - цялата грешка е на БФС, които са взели решение да преместят мача", каза Петров.

Пловдив са в правото си да не приемат мача, настоя той.

"Те (БФС - б.р.) са откраднали българския футбол от нас от много години. Това, което става в момента, е просто плод на цялото тяхно управление в последните няколко години", коментира още Петров.

В момента българските фенове застават заедно срещу една федерация, защото тя не управлява по правилния начин, тя не им позволява да подкрепят българския национален отбор. Сега публиката  е доста по-силна и доста по-изискваща, категоричен бе той.

Скандалът тече с обвинения, че са отправяни заплахи за отнемане на лицензи за пловдивските стадиони. Мачът може и въобще да не се състои, ако не е в Пловдив, заяви зам.-шефът на БФС Христо Запрянов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
3
 
! Отговори
Константин преди 6 месеца
Истината е,че нямат насищане Тея от чорбата,взеха без пари стадион,строен с държавни,т. е.на наши пари,сега в алчността си не се спират,Освен всичко друго,за кое точно се обвинява БФС,че не разбрах?За липса на терени,за таксите на ДЮШ,за липсата на таланти?За първите две отговаря държавата чрез министерство на спорта и на финансите,а те са абдикирали тотално.Или пак икономически интереси и платени агитки ще диктуват дневния ред на страната.Всеки знае клубовете ,че са АД и всичко е бизнес .
8
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не живее в България а иска да управлява футбола.
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
На следващите квалификации няма да вземем и точка, а на по - следващите няма да вкараме и гол.Дали е нужно в близките 5 години да се мъчим да имаме национален отбор?Ако Уефа ни накаже ще е подарък за нас.
6
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Футбола го убиха точно последните поколения играли на европейско.Дойде Стоичков и го доунищожи тотално.Псувни, обиди, Диков показваше тъпотията на този спорт.Всичко умря, а тия се борят наистина за труп.
5
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Браво,Стенли!
4
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
И управляващи и опозиция се борят да крадат трупа на бг футбола както оня дето откраднал група на Чарли Чаплин.Закройте спорта в БГ.Не ни трабват глупости!
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Бумърите са навсякъде, окупирали са всичко и власт и пари и не пускат кокала. Затова сме на това положение защото едни и същи хора управляват всички вече 20г. и политика и бизнес, и спорт. Всичко.
2
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
другите *** искат да седнат на сегашните *** защото не искат да работят треньори
1
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Перукан ще изкара повече мандати от Путлера и Ким Чен Ун взети заедно!