Грузия е за първи път на Европейско по футбол

Полша се класира след дузпи с Уелс
27 мар 2024 09:12, Петър Бойчев
14
Грузия е за първи път на Европейско по футбол
Снимка БГНЕС

Грузия се класира за първи път на Европейско първенство, след като спечели с 4:2 след изпълнение на дузпи срещу Гърция в решаващ плейоф, който се игра в Тблиси. В редовното време и продълженията резултатът бе 0:0. При дузпите гърците сбъркаха на два пъти и това се оказа решаващо.

Победната дузпа за Грузия бе реализирана от Ника Квеквескири, а празненствата на стадион „Борис Пайчадзе“ започнаха веднага, като грузинските привърженици нахлуха на терена, за да отбележат епохалното събитие.

Полша с Якуб Пьотровски от "Лудогорец" в своя състав се класира за Евро 2024, след като победи Уелс с 5:4 след изпълнение на дузпи в плейофа от европейските квалификации, който се игра на „Кардиф Сити Стейдиъм“. В герой за полския тим се превърна Войчех Шчесни, докато големият грешник за Уелс е бившият футболист на Манчестър Юнайтед Даниел Джеймс, който пропусна петата решаваща дузпа.

Украйна също се класира на Евро 2024 след победа срещу Исландия. Тимът на Сергей Ребров изоставаше с 0:1, но с попадения на Виктор Циганков и Михайло Мудрик в края стигна до голямата радост.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: ПолшаГрузияевропейско
Още от Спорт
Въпреки войната: Украйна се класира драматично за Евро 2024
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
1
 
! Отговори
ами преди 1 месец
Ако Украйна е във война,постоянно бомбардирана,както ни втълпяват западните ни "партньори" и в същото време се класира на големият форум,какво ли ще стане ако са в мирно време-да паращат купата на зеленият фърфаляк.....
10
0
 
3
 
! Отговори
гонзо"мъжкаря&q преди 1 месец
Надиграхме съперника, но ни попречи липсата на малшанс!
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Първи Украйна, Втори Армения, Трети Грузия. УЕФА и ФИФА имат голяма вина за отглеждане на пушечното месо на Азов.
8
0
 
9
 
! Отговори
сдаф преди 1 месец
А България от кога не се е класирала за престижни финали?Вчера ли, ония ден ли беше бихме на футбол Танзания. Голямо постижение.Всички в Европа ни млатят, като маче у дерек и за това почнахме да играем срещу отбори от Африка, за да им вдигаме реномето (защото нашето ще продължи да пада).Закривай БФС, разпускай националният отбор по футбол.
7
3
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
само че не турция ръководи глобализма, размишлявай за това. Ние като съседи имаме интерес да сме в добри РЕАЛНО отношения с Турция-това е истината.
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
то и Турция е в Азия 97 % от територията ама всички се турцизирате и ходите там и ви обрязаха такива кат Шиши, ядете и пиете при сатрапа Ердоган и ми хвалете кенеффа тюркие
5
0
 
13
 
! Отговори
Отговор! преди 1 месец
Леле, мале! Грузия се класира на ЕВРО 2024 , а ние-четвъртите в света още не можем....
4
2
 
5
 
! Отговори
временно преди 1 месец
Бате Гонзо! Дай газ на нашите и те да се класират! Ти можеш!
3
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе Грузия в Азия бе! Да си играят там в азиатското първенство.
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Израел, Грузия, Армения, Азербахджан и Казахстан са под егидата на УЕФА, не е на геогравски принцип - иначе съм против и аз да са участват след като са в Азия!
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Седя и гледам карата и се чудя, как точно Грузиа попада в Евопра. Доколкото помня, Европа е до Урал и до Босфора. Оттам е Азия. Турция някак си разбирам. Но Израел? Да вземем още Ливан, Сирия... Азерите и тях. (макр че май са из евролигите)