Кубрат Пулев ще се бие за световна титла през септември

Дотогава съперникът му Махмуд Чар трябва да се възстанови от контузия
Обновена: 27 мар 2024 15:09 | 27 мар 2024 15:08, Петър Бойчев
12
Кубрат Пулев ще се бие за световна титла през септември
Снимка БГНЕС

Кубрат Пулев все пак ще излезе в бой за световна титла в тежката категория на професионалния бокс тази година.
Това трябваше да стане срещу германеца със сирийски корени Махмуд Чар. Той обаче се контузи и в "Арена София" на 30 март Кобрата ще срещне с Игор Шевадзуцкий -Украинския Хълк..

"С Махмуд Чар имаме насрочен мач за регулярната световна титла в тежка категория на Световната боксова асоциация (WBA) през септември месец, нека се възстанови и ще видим как точно ще се случи. Аз му пожелавам пълно възстановяване", каза на официалната пресконференция преди битка двубой с Шевадзуцкий Пулев.

"Естествено, галата ще бъде зашеметяваща и много интересна за всички. Има много интересни боксови битки, които ще са интересни дори за хора, които не са чак такива фенове на бокса. Отделно брат ми ще играе срещу сериозен противник, аз също, новият опонент е подготвен, играл е преди един месец. Пожелавам успех на всички участници.

Убеден съм, че ще стане голямо шоу и голям боксов спектакъл. Убеден съм, че реално всички боксьори ще са доволни от постигнатото, за да може в крайна сметка да покажат какво и кои са и какво могат. Това е спорт, това са боксови битки и ние държим на спортсменството и се отнасяме с всички чужденци равностойно, благодаря на всички. Радвам се, че мачът ще бъде тук в София и ще има грандиозна галавечер. Благодаря ви", сподели Кубрат.

По-малкият Пулев ще се боксира с камерунеца Роли Ламбърт за вакантната интерконтинентална титла в полутежка категория на WBA.

„Добре дошъл на противника ми. Радвам се, че при поканата. Смятам, че е добър, труден опонент. Вярвам, че съм се подготвил като него. Няма подценяване. Смятам, че ни чака здрав сблъсък. Мисля, че няма нужда от много излишни думи. Това е едно то последните събития преди мачовете. Остана и кантара, да видим кой колко килограма е и в каква форма е и после е ред на битките", заяви Тервел.

Ламбърт благодари на бога, че е в страната. Сподели, че визата е била трудност, но всичко вече е наред.

"Знам достатъчно за съперника ми. Той е брат на Кубрат, когато също много харесвам. Съперникът ми е бил на олимпийски игри. Познавам го, развълнуван съм да съм тук. Идвам, за да спечеля, няма съмнение в това. Очаквам събота вечер с нетърпение", заяви Ламбърт.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от Спорт
Топалов: Русия трябва да бъде изключена от световния шах
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Алито от София преди 4 седмици
Евала на украинските злобари, мислят се за големи биткаджии, но Усик е само един, а другите са обречени на гибел , или на война срещу Путин, или Кобрата ще ги пребие, Кобрата ще нокаутира тази мазна лоена топка, но ми се струва че мача на Тервел ще бъде по сериозен, желая и на двамата братя победа с нокаут, не за друго, а заради българската публиката и феновете които ще гледат мача по бтв
9
5
 
5
 
! Отговори
ФЕН преди 4 седмици
"Големи" българи са братя Пулеви. Играят мачове с петоразредни играчи,за да са сигурни,че ще победят.Дали плащат на БТВ да им прави реклама и да ги следва навсякъде?Спомняте ли си,че големият Пулев щеше да прави партия,ама нещо се замрази проектът му.Трябва още да му се лъска имиджа на голям мъжкар и патриот.
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Кубрат пак ще го бият за световната титла :) и некой лев .
7
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Братя Пулеви спокойно можеха да се продадат за 5 хиляди в един друг живот.Едно към едно с ония таджики.
6
4
 
5
 
! Отговори
До 2: преди 4 седмици
Кобрата имал "стотици милиони"??? Ти наред ли си? По официална информация за предишните двубои на двамата братя Пулеви в САЩ са получили по $5000 и това преди да бъдат задължително обложени с данъци там. Злоба и простащина май раздава Кубрат Пулев, всеки го знае какви ги правеше с обикновените хора в София, неща за които ако беше в САЩ щеше да бъде зад решетките. Сега се е кротнал, дано да е добро начало за него.
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Пульо, да ни си е измислил своя си федерациа?
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Стотици милиони долари Кобрата със 100% сигурност няма ако се бие за 200 000 хонорар :)
3
0
 
3
 
! Отговори
истината преди 4 седмици
Най-успешния професионален боксьор за всички времена на България ама това не е световна титла в никакъв случай.3 колана са в Усек и 1 в Фюри.
2
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
На оскотелите злобни бачкотещи бачкери не ви пука за никого. То цял живот си хейтите. Затова сте и на това дередже, де. Кобрата не го мислете- стотици милиони има, предприемач стана, а вие си ринете дъното от злоба и простащина. Не че го смятам за интелектуалец, ама поне постига нещо с това, което умее- бокс.
1
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
На никой нормален човек не му пука за фалшивия герой Кобрата. Грозен като ония таджики дето ги уловиха в Москва.Семката му оттам.