Четири часа откриват Олимпиадата в Париж

Общо 205 делегации ще дефилират на над 80 лодки по Сена
19 апр 2024 10:20, Красимир Ангелов
15
Четири часа откриват Олимпиадата в Париж
Снимка: БГНЕС

При залез и лунна светлина,грандиозната церемония по откриването на Олимпийските игри в Париж ще продължи близо четири часа, пише в свой материал за церемонията АП.

Общо 205 делегации ще дефилират на над 80 лодки по Сена. Церемонията ще се движи бавно от изток на запад, мост след мост, извивайки се на шест километра от Понт д'Аустерлиц до Понт д'Йена.

Събитието ще завърши в 23:15ч. местно време с артистични изпълнения, предхождащи дефилето на спортистите.

Спортистите ще преминат покрай около 320 000 зрители, оградени зад охранителни кордони на горните и долните нива на насипите. Други ще гледат на гигантски екрани, излъчващи кадри от церемонията.

"За една вечер Сена ще бъде превърната в огромна сцена на открито“, каза директорът на церемониите на Игрите в Париж Мари-Катрин Етори по време на брифинг за медиите, цитиран от БТА.

След като 10 500 спортисти слязат от лодките си, последната част от церемонията ще се проведе на площад Трокадеро с изглед към Айфеловата кула.

На фона на очакването за нещо толкова уникално, има напрежение около безопасността на церемонията на 26 юли, с която ще бъде даден старт на Игрите.

В края на миналия месец Франция повиши готовността си за сигурност до най-високо ниво след смъртоносна атака в руска концертна зала и поемането на отговорност от Ислямска държава.

Френският президент Еманюел Макрон направи предпазлива нотка тази седмица, когато каза, че безпрецедентното събитие на открито, което се очаква да събере 100 световни лидери, може да бъде изместено на по-конвенционална церемония по откриването на Стад дьо Франс, ако заплахата за сигурността се счита за твърде висока.

Без да оспорват казаното от Макрон, министърът на спорта на Франция Амели Удеа-Кастера и други останаха оптимисти, че шоуто ще се проведе на Сена.

"Работим усилено по план А, който остава централният сценарий и много, много доминиращият сценарий“, каза Оудеа-Кастера на олимпийското събитие „100 Days To Go“ в сряда. „Продължаваме да работим по онази фантастична церемония на река Сена.“

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от Спорт
Съвети как да намираме топ оферти от казината в България?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
АРАБИТЕ КАЗАХА ЧЕ НЯМА ДА ИМА ОЛИМПИАДИ, ЩОТО ЩЯЛО ДА ИМА АЛААХ АКБАР
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
При римляните принципът е бил "хляб и зрелище" за плебса! При ЕС е само зрелище,без хлебец дори!
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Явно голям зор е било...
8
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
антонио бате ти нормален ли си ??
7
1
 
7
 
! Отговори
Антонио преди 1 седмица
Дано стане некой атентат там е тогава ще е интересно шоу и да гръмне целия грозен париж е тогава ше е интересно шоуто а по добре ще е да не се проведат тия гнусни чалгарски олимпийски игри
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Полша отново заяви, че отказва да даде инсталации Patriot на Украйна
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Започна разполагане на руски войски от Вагнер в НИГЕР. Докато Макрон се занимаваше с фотошоп и вдъхновено разказваше за Чуждестранния легион край Одеса.
4
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Израелските спортисти не могат да бъдат държани отговорни за действията на своите правителства, заяви Международният олимпийски комитет.
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Само да не са удавят с лодките по Сена :)))
2
2
 
8
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 седмица
А ще има ли фонерверки от новоевропейците? Питам за един МОЛ.
1
5
 
17
 
! Отговори
Ужас преди 1 седмица
Каква олимпиада по време на две войни и допуснати за участие касапите еврей?!