Ботев Пловдив e на финал за Купата, размаза ЦСКА

"Жълто-черните" чакат победителя от двойката Хебър - Лудогорец
Обновена: 1 май 2024 20:55 | 1 май 2024 20:52, Нели Христова
20
Ботев Пловдив e на финал за Купата, размаза ЦСКА
Снимка: БГНЕС

За 14-ти път в своята история Ботев Пловдив се класира на финал за Купата на България! Това стана факт, след като "канарчетата" победиха с 2:0 ЦСКА в реванша, игран на препълнения до краен предел стадион "Христо Ботев" и с общ резултат 3:0 елиминираха "армейците", пишат от Gol.bg

Домакините поведоха още в 4-ата минута чрез Ивелин Попов, а в 82-ата Дилан Мертенс оформи крайния резултат. Успехът можеше да е още по-изразителен, но пловдивчани не успяха да оползотворят останалите голови възможности.

"Червените" също имаха своите шансове, но Хидайет Ханкич се отличи с добри намеси.

Така Ботев се класира за големия финал, който е насрочен за 15 май и при победа, ще си гарантира участие в Европа през следващия сезон, което ще отнеме квотата на баража между 4-ия и 7-ия в първенството.

"Жълто-черните" чакат победителя от двойката Хебър - Лудогорец, които се изправят един срещу друг утре в Пазарджик. Почти сигурно това ще са разградчани, които имат аванс от 4:0 след първата среща.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от Тенис
Ноле разкара още един треньор
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен,к.16 Ботев е отбор предимно с небългарски имена, но капитанът е Ивелин Попов - дългогодишен опитен и класен играч. Кой в ЦСКА е капитан с такива качества? Не увря ли в главите на собствениците на отбора най-после идеята да вкарват добри играчи от ДЮШ? Делиорман е отбар от чуждестранни играчи, които обаче се закупуват за милиони евро и си струват цената. А ние с бюджет няколко млн.лв искаме да сме шампиони! Но пасаран!
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
За пореден път се доказа, че важни са не само закупуваните треньори, а и закупуваните играчи. Не може със състав, в който като попълнения влезнаха петима играчи на възраст над 30 години, включително и такъв от Литекс -Лч да очакваш нещо печеливше. А нежеланието на Ганчеви от Микре да бъдат собственици на ЦСКА особено пролича, когато продадоха Назон и закупиха старата кримка Каранга. Използването на състав само от наемници и то с невисоки качества доказа, че с трици маймуни не се ловят.
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ЦСКА да се чистят от чужденците и да почват да стават български отбор. Ботев също не е български отбор. Това само имена.
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Литекс.... Литекс....
13
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Литекс остана с единствената утеха,че е бил два пъти фалиралият отбор на Левски. Голямо постижение. Отбор с бюджет 15-20 милиона да бие отбор от свободни агенти и някакви играчи от 3 та бразилска лига
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Тенгри кан- В плводивските училища на български не ви ли учат. Че пишеш на някакви странни диалекти.
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До RED MACHINE-------Има само един ЦСКА от столицата на СССР ,Москва като Русия дори да не е приемник на СССР НЯМА КАК МОСКВА да не е приемник на Москва..............с това ебнахме си прекръствайте отбора на АнгСоца фк "Журналист тире Диков"
10
9
 
2
 
! Отговори
Тенгри кан преди 1 седмица
Софиенки, говнювци, ем едохте бой на стадиона, ем отвън, понеже бехте паркирали насекъде, ама тва не ви е София, на един сополан от ваште дете шамарите у шутовете и обратно в Шопуландия! Що сте дошли с колите си, ве? Тва е Пловдив, не София, тук секи се е заплюл парк местото и яко дърво ша ядат ваште коли. Жалко, че не си намерих шилото, тогава щехте да преспите в Пловдив и ем бой щехме ви нагостим, ем и по един *** в гъдзъ на изпроводяк!
9
0
 
8
 
! Отговори
1 преди 1 седмица
Въпреки, че съм от Ботев, така написано заглавието на темата е много гръмко. Просто двата отбора изиграха един добър мач и играха футбол. Ботев макар, че водеше в резултата не се затвори да го пази.
8
2
 
0
 
! Отговори
Локото преди 2 седмици
До Чендов.. Айде не помним и вие как плачехте. Тоя стадион трябва да се изплаща.
7
10
 
9
 
! Отговори
Чендов преди 2 седмици
Публиката на Ботев показа отново,че много английски отбори могат да си мечтаят за такава подкрепа.На мачовете на ЦСКА и Левски се събират основно селяни от южна България!
6
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Гонзо няма да разреши ЦСКА то да бие
5
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ама кое ЦСКА
4
7
 
5
 
! Отговори
Дузпа в 45 мин преди 2 седмици
Гонзовица не дава.
3
4
 
7
 
! Отговори
Делиорманец преди 2 седмици
до 1 Червена машинке чорбарска, голяма машина сте и този сезон...полуфинал за купата и пак с калъфката за титлата. Красота. Муахахаххааха...
2
5
 
12
 
! Отговори
Делиорманец преди 2 седмици
Муахахахахаа...къде е оня палячооооо чорбаря Майкъла дето каза оня ден " Бием Ботев и Лудогорец ни подарява купата" Муаххахахахахахахаха...
1
5
 
14
 
! Отговори
RED MACHINE преди 2 седмици
Поздравления за Ботев, получи се добър мач между два добри отбора, и всеки можеше да победи! Дано Ботев вдигне купата заслужават го! Иначе като цяло съм доволен от сезона ебнахме говедцата два пъти за 20 дни, доволен съм!

Спонсорирани публикации