Страшно разкритие: В Украйна вече се бият френски военни

Оръдията "Сезар" не могат да бъдат управлявани от украинци
9 май 2024 08:10, Петър Бойчев
351
Страшно разкритие: В Украйна вече се бият френски военни
Снимка БГНЕС

Френският военен кореспондент Кристел Неан, която живее и работи в Донбас, е почти сигурна, че френски военни вече воюват на страната на украинските въоръжени сили. Както обяви тя в интервю, цитирано от световни медии, това може да са кадрови военни или бивши войници от френската армия.

„Почти съм сигурна, че вече има френски войници на бойното поле в Украйна“, каза тя, „защото самоходните оръдия "Сезар" не могат да бъдат управлявани от украински военни без подготовка“.

Кристел Неан добави, че добави, че в Украйна сега мобилизират хора буквално от улицата, „обучават ги само две-три седмици и ги изпращат на фронта като част от мобилизацията“.

„Обективно не можеш да използваш самоходни артилерийски установки след три седмици обучение, това е невъзможно. Така че това означава, че някой друг, по-опитен, използва тези оръдия.

Очевидно това са хора, които вече са воювали, използвали са самоходни оръдия, което означава, че те са или френски редовен военен персонал, или бивши войници. Така че мисля, че вече има френски войници на бойното поле“, каза Кристел Неан.

Тя отбеляза, че за това може да говори и фактът, че след нападението срещу наемниците в Харков френският посланик е бил извикан в руското външно министерство. Това не се е случвало досега, когато са загивали наемници от други държави, добави тя. Според Неан сега може да има малки групи от френски военни в Украйна, тъй като това крие по-малко рискове за политическото ръководство на Франция, пише Марица.

„Изпращането на голяма група сега ще бъде голям минус за Макрон. Ако те загинат масово, той ще трябва да отговаря. А когато имате няколко десетки военни, може да кажете, че човекът е претърпял инцидент. Или като историята за френския генерал, който уж вървял по планината и се изгубил там. Честно казано не вярвам в това. Затова смятам, че той няма да изпрати няколко хиляди военни наведнъж. (...) И как тогава френските власти ще обяснят на две хиляди семейства къде са съпрузите им?“, попита тя.

По-рано френският президент Еманюел Макрон призна в интервю за британското списание The Economist, че въпросът за изпращане на войски в Украйна трябва да бъде разгледан, ако има искане от Киев и„ако руските сили пробият фронтовата линия“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


351
Още от Темида
Оправдаха адвокат, давал стая на проститутка за клиентите й
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
4
 
23
 
! Отговори
1 преди 3 седмици
Времевское н-ние. Едно от най-активните и продуктивни н-ния за ВС на РФ тази седмица. В Урожайное ВС на РФ си възвърнаха част от загубените по-рано позиции в зоната на СС предприятията в южните покрайнини на н.м.. Съобщава се също, че по време на контраатаката руските бойци са успели да настъпят по-дълбоко. ВС на РФ навлязоха в Старомайорское от юг. Но основното събитие беше сериозно настъпление към Старомайорское от югозапад.
198
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
uзMеTu все още не са напуснали Новоалександровка окончателно. Руските войски взеха под контрол насажденията източно от н.м.,като по този начин разшириха зоната на контрол.Води се щурм на н.м..Освен това боевете се водят западно от Очеретино,където ВС на РФ се опитват да пробият отбраната на зомбитата,за да достигнат н.м.Прогрес,както и западно от Соловьово,където зомбираните uзMеTu се опитват с всички сили.за да попречат на щурмовите части на ВС на РФ да пробият към Сокол.Малко по на юг руските бойци заеха позиции близо до Новопокровка и започнаха атака на н.м.,зомбитата все още удържат.
197
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
''Русия набира наемници...'' !А ''ФРЕНСКИЯТ ЛЕГИОН'' дали набира ???
196
3
 
19
 
! Отговори
1 преди 3 седмици
Покровское н-ние.Продължава разчистването на района северно от Очеретино.Съобщава се,че там остават малки вражески огнища на присъствие.Северозападно от Очеретино се водят боеве при Новоалександровка.Редица руски източници твърдят,че зомбираната по натовски uзMеT самостоятелно са напуснали някои позиции и са избягали в тила.Причината е влошаването на морално-психологическото състояние на зомбитата на киевския наркокартел.Твърди се,че броят на отказите за изпълнение на заповеди е нараснал значително.Не е известно доколко тази информация отговаря на действителността,но зомбираните по натовски uз
195
3
 
14
 
! Отговори
2 преди 3 седмици
Въпреки приличната активност на ВС на РФ, няма впечатляващ напредък. Командването на зомбираната по натовски uзMеT чрез прехвърляне на резерви, включително елитни части, успя да стабилизира ситуацията. Сред последните успехи на ВС на РФ е настъплението към канала Северски Донец - Донбас на южния фланг. Но офанзивата засега е в застой. Работата на авиацията и артилерията обаче продължава.
194
3
 
16
 
! Отговори
1 преди 3 седмици
Константиновское н-ние. В източните покрайнини на Часов Яр, в микрорайон Канал, се водят позиционни боеве. БПЛА на ВС на РФ идентифицират цели в града, след което се нанасят удари от самолети на руските ВКС. Напоследък бомби летяха по ПВД на зомбираната натовска uзMеT в индустриалната зона - завода и цеховете, в които uзMеTuTe укриват военна техника и зомбита. Нанасят се удари и по опорни пунктове в града, включително предни позиции. На северния и южния фланг също се водят насрещни боеве. Няма сериозна промяна в ЛБС. От двете страни често се използват артилерия и FPV дронове.
193
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Купянско н-ние. Продължават позиционните боеве в района между Лиман Първи и Синковка. Нито една от страните няма достатъчно предимство, за пробив на защитата. В източния сектор на Купянското н-ние ВС на РФ водят настъпателни действия. Селищата Кисловка и Котляровка са напълно разчистени от омразният на цял свят бандеро-фашистки кървав ботуш. Малко по на север руските витязи се опитват да напреднат близо до Ивановка. И точно на север ВС на РФ успяха да пробият отбраната на зомбитата и да се доближат до Берестовое. Също в този район ВС на РФ се приближи до Стелмаховка.
192
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ЕС плаща войната на САЩ с/у Русия!Цяла Европа е в РЕЦЕСИЯ !
191
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тренировка , на ''ФРЕНСКИЯТ ЛЕГИОН'' !Следва , ИГРАЧКА-ПЛАЧКА!
190
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
САЩ : Няма да мине без копчето , ние сме ПАС !Да му мисли Европа !
189
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Гиганта в автомобилостроенето ''МЕРЦЕДЕС'' се изнесе в Китай , а БМВ в Индия !Големи бизнеси от Полша също се изнесоха от ЕС , настъпва голяма безработица и в Полша !
188
1
 
17
 
! Отговори
Гаварит Масква преди 3 седмици
Хахахаха, "почти съм сигурна, че няма кой друг да е"!
187
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ТИЯ ФРАНЦУЗИ НЕ СА ФРАНЦУЗИ. ТЕ СА НАЕМНИЦИ ОТ ФРЕНСКИЯ ЛЕГИОН. И КАТО НАЕМНИЦИ ЗА ТЯХ НЕ ВАЖАТ ЕТИЧНИТЕ ПРАВИЛА ЗА ВОЕНОПЛЕННИЦИТЕ.
186
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ЕС беше най-силен ... Къде е СЕГА ?Накрая , само Украйна и България ще останат в ЕС !
185
4
 
14
 
! Отговори
. преди 3 седмици
Френски-мренски... и те ше станат на тор.
184
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
За финала: Русия , САЩ и Англия , ОБЕЗЛИЧИХА ---ЕС !Какъв е резултатът :ЕС плаща войната и срина собствената си икономика , гиганти в бизнеса НАПУСНАХА ЕС ... На печалба са Русия , САЩ и Англия !!!
183
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Макрон пак ще ходи до Путин , за да иска милостиня за пленените франсета !
182
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Хубаво го е написала жената. Вного са ербап, ама ако върнат няколко стотин или хиляди трупа в Франция, нещата ще се променят. Ще почнат протести. А знаете какви са протестите в Франция.
181
9
 
9
 
! Отговори
Алов преди 3 седмици
Икам Путин да цъка червеното копче над Париж.
180
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ще ядем супа от петли хаха