УЕФА наказа "сивия вълк" Демирал за два мача, Белингам се размина само с глоба

Англичанинът ще плати 20 000 евра за неприличен жест
5 юли 2024 08:40, Петър Бойчев
38
УЕФА наказа "сивия вълк" Демирал за два мача, Белингам се размина само с глоба
Снимка БГНЕС

УЕФА наложи строго наказание на турския национал Мерих Демирал, той няма да играе двама от Евро 2024. 26-годишният защитник вкара двата гола за Турция при успеха с 2:1 срещу Австрия в Лайпциг на 1/8-финалите и направи с ръцете си жест, който е символ на националистическата турска организация „Сивите вълци“. С това той предизвика международен скандал. Групировката се свързва с множество терористични актове, включително с извършения от Мехмет Али Агджа атентат в Рим срещу папа Йоан Павел II през 1981.

Политическите послания са забранени по време на Европейското – както на трибуните, така и на терена. Поради тази причина Демирал е наказан за два мача, което означава, че ще пропусне четвъртфинала срещу Холандия в събота от 22:00 часа и евентуален полуфинал при успех на турците, пише 24 часа.

За подобно поведение турският национал бе резследван от УЕФА и през 2019, когато бе играч на италианския Ювентус и със съотборниците си направиха военен поздрав след гол. Това бе изтълкувано като подкрепа за операцията на турската армия в Сирия, която бе осъдена от света. Тогава тифозите на Юве поискаха Демирал да бъде освободен незабавно, но той остана в Торино чак до 2021, когато бе даден под наем на Аталанта. В социалните мрежи Демирал винаги е подкрепял открито политиката на президента Реджеп Таййп Ердоган.

Същото наказание отнесе и албанският национал Арлинд Доку, който след 2:2 срещу Хърватия в групата грабна мегафона от феновете и започна да псува сърби и северномакедонци.

Глобата на Джуд Белингам, който се хвана за слабините, насочвайки жеста към пейката на Словакия е 20 000 евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
4
 
! Отговори
Реалността преди 2 дни
Абе ако не бяха турците нямаше да я има Европа. 5 века ви пазиха гърба от монголите,руснаците и арабите. И днес дори държат и хранят 8 милиона имигранта да не идват на вечно гости на Шолц... Няма държава в светаа , която да храни 10% от населението си имигранти от 15 години. ЕС едва не се разпадна след 2 милиона имигранта, Меркел си загуби поста , национализма възкръсна след като дойдоха сирийские мигранти. То етнос сириец няма де-кюрди и араби предимно...
26
0
 
1
 
! Отговори
Дарвин преди 2 дни
Само до преди 80 години са правили *** от човешка мазнина тези дето сега се правят на големи либерали.
25
1
 
5
 
! Отговори
Диалектика преди 2 дни
Този знак за вълк-символа на турците от хилядолетия нищо общо с расизъм и терор. Немците просто се правят на големи анти националисти нале за да не ги обвинят нале ,че са обгазявали по расистки и медицински подбуди , а и много НПО та има дето са гнездо на политически крила на терористични организации и вдигат врява..Нищо поне ще играе на финала с Испаня.
24
1
 
3
 
! Отговори
Антрополог преди 2 дни
До Пенбен ВълкНезнам коя раса са европейци с 10% монголоидни гени или по- малко % ти, но са най-европейски изглещаия отбор от финалната 8-ца. Холандия са с 9 африканеца в стартовия отбор примерно. Нищо лошо за африканците , чъст сейинг .
23
4
 
2
 
! Отговори
Пенбен Вълк преди 2 дни
То по принцип от коя раса са турците и за коя раса се борят, че не ми е ясно?
22
7
 
5
 
! Отговори
А ВЕ??? преди 2 дни
Разбрахте ли сега защо евреите чистят ислямистите?
21
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
поживял 3 месеца в Германия и се самозабравил да го пращат обратно
20
15
 
13
 
! Отговори
Tsarev преди 2 дни
Неблагодарни турци, забравиха как цяла Европа им помагаше при заметресението на 6 февруари. Пак си показаха простотията...
19
13
 
8
 
! Отговори
Константин Велики преди 2 дни
Свобода за Константинопол и Кюрдистан!!!
18
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До Анонимен 11, същата група, която е аналог на нацистите в Германия. Извършиха атентат срещу папата и продължават да безчинстват из Европа по разни арменски и кюрдски общности. С тая група ли няма проблем? Освен това, на европейското са забранени всякакви политически послания. Малко са му два мача на тоя анадолец.
17
13
 
14
 
! Отговори
Ади Х преди 2 дни
Турски мекерета, нямате място в Европа!
16
8
 
5
 
! Отговори
СССР1917ТУРЦИЯ1921 преди 2 дни
ЧЕРВЕН МАРКСИСТ И КОМУНИСТ е Мерих Демирел...........Руснакът Владимир Илич Ленин е истинският създател Турция а не фалшификат Кемал Ататюрк......... АБДУЛЛАХ ЙОДЖАЛАН Е ЧЕНГЕ ОТ ТУРСКИТЕ ТАЙНИ СЛУЖБИ буквално след ИРАКСКИЯТ ХИМИЧЕСКИ ГЕНОЦИД над кюрдите станал ПРЕДАТЕЛ и се подвизавал с ИСТИНСКОТО ЧЕРВЕНО ЗНАМЕ НА ОСНОВАТЕЛЯТ НА ТУРЦИЯ ВЛАДИМИР ИЛИЧ ЛЕНИН
15
7
 
10
 
! Отговори
Анадолските мастии преди 2 дни
Нямат нищо общо с какъвто и да е вълк! Това е знака на дявола - рогатия алах, а кафевите същества са кучетата на алах чиято единствена мечта е обещаното от педофила да паразитират на гърба на хората!
14
3
 
8
 
! Отговори
Антон преди 2 дни
В Турция Ердоган ги кара децата да пишат есе на тема "Арменската лъжа". Нямам как турчин да не е морален. Той си защитава каквото е негово, а някакви си арменци, гърци, араби, отскоро и кюрди - предатели. Може да ***. Ей това им е в главата на децата, затова стават ***..
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
"Глупaк е този който не се интересува от политика!" - Сократ
12
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До 10: Източна Македония си е българска, както и Тракия до Одрин(поне). Чакаме още компенсации от крадливите турчета, да не се наложи да си върнем територията , както и би били редно
11
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
И какво неприлично има в това? Човекът просто най-вероятно е последовател на някаква група хора в Турция. Същата група си имат партия, имат си политици, които никой не преследва като "терористи". Пробват се да ги свържат с европейската терористична групировка Гладио, които ги имаше в миналото, но през годините така и никой не успя да покаже доказателства за това.
10
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До Анонимен 9 - Добре си се загрижил за кюрдите, но какво ще кажеш първо да освободите окупираната Източна Македония?!
9
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Много добре, омръзна ми да свирят с колие до 3 часа при тяхна победа. Комплексиран народ, а и подкрепям борбата на кюрдите
8
8
 
0
 
! Отговори
Дойдоха червените преди 2 дни
РИТНИТОПКАТА МЕХМЕД АЛИ АГДЖА СИ ВЪРНА ЧЕРВЕНОТО ЗНАМЕ НА ЕВРОСЪЮЗА БРЮКСЕЛСКИ..................СВАЛЯЙТЕ СИ ГАЩИЧКИ БЪЛГАРКА ПРЕД ЗВЕЗДАТА ПО РИТНИТОПКА ЧЕРВЕН ЦЕСЕКАР ЛЮТВИ МЕСТАН