Трето злато на олимпиадата: Магомед Рамазанов е шампион

Титлата в свободния стил е 28 години след Валентин Йорданов
9 авг 2024 22:10, Петър Бойчев
219
Трето злато на олимпиадата: Магомед Рамазанов е шампион
Снимка БГНЕС

България взе трето злато на олимпиадата в Париж. Магомед Рамазанов спечели категорично титлата в категория до 86 килограма в свободната борба. Той не даде шанс на легендата Хасан Яздани (Иран) във финала. Преди Магомед злато взеха вече Семен Новиков и Карлос Насар.

Злато в свободния стил не сме имали от 1996 година насам, когато триумфира Валентин Йорданов.

Малко след началото на мача Яздани се хвана за рамото и спря боя. 43 секунди след началото Яздани поиска медицински таймаут. Малко преди края на първата част направи същото. Единствената точка дойде след като Магомед го избута извън тепиха. След това иранецът изравни, но попадна в мелачката на Магомед, който просто измете тепиха с него.

В началото на втората част Яздани отново поиска медицински таймаут. И пак спря боя, за да си почине.

Магомед Рамазанов е роден в Октябърское, Дагестан. Състезава се за клуб "Илия Павлов" от Велико Търново. Той не пожела да бъде плащано за него и си изтърпя 2-годишно наказание заради натурализацията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
4
 
3
 
! Отговори
165 преди 1 месец
То другото Африканец навсякъде ,що ние да не натурализираме? Нашите момчета са АйТита, . Натурализиран Дагестан е ок ;) . ММА също,. Путин вика победа за Русия там. Ние пък имаме медал, за ко ревеш?
114
4
 
2
 
! Отговори
Пловдив преди 1 месец
До Евроатлантик:В художествената гимнастика,седем от десетте момичета са рускини.Многи си зле,***.*** като Боко,Шиши,Киро и компания.
113
6
 
8
 
! Отговори
Пловдив преди 1 месец
Трагедия.Тук пишат хора, които,не са се събличали по физическо,състезават се,за България,какво като са със друга националност,в цял свят е така.Тук подрастващите,ги учат да играят на телефони и компютри,жалка работа.Браво на атлетите.
112
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само респект и уважение за тези момчета. И за Магомед и за Семен!! Със сигурност им е било трудно да напуснат родината си, но са страшни професионалисти и им благодаря за емоциите и радостта!
111
4
 
7
 
! Отговори
Евроатлантик преди 1 месец
Важното е, на тази олимпиада България има повече златни медали от Русия и Беларус взети заедно!
110
3
 
12
 
! Отговори
Голямо преди 1 месец
Браво на натурализираните български спортисти ! Добре че ги има , иначе в момента сме гола вода ! Благодаря им от все сърце !
109
1
 
8
 
! Отговори
Призив преди 1 месец
Чистокръвните арийци Иванов, Петров, Георгиев и другите да станат и да кажат колко, къде и за какво медали са получили.
108
2
 
5
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
АХМАТ СИЛА!
107
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Явно България е дръпнала колкото и да не го усещате, щом е привлекателно място за такива топ атлети." - Виж България на кое място е в класирането. Виж и едно време през комунизма с атлети правени насила колко сме били по-напред. В днешно време хората не ги интересува толкова тоя професионален спорт, защото са задоволени. Тия чужди атлети които идват в България са все от страни от които искат да избягат. Пък и го правят за себе си предимно, дреме им мислиш за България. То не е безплатно.
106
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
He можел да разбере. Какво има да разбираш, на украински се пише "Семен Сергйович Новков". Ням точки, няма "ьо".
105
5
 
7
 
! Отговори
Mda преди 1 месец
Погледнете националните отбори на Франция , Германия или Швейцария ако щете ... Явно България е дръпнала колкото и да не го усещате, щом е привлекателно място за такива топ атлети. Всеки може да види вече и азиатците из фабриките и по строежите.Колкото и да ви е странно макар и да сме на дъното в ЕС все пак сме държава от ЕС и мечта за много хора
104
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какви хубави български имена: Магомед, Карлос, Калейн, Семен, Ализаде, Хавиер. Сигурно са от прабългарите, защото такива не бях чувал. Божидар Андреев пък съвсем си мяса на аспарухов българин. От конните народи.
103
7
 
3
 
! Отговори
Помак преди 1 месец
Според мен поне единият родител трябва да е с българско гражданство или най-малкото с български корени. Етническият произход е без значение. В този смисъл само Насар е инстински българин.
102
3
 
5
 
! Отговори
не може да бъде! преди 1 месец
Не мога да разбера защо навсякъде се пише СемЕн!?Така името се изписва по руската транскрипция,като Е-то е с две точки отгоре/у нас няма такава буква/ и се чета като нашето ЬО!?На български трябва да се пише СемЬОн!
101
2
 
2
 
! Отговори
АЗ преди 1 месец
Браво !!!
100
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Без руснаци, украинци, перси, араби и кубинци българския спорт е като украинската армия, пълна нула.Честита Олимпийска титла на Магомед, който доказа, че е голям спортист и се бори много спортсменски, не посегна към контузената ръка на своя противник. Това е руското възпитание, другари тро лове.
99
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има решение. Когато онези каращите се, Костадинов ще е против това, но другите са повече, гласуват решение да се изисква от сайтовете да предоставят информация за IP, от които лъха антибългарска агитация.
98
3
 
2
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 месец
Ку та набарам хорошутко .Пистолета ти ще ти го навръй нейде.
97
2
 
1
 
! Отговори
@@@ преди 1 месец
Хасковските сервитьорки са си шест, между другото бе ръб.
96
5
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
До Анонимен141са ше земе едно кошле ойро и пожизнена пенсия що с медала върви и майстор на спорта, или съответната осъвременена титла. за инж. балкански е важен не медала, важно е че не е състезател на цска и не е украинец.

Спонсорирани публикации