Кметът на Пловдив хвърли ръкавица на министър Караджова

Като обещаваш нещо, си дръж на думата, рече Славчо Атанасов
27 авг 2010 12:49,
41
Кметът на Пловдив хвърли ръкавица на министър Караджова
Славчо Атанасов. Снимка: БГНЕС

Кметът на Пловдив отново поведе война с правителството.

Този път обект на атаките му е министърът на околната среда и водите Нона Караджова.

Повод за гневното изригване на градоначалника този път е софийският боклук, който по думите му столицата се кани да депонира незаконно на общинското сметище в Цалапица. Балите са 30 хиляди тона.

"Нона Караджона изрече няколко лъжи", каза кметът.

"Първо, държавата няма право да депонира повече от 10% боклук от свободния капацитет на депото. За да извърши това, тя трябва да се допита до гражданите. Това е промяна в закона, която е в сила от 1 юли тази година", коментира кметът.

"Министър Караджова излъга пловдивчани като заяви, че през тази година са ни дадени компенсации за предишния боклук в размер на 100 хиляди лева. Парите, които толкова шумно беше оповестено, че ще ни бъдат преведни, а именно 2,8 милиона лева, не са пристигнали. Те са част от дължимата ни за тази година сума в размер на 15 милиона лева.

Още по темата
Другото, с което се подвежда народът, е че свободният капацитет на депото в Цалапица е за над 300 000 тона. Това не е вярно. Капацитетът е само 120 000 тона, което означава, че София може да депонира само 12 000 тона боклук", заяви кметът и се зарече, че този път няма да се меси и да убеждава хората да свършат услуга на столицата.

"Когато някой обещава нещо, той трябва да си държи на думата", отсече Славчо Атанасов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
3
 
! Отговори
ДД преди 13 години
НИТО ПЛОВДИВ,НИТО ЦАЛАПИЦА СА ПОЛУЧЕЛИ ОБЕЩАНИТЕ ПАРИ,КОГАТО ИМАХА ЗОР СЕ МОЛИХА,А СЕГА ПРОТАКАТ И ЛЪЖАТ,КОГА ЩЕ ГИ ДАДАТ ПАРИТЕ,КОГАТО ПАДНЕ СНЯГ,ДА НЕ МОГАТ ДА СЕ ДОВЪРШАТ РЕМОНТИТЕ.СЛАВЧО Е ПРАВ, КОГАТО КАЗВА,ЧЕ СЕ НАЛАГА ИКОНОМИЧЕСКА БЛОКАДА НАД ПЛОВДИВ,А ЗА СОФИЯ ЗА СПИРКИТЕ НАМЕРИХА МИЛИОНИ,ЗА ЕДНИ ИМА, ЗА ДРУГИ НЯМА.
35
0
 
7
 
! Отговори
ПЛОВДИВ преди 13 години
Пловдив е оцелял много векове. Съществува от времена когато никoй и никъде не е чувал за софия. Кой ли не е преминал и се е опитвал да унищожи този велик град, но никoй не е успял. Най голямата офанзива е през последните 60 години, като се започне от онзи селендур живков и се стигне до днешно време с този *** борисов. Те винаги са и ще завиждат на град с най богати традиции и най интелигентни и будни хора. Затова кой и откъдето да дойде в България се възхищава на Пловдив а селска софия е подминават като малка гара.Ще дойде ден когато България ще си има истинско правителство, ще дойде по светъл ден и за Пловдив.
34
0
 
5
 
! Отговори
PL преди 13 години
Кмета на града ни - Славчо Атанасов си мисли, че разговаря с мъжкари, а то се оказва, че Борисов и Дянков се оправдават като п-тки и се опитват за замажат положението. Тотев и той ще си мълчи, защото е пионка и си натиска парцалите и няма свое мнение. Славчо, ние мъже ли сме или п.тки като тях? Я, да се сметне колко пари са дали, колко *** са складирали и да се удари чертата. Като плащат предварително-да карат иначе не. Да се оправят сами, така, както ти ще се оправяш с парите. Нали така?
33
0
 
7
 
! Отговори
дд преди 13 години
На следващите избори никой пловдивчанин няма да гласува за ГЕРБ заради този ***,Цалапица е зарината и пуши от всякъде,а Славчо е добър кмет,браво,че си търси парите за града и,че той е единствения който има кураж да протестирира срещу това управление.
32
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не знам, но от отделните факти, може да се заключи, че срещу Пловдив се играе нечестно.Имаше някакви тролеи на старо, закупени от общината и конфискувани по някакъв параграф на митница Бургас.Внос от Канада или подобна история.
31
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не съм запознат за какво става въпрос ама ми се струва, че този въпросния кмет се опитва да си вдигне рейтинга всячески, да не би да наближат избори или нещо ?
30
2
 
12
 
! Отговори
Ахил преди 13 години
Нашия кмет е мъжкар ---не си цепи думата на две и не лъжи.За Караджова се говори ,че имала сериозни проблеми с алкохола.Може би затова не е взела "трезво" решение за *** на София.:)))
29
3
 
6
 
! Отговори
Ачо преди 13 години
Тоя Бойко, тая лозарска пръскачка няма да му дойде акъла.....
28
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Един софиянец попитал Господ, защо кмета на Пловдив е пич и си държи на честта, за разлика от Бойко, който е циркаджия и женчо, Господ му отговорил, незнам бе майна!
27
17
 
6
 
! Отговори
vini преди 13 години
Този *** кмет си прави реклама на тъпотията от време на време за да не го забравят Пловдив не ви утива този ***
26
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойко, що не вземе да превика Славчо и да му преведе едно милионче от СИ-банк, както направи с Волен Сидеров, за да му играе и Славчо по свирката като кученце!
25
1
 
12
 
! Отговори
korleone преди 13 години
Имаше една приказка в нея се разказваше за някакъв ерген дето продавал сливи за смет и така си търсил къщовна жена!Ами как да я вземем тая софийска мома,то много *** много нещо!Славчо братчето ми,руснаците казват-деньги вперьод,няма ли мангизи да си ги трупат дома.Бъди твърд и непоколебим,по добре скаран с всички,но къщата ни да е наред,иначе затваряме границите и да си ядат *** вместо зеленчука!
24
3
 
18
 
! Отговори
viva преди 13 години
Тя- Караджова, само лъжи изрича. Че кой ли вярва! Погледнете казуса с обгазяванията в града на липите. От нейна страна лъжи и некомпетентност. Браво кмете!
23
3
 
17
 
! Отговори
Пловдив преди 13 години
Пловдивчанин ли си или Гербер? Стига предизборни изказвания, кажи кво правим с ***? Значи да го приемаме без пари, както досега, така ли? А за това, че улиците са ни разбити - главна вина имат тиквите в София. Защото на Пловдив му се обещават пари само срещу ***. И после нищо не получаваме..
22
9
 
8
 
! Отговори
кандидат-кмет преди 13 години
Славчо го тресе предчувствието за безусловна загуба на следващите избори за кмет та сега се опитва да си запише червени точки като "защитник на пловдивчани". Понеже "лошото правителство" не му позволи да вземе нов заем орева всички медии. А аз лично смятам, че от предишния заем са използвани най- много половината пари. А и толкова лошо организирани във времето ремонти не съм виждал досега, а аз съм виждал доста. Ремонта на бул. България започна преди около 6 години и няма край.
21
10
 
4
 
! Отговори
Пловдивчанин преди 13 години
Любомирчо, яко те тресе температурата, щом ти се привиждат такива чудеса в града с най разбитите и прашни улици в Европа. Това не съм го измислил аз, това го казват хора от ЕС, само такива като теб които обичат да си кривят душата и да наричат бялото черно могат да правят такива изказвания. Не му давайте на Славчо пари, с тях ще купи на баща си още един пловдивски общински пазар.
20
2
 
15
 
! Отговори
Любомирчо преди 13 години
Да ама не е така предишните кметове които всички бяха сини какво повече направиха от Славчо а ? Само ще ти кажа че улиците на Пловдив са далеч по-прилични от Софйските. Градът в по-подреден и не е загубил толкова от чара си в сравнение с София. Кметът може да е всякакъв но в момента позицията му е в защита на интересите на пловдив и ако всички застант зад него парите ще дойдат. Лошото е че и областният управител и другите районни кметове от Герб не го подкрепят а му правят само мръсно
19
1
 
14
 
! Отговори
И аз да кажа преди 13 години
Стига сме разсъждавали и сме се обиждали! Решението е елементарно: има пари-има място за ***, няма пари-няма място!
18
12
 
3
 
! Отговори
Пловдивчанин преди 13 години
Ало анонимния, ти да не си от нещастниците от ВМРО, та така люто защитаваш некадърника Славчо Атанасов. Време е да си отива на село в Скутаре и да поема стадото с овцете, за друго не става.
17
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Славчо си е отвсякаде издънка,каквото и да прави,който и да защитава вече е достатъчно омазан,отдавна трябваше да си е подал оставката като кмет на Пловдив. На крива ракета космоса и е крив.....айде сега,На Бойко нали все Станишев му е виновен,не усещате ли поне малко,че и тук е същото....