Асфалтираме подред!

Премиерът откри нов път, шегувал се с колеги в Съвета на Европа за нашия асфалт
11 сеп 2010 17:44,
738
Асфалтираме подред!
"През два дни правим нова копка". Снимка: БГНЕС

"Карайки по този път и миналата седмица, си задавах въпроса - видими ли са тези 15 милиона, които вложихме за ремонтирането на този път? А предишните години бившите управляващи говореха за милиарди излишъци. 

Представяте ли си с една мъничка част от тези излишъци да са правили асфалти в тези години?“, попита министър-председателят Бойко Борисов по повод инфраструктурните проекти на старото парвителство, докато откриваше втората отсечка на пътя, свързващ Баня с автомагистрала Тракия

„Вече една година ги търся тези милиарди да ги видя във вид на пътища, на магистрали, на пристанища, летища, и не ги виждам. Ще ви моля, ако някой знае, да ми подскаже и да идем да ги видим“, каза още той.

Всички пътища трябва да се направят наново, все едно наново правим държавата във всяка една област
Той подчерта, че пътят, който днес открива, е за 15 милиона и е направен „като слънце“. 

Съоръжението е със 7 години гаранция, с мантинели, с мостове, изградено по нова технология. 

„А представяте ли си за 2- 3 милиарда излишъци, за които говореха, каква щеше да е инфраструктурата, държавата... и всъщност, къде са те?“, риторично попита Борисов. 

„Това е нашата най- важна антикризисна мярка- инфраструктура, асфалт, строителство- това са и работни места, това са и възможностите за бизнеса след това да се развива“, допълни премиерът.

„Много пари трябват за ремонти на пътищата - вие виждате, че всеки втори ден правим първа копка и не минава седмица, без да пускаме пътища“, подчерта още той и припомни, че автомагистрала „Тракия” ще бъде пусната до морето до 2012 година.

За пътен възел „Скобелева майка” в Пловдив Борисов каза, че се отпускат 8 милиона лева от държавата. Строителството ще стартира тази година и ще завърши до края на следващата.

„Всички пътища трябва да се направят наново, все едно наново правим държавата във всяка една област. Ние правим нови пътища, защото кърпенето на дупки 20 години видяхте до какво ни доведе - до нови дупки.

Излишъци имало. Ами, аз вдигам рамене и всичко, което ми се е стоварило на главата, се опитваме да го оправяме. Асфалтираме подред“, заяви още Борисов.

„Пътищата в нашата страна не са правени ритмично в последните 20 години. Скоро с немските колеги се шегувах в Съвета на Европа, след като стана ясно, че в Германия са измислили много добър асфалт, който издържа 30 години, а в момента на всеки 5 години преасфалтират в Германия.

И се пошегувах с канцлера Меркел, че нашият асфалт целият е на 30 години. Ние сме го изобретили много отдавна – с 30-40 годишен асфалт са пътищата на България.

Затова водих и Световната банка, затова водих и еврокомисари - за да им покажем в какво състояние сме намерили държавата и какво трябва да се направи, за да се оправят пътищата“, допълни министър- председателят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


738
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
721
4
 
5
 
! Отговори
Ели преди 13 години
Каква чалга те гони ,ти не прочете ли коментарите ми.Къде видя симпатия към Бойко.Ама ,че сте странни !!!!!Аз и чалга ????
720
2
 
3
 
! Отговори
До коко преди 13 години
Коко, ще има две посоки: София Морето и Морето София. Народа от провинцията ще им прави шпалир като на кортеж. Нали е готено.
719
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тез от Северна България много протестират. В Южна има поговорка ,,Отатък Балкана има само шишарки,, та затова не ви асфалтират пътеките.Не ,че и ние тук сме вързали и цъфнали.
718
4
 
3
 
! Отговори
коко преди 13 години
Ще построи пътища, но за къде ще водят те?
717
8
 
11
 
! Отговори
поклонник преди 13 години
Колко си го харесвам Б.Б .Обожавам го.
716
1
 
1
 
! Отговори
za 723 преди 13 години
ne..
715
2
 
5
 
! Отговори
za 726 преди 13 години
i shto si mislete 4e vlakovete sa bez pari ??! osobeno syvremenni , byrzi, to4ni i pr....... a ideata da ne karame koli za da ne hranim mafiata e 4upi typomerA :))
714
4
 
14
 
! Отговори
до 720 от Стига... преди 13 години
А защо всички имаме коли, дай пак да помислим. Японските шефове на корпорации всеки ден ходят на работа с влак. А ние - с коли, защото имаме повече доходи, или повече печалби или повече ефективност, или?Всички имаме коли, които не произвеждаме, а произвеждат в Япония, ЕС, САЩ...караме ги с бензин на руския Лукойл, с чужди части, създаваме доходи на тези народи с ...нашите мизерни доходи и глупост. Защото обществото ни е направено по модела на руската мафия, и ние глупаците се копираме модела.
713
2
 
8
 
! Отговори
Интереса преди 13 години
Абсолютно си прав . Народа го е казал: "ИНТЕРЕСА КЛАТИ ФЕСА" Скоро ни убеждаваха, че за ремонта на една дупка са достатъчни 5-6 лева за материали и малко труд от желаещия. ПОМИСЛЕТЕ колко МИЛИАРДА ПОТЪВАТ В РЕМОНТИ. БАНИЦАТА Е ГОЛЯМА.
712
5
 
2
 
! Отговори
az преди 13 години
ako mojeshe da dadesh na naroda da yade asfalt, vsichko shteshe da bude perfektno.Pulen glupak. Horata umirat ot glad, zdravnata sistema e pred kolabs, toi mi govori za magistrali i asfalti. Tup pojarnikar. Prost bai ganjo.
711
3
 
3
 
! Отговори
ясен преди 13 години
В Националната клвасификация на длъжностите и професиите има ли длъжност Главен кантонер?
710
7
 
7
 
! Отговори
Томов преди 13 години
Инфраструктурата е кръвоносната система на всяка икономика. Хубаво е че ББ се е заел с нея. Ако можеше при социалните и здравни реформи да е така ефективен...Все пак поздравления.
709
4
 
3
 
! Отговори
za 714 преди 13 години
mnogo dobre go kaza - ot 35 godini........... i dobre 4e e BB , da mu kajete .............shtoto onzi e.b.li.v hamster niamashe vreme ot dalaveri
708
4
 
2
 
! Отговори
za 719 преди 13 години
Shtoto vsi4ki imame koli .........i davame 1000 ubiti na godina zaradi pytishtata.......za svedenie amerikancite v Irak davaha po-malko ubiti na godina
707
7
 
7
 
! Отговори
Стига! Помислете! преди 13 години
Защо всичко се хвърля в магистрали, които не са магистрали? Защо няма летища, вътрешни полети и европейски железници. Цяла Европа, цяла Япония е железници - по-евтино, сигурно и по-бързо, по-ефективно от всякакви магистрали. Всичкия друг модерен транспорт е затрит заради части от "магистрали" и асфалт като масло върху филия на просяк. Какъв е този фанатичен фанатизъм? Да не би Бойко да има лична изгода от строителство САМО на магистрали, а всичко - друго - умира.
706
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"ТЕ" и до Бургас една магистрала направиха , уффффф в тази пародия на държава отдавна вече не е и плачебно щом и старите хора не могат да излъжат вече ...
705
5
 
6
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
като гледам колко изтрити мнения има...ми става смешно...или го мрази народа или бг днесци му слугуват на тоя...
704
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ква северна България ,бе човек, е сега минах по магистралата от София за Пловдив и тя не става за нищо- ГЛАВАТА ПЪТНА АРТЕРИЯ НА СТРАНАТА Е ТРЕТОКЛАСЕН ПЪТ ти северна и южна България те тревожат. Ама тва е пожарникарите и пицарите строят детски градини .
703
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
цяла северна България е в дупки - не ги е срам , хората от северна Бг не плащат ли данъци и винетки Ще строим само до Бургас за да може власта удобно да ходи на море - позор !
702
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойко помисли малко за народа щото умирааааааааа а стига с тая парлама я ела в монтанско да видиш какво чудо е тук не е асватирано от 35 години