Назрява воняща война. Балите потеглят към Пловдив и Карлово

Общините мислят да обжалват в съда решението на кабинета
14 сеп 2010 20:55,
365
Назрява воняща война. Балите потеглят към Пловдив и Карлово
Снимка: Булфото

30 000 тона столичен боклук ще бъдат депонирани на пловдивското сметище в Цалапица, 60 000 - на регионалното депо в Карлово, 40 000 тона ще тръгнат към Ловеч, а 20 000 - към Севлиево, реши днес правителството.

Реакциите в Пловдив не закъсняха.

"Намирам тази позиция на правителството за безкрайно нагла и смятам, че е време Пловдив да спре да решава проблемите на столицата с боклука, камо ли безплатно. Спасихме държавата от ежедневни глоби от по 50 000 евро, за което ни се отблагодаряват с още боклук. Това е равносилно на обявяване на воняща война между София и Пловдив", обяви кметът Славчо Атанасов.

Председателят на местния парламент Илко Илиев съобщи, че ще обжалват решението.

От ВМРО- НИЕ добавиха, че обмислят да организират протести.

А такива неминуемо ще ексалират, защото държавата ни налага диктат, смятат от воеводската партия.

В четвъртък старейшините от града под тепетата се събират на извънредна сесия, на която ще отменят взетото вече решение да приемат столични бали.

Ще бъде създадена и комисия, която ще преговаря с правителството и ще обясни, че Пловдив не може и не бива да става сметище на България, съобщиха от групата на БСП.

"Нямаме повече място да приемаме столичните бали", гневно коментираха червени общинари.

В Карлово реакциите граничат с бунтове. Местните отново заявиха, че ще направят живи вериги, но няма да допуснат Розовата долина да засмърди за втори път от отпадъците на София.

Председателят на ОбС в подбалканското градче Тошко Стоев припомни, че преди дни старейшините приеха решение, с което категорично отказват на карловското сметище да се депонира чуждия боклук и декларация, в която настояват правителството да се съобрази с общественото мнение.

"Правителството грубо се меси в местното самоуправление, защото хората са избрали нас, и ние ги представляваме", каза още Стоев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


365
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
334
0
 
0
 
! Отговори
Suselin преди 13 години
-аз имам нещастието да живея в Ловеч и всеки ден да дишам отровните пушеци от разположеното в рамките на града мега-сметище,което обслужва още 2 общини (Угърчин и Летница) а сега вече и София !!!!Често се случва обгазяване дори и до центъра на иначе хубавия ни град а така нареченото ново сметище е в непосредствена близост до старото-изградена е само 1 клетка и от години се водят дела за злоупотреби,неслучайно до скоро нямаше подписан и акт15? Ние-гражданите съвестно изхвърляме разделно всички отпадъци но след това фирмата оператор пак ги смесва с останалите-нещо като упражнения за луди!Дори от правителството да надделеят и депонират част от Софийската смет в Ловеч(за да не бъде глобена смешната ни държава) още при първата проверка на еврокомисията-тук ще ни очаква нова глоба защото и в Ловешко положението е нетърпимо !Докога ще плащаме прескъпи данъци да !опаковат? *** и да го разхождат из цяла България?
333
0
 
6
 
! Отговори
Лайкучка преди 13 години
За жалост приоритет на Премиера е София - той си го каза в прав текст още в самото начало. Останалите - много важно... А такава централизация не води до развитие на страната. Ама кой го е еня.
332
0
 
2
 
! Отговори
Офф.... преди 13 години
Сама си си отговорила - плащаш. Имаш, затова плащаш. Те нямат, затова получават субсидии. Паралел между теб като изолиран дребен потребител от Сф, който получава средно четирикратно по-висока заплата от тази в страната, и даден производител на едро, който е принуден да произвежда по европейски стандарти, за което му се плаща по стандарт от 1950 г. НЯМА.А "мрънкат", защото от това живеят. Ако за теб това е "щяло и нещяло", желая ти още по-сладки фантазии.
331
0
 
2
 
! Отговори
BKP преди 13 години
nedei da go sravnqva6 sas tato,toi postroi BG a tozi pederast *** q okradi do kokal.BALGARI do koga balgari 6te tarpite *** na ple6iviq pederast DOKOGA.smert za borisov i sie.
330
0
 
9
 
! Отговори
АЗ преди 13 години
*** НА СОФИЯ, ДА СИ ХОДИ В КЪЩИ - БАНКЯ!!!
329
0
 
2
 
! Отговори
Shark преди 13 години
Много правилно. И сигурно и на него ще му вдигнат паметник в Банкя един ден. Що пък само в Правец да има паметник я?
328
1
 
6
 
! Отговори
Завод за Магистрали преди 13 години
Всъщност ние сме си виновни, щото гласувахме и избрахме премиер на София, а не на България...той не е спрял да повтаря колко инвестиции щял да докара в София, (и в Банкя разбира се, с какво Банкя отстъпва на Правец?), а за България - нито дума...)
327
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Старият кмет на София като един истински Уаят Ърп изгони вълка от София, ся ше премахне и *** по новопостроените магистрали и ще си извоюва име на ***-Избавител...
326
1
 
5
 
! Отговори
Shark преди 13 години
Абе я ми кажи ти като си толкоз отворен, би ли се съгласил *** на Пловдив да дойдат в София а?? Ама без да ми обясняваш колко селяни били дошли в София, как правели *** и т.н, щото много такива има и в Пловдив, ама ние не искаме да си караме *** другаде. Интересно ми е само дали ще се съгласиш да си докараме бокрущка от Пловдив в София, ама и без да си плащаме де, нали така се прави????
325
0
 
10
 
! Отговори
Завод за Магистрали преди 13 години
Ами стария кмет на София какво направи със завода за отпадъците? На него колко първи копки му копа, че сега решава проблема с правителствени постановления?
324
2
 
9
 
! Отговори
Shark преди 13 години
Изобщо не ме бъркат и не ме интересуват. Опитвам се да ти обясня че пловдивчаните, а и не само те, а всички, които вие наричате пришълци, си плащат данъците в София. А също и такса смет. Това е. А лична омраза съм софиянци нямам, ама никаква, напротив, имам роднини в София. Но и и с тях се разправям на тази тема, защото явно всички си мислите че цяла България е длъжна да ви търпи ***. Е с това няма да се съглася. Като искате всичко да е централизирано там ще търпите и ще си търсите решение
323
8
 
3
 
! Отговори
Ма'алата преди 13 години
Добре беее, МАЙСТОРЧЕ, много си велик! Като дойдат децата ви "на Софията" веднага започвате да се хвалите в селската кръчма как са станали големи хора в София и колко яко са се уредили. И да не забравиш да изринеш на прасето, че много се увлече да се хвалиш тук във форума.
322
4
 
3
 
! Отговори
Диктор преди 13 години
Абе ти като живееш във Великия Град Пловдив какво ти влиза в работата колко са данъците в София? Така или иначе изпитваш някаква лична омраза към всички софиянци, въпреки че не ги познаваш лично. Това го разбирам, но не разбирам какво те бъркат теб данъците, които плащаме тук.
321
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
какво има да се дъвче толкова, депонирането на *** струва пари и трябва да се плаща. по един или друг начин. ако няма пари сега, тогава да не се внася някакъв данък в държавния бюджет на същата стойност и с лихви, и готово. няма смисъл от войни.
320
3
 
1
 
! Отговори
katla преди 13 години
представям си го много просто - официалните десетократно по-високи цени не съм ги измислила аз и все пак аз ги плащам без да мрънкам за щяло и нещяло - всеки си има проблемите и търси начин да се справи с тях САМ. Не живеем в комунизъм (уж), а в условията на пазарна икономика.
319
2
 
2
 
! Отговори
Офф... преди 13 години
Ти явно нямаш понятие от селско стопанство, явно смяташ, че е като да си насадиш петунии в две сандъчета на южната тераса. При официални цени на пазара, десетократно по-високи от изкупните цени, което абсолютно лишава производителите от възможност за модернизация на технологичния парк, при унищожена база и напоителни системи, не знам, как си го представяш БЕЗ СУБСИДИИ.
318
2
 
9
 
! Отговори
Oфф... преди 13 години
Така е, като пътуваш, никога не разбираш, кога точно влизаш в София. Започват да се нижат някакви махалички и колибки, каручки и *** по пътя, минаваш светофар след светофар, и хоп: НДК. София е някаква уникална селяндурска* сбирщина. Пък на всичкото отгоре - с фасони.* да не се бърка със селска
317
1
 
3
 
! Отговори
katla преди 13 години
Чиче, що тогава като има къде да я продавате тая продукция, все ревете за субсидии бре
316
2
 
3
 
! Отговори
Чичо преди 13 години
До : Бай ГрездейМомко, нещо май бъркаш двата щата..чичо ти никога не е живял и няма да се напъва да живее във вмирисания ви и психясал "град"...така че, по кротко...като не искаш да ни изкупуваш продукцията, купувай турска и гръцка такава..нашата има къде да я продаваме.;)
315
1
 
4
 
! Отговори
Shark преди 13 години
Аз не съм от друга планета, ама вие в София май си мислите че сте. И говоря за тези села, които ги присъединиха към София и станаха квартали, не ми казвай че данъците там са по-ниски отколкото в тези които се водят села. Нали това е една от причините паради които Ягодово не искат да се присъединят към Пловдив, защото ще им се вдигнат данъците.