Правителственият Еърбъс кацна в Триполи

Втори самолет излетя за Либия, за да евакуира българи
Обновена: 22 фев 2011 19:46 | 22 фев 2011 19:34,
96
Правителственият Еърбъс кацна в Триполи
Снимка: Булфото

Правителственият самолет Еърбъс 319, който трябва да евакуира български граждани от Либия, е кацнал в Триполи, съобщиха от Министерството на външните работи.

Самолетът трябваше да излети днес по обяд. Полетът обаче бе забавен заради липса на разрешение за кацане от страна на либийските власти.

Същевременно втори самолет на „Техноекспортстрой“ излетя от България за Триполи малко преди 19.00 часа.

Във втория самолет могат да се качат около 150 българи, съобщи премиерът Бойко Борисов след заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност при президента.

Борисов призова при подобни размирици българите, които се намират в конфликтни райони, при възможност да се прибират с граждански полети.

"Да не чакат да изпращаме самолети да ги прибират. Правим го, но да не чакат", заяви премиерът.

Около 500 са регистрираните български граждани в Либия, по официална информация на МВнР. Най-много от тях живеят в Триполи и Бенгази. Още в понеделник министерството препоръча на българите, които имат възможност, да напуснат Либия с граждански полети.

Още по темата

От ведомството изтъкват, че комуникациите на територията на Джамахирията, са нарушени и призовават тези български граждани, които са в района на Триполи и имат в себе си задгранични паспорти, да се явят на летището в града. Те трябва да носят със себе си българските си паспорти, независимо дали в тях имат либийски изходни визи.

Не е ясно колко наши сънародници са се отзовали на призива на министерството и ще бъдат на летището.

Българските граждани, които нямат в себе си български паспорти, трябва да се свържат с посолството, за да бъдат уточнени възможностите да получат временни паспорти, без които не могат да напуснат страната, уточняват от МВнР.

Днес нямаше ясна информация за ситуацията на международното летище в Триполи. Според либийската държавна информационна агенция то работи нормално и полетите се извършват без закъснения.

По-рано се появи информация, че либийското въздушно пространство е затворено за цивилни полети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
5
 
! Отговори
Pilota преди 13 години
Това не е Еърбъс а Бритиш Аероспейс BAe 146 (вероятно спецификация 300). И очевидно не е правителствен а на България Ер.
89
0
 
1
 
! Отговори
medik преди 13 години
ne ste sami bratq!!!!
88
0
 
2
 
! Отговори
Оле затвори очички преди 13 години
До colonelА баш генерал ББ къде го изостави забрави най-рекламирания човек в държавата!?
87
0
 
3
 
! Отговори
colonel преди 13 години
Ей,този Кадафи,от 40 години на власт и полковник ще си отиде.Не можа ли да се уреди да стане генерал.Да беше дошъл в БГ за обмяна на опит,толкоз генерали има,а той на всичко отгоре главнокомандващ армия.Ами не отиде на пита напр.ген.Димо Гяуров или ген.Атанас Атанасов,или защо не ген.Любен Гоцев...Полковник ще си отиде кат не е бил в България..
86
0
 
4
 
! Отговори
bg преди 13 години
Ne se kazva pravitelstven airbus,a se kazva pravitelstven samolet.Ovci.
85
0
 
3
 
! Отговори
bg преди 13 години
Ne se kazva pravitelstven airbus,a se kazva pravitelstven samolet.Ovci.
84
0
 
3
 
! Отговори
21.12.2012 преди 13 години
Тихо бе бугарин -роб на политически интереси и олигарси- че данс са впрегнати в контролиране на народа
83
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе, разбирачите...В Либия българи има не само в Триполи, но и в Бенгази. А там са бомбардирали пистите. Българите оттам как ще ги изведат ?
82
1
 
2
 
! Отговори
21.12.2012 преди 13 години
Нова телевизия както и много други - е под зависимост на ГЕРБ -в България няма независими медийВ късния календар - интервюираха поставено лице -роднина на хора в Либия-Ако има 10 желаещи и 9 са за Либия и революцийте и 1 против възстанието и против смелото сърце и будния дух на либийските граждани- те ще уредят интервюто което подкрепя диктаторите
81
0
 
4
 
! Отговори
offline преди 13 години
поне сложете снимката на Airbus а не на BAE....
80
1
 
4
 
! Отговори
кака преди 13 години
Доста неорганизирана акция,но дано има полза някаква, а не да се върнат с 50-60 човека
79
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Само не разбрах защо пратихме 2 самолета за 70 души. Предлагам журналистите да поемат отговорност за цялото реване днес и да се извинят на премиера и данъкоплатеца за натиска и последвалото прибързано решение.
78
3
 
7
 
! Отговори
21.12.2012 преди 13 години
Кво става май досега трябваше да е излетял посока София -май нещо правителствената кошница има проблем и в България веднага наложиха информационно затъмнение понеже медийте се държат от олигарсите обслужвани от политичейските партий
77
3
 
3
 
! Отговори
NOVINA преди 13 години
BOIKO VDIGNA SAMOLETA IANETA
76
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДА не ги пращала бабами в Либия .Преди малко ЕДНА ЖЕНА КАЗА ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА че мъжат 20 г.работел в либия .Предполагам че не работи за 350лв.
75
0
 
17
 
! Отговори
аз преди 13 години
Абе как така все по форумите сте много отворени и претендиращи, но иначе никакви протести!!! ВМРО колко пъти се оптваха да вдигнат това стада, срещу монополистите, срещу *** гета... и колко човека показаха, че са недоволни??? *** убиват възпюрасти хора по селата, ежеднежно! Но НИКОЙ ОТ ВАС, МЪЖКАРИ, НЕ ПРАВИ НИЩО!!! ОБАЧЕ КАК СЕ ПЛЮЕ И ЗЛОБЕЕ ПО ФОРУМИТЕ!!!!!!!!!!
74
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Еееееее,най се "кефя" на такива,като започнат "ми аз си плащам данъците,ми самолета излетял,кой ще плаща,пак ли аз с данъци и осигуровки".Точно вие,които ревете сигурно въобще не се осигурявате или най-малко на минималната.Хайде престанете с тоталните простотий и се молете да не изпаднете в такава ситуация,че тогава ще ревете,като хималайски мечки,и може да няма,кой да ви чуе,нито да ви се наслаждава на писанията,защото евентуално може да няма нет.Плащали те.
73
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Простата Тиква използва всеки случай да си прави PR - няма капка срам, за неудобство пък да не говорим.И освен всичко друго НЕ ТОЙ плаща полета, а ВСИЧКИ НИЕ - БЪЛГАРСКИТЕ ДАНЪКОПЛАТЦИ.
72
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
да им пратят 50 ромски каруци да ги приберят....никой не ги е пращал там с телеграма.Мнго пари се харчат с тия самолети...Турция е пратила 3 кораба...много по багати са от България ..но не харчат ограмни средстава .. а тук наистина май има пиари.
71
3
 
24
 
! Отговори
sas преди 13 години
Що за хора сте? Позволявате с вашите пари маймуноподобните да се плодят и множат, че и да ви ***, а за българите в Либия ви се досвидяха. Със сигурнос нито един маймуноподобен не работи там.