10 бона глоба за пияница, разкарал патрулка и линейка

Младежът се напил, решил да си прави шега на 112
Обновена: 25 фев 2011 14:30 | 24 фев 2011 22:11,
15
10 бона глоба за пияница, разкарал патрулка и линейка
Снимка: Булфото

10 000 лева глоба ще бъде наложена на 23-годишен младеж от пазарджишкото село Памидово, който е подал фалшив сигнал на телефон 112.

В неделя вечерта в Националния координационен център е получено обаждане, в което младежът твърдял, че е станал жертва на побой и че се намира в безпомощно състояние.

Минути след подаването на сигнала към село Памидово потеглили една линейка на Бърза помощ и една патрулка с двама полицаи.

"При пристигането си на място, униформените и медиците са установили, че истинската причина за обаждането на телефон 112 не е вследствие на необходимост, а в солидно количеството поет алкохол.”, разказа пред Dnes.bg говорителят на областната дирекция на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов.

Заради разкарването, полицаите са съставили акт за нарушение на 23-годишния младеж от село Памидово.

Предвидената глоба от Закона за Националната система за спешни повиквания с единен европейски номер 112 е в размер на 10 хиляди лева.

Ако нарушителят реши да подаде втори фалшив сигнал занапред, ще отнесе глоба от 20 хиляди лева.

От Бърза помощ разказаха пред Dnes.bg, че редовно се отзовават на фалшиви обаждания, без да подозират за измамата.

Лекарите посочиха, че всяко разкарване на екип без причина, може да рискува живота на друг пациент в беда, който наистина се нуждае от спешна помощ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: телефон 112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Ако този 23 годишен младеж си няма друго забавление то си е негова работа,но да си правиш майтап с този телефон направо си е коштунство.Трябва да си плати глобата.
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Я гледай ти значи имало и сериозни глоби в тая държава... ама само за простосмъртните :(
13
8
 
6
 
! Отговори
правилно! преди 13 години
Как пък не можаха по телефона да разберат,че е доста пиян?!Или пък са разбрали и са решили да се възползват!Човека може наистина да се е почуствал зле и да е повикал линейка,а те разбирайки по тел.,че е пиян,му пращат и полиция,и го глобяват за "тел.измама"!Върви и доказвай,че нямаш сестра!
12
0
 
13
 
! Отговори
гост преди 13 години
В същия този момент, сигурно друг човек е имал нужда от помощ..а ние се разправяме с 23 годишен недорасъл и безмозъчен ***.. Простотията ходи по хората, чак гнездо си е свила там...
11
0
 
8
 
! Отговори
Хуан Минглу преди 13 години
Правилно! Но тази глоба няма да бъде взета никога, ако виновния няма пари да я плати. В нормалните държави ако не си платиш глобата в срок от две седмици, тя се удвоява, а след още две ти идва писъмце от прокуратурата, като обикновено тогава глобата се учетворява или ако нямаш пари да я платиш следва пандиз. Нали сега и Брат Юзеиров търка наровете в белгийски зандан, а иначе беше много курназ в Родината. Така че нека има глоби, но поне да се събират, а не да са за статистиката...
10
15
 
5
 
! Отговори
не е вярно! преди 13 години
Приятел съм на "обвинения" и бях с него когато се обади!Не е казвал,че е станал жертва на побой,а каза,че се чувства зле и поиска да му пратят линейка!От къде се взеха тези полицаи не знаем?!Явно са решили по този начин да печелят пари,българска работа!
9
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Те от този десет хиляди едва ли ще вземат, най - вероятно е ***, защото те постоянно се обаждат на 112 и на 150 и на 160 и на 166, но в момента се ремонтира центъра на Пазарджик, по най бързата процедура да се осъди и там, да копае, да реди плочки, да бърка бетон без пари на ден да му дават по две филии хляб със сол и чубрица и по малко водичка, а през нощта да рендосва дъските в ареста ето ти наказание. Иначе 10 000, от къде ще ги вземат. Работа до спукване за назидание на всички.
8
0
 
13
 
! Отговори
;) преди 13 години
А сега вместо с тия 10 000 да си купи кола или нещо друго ще ги даде на държавата. Дори не мога да си представя колко тъпо се чуства сега... е то човек от акъла си пати нали ?
7
2
 
25
 
! Отговори
до 5 преди 13 години
Сега пък линейката е виновна, защото е отишла!Ти знаеш ли, какво точно искаш? По телефона може да реши"малоумната лелка",че му е лошо, затова говори неясно. Предлагам ти да отидеш да станеш телефонист на 112 и да оправиш положението.***!
6
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
абе хора, *** е, че ето такива пияници разкарват екипите, които и без това са малко и наистина друг в този момент може да има нужда от тях
5
18
 
16
 
! Отговори
Панчо Владигеров преди 13 години
Ъъ статията е в стил ДНЕС.БГ 1- "10 бона глоба за пияница, разкарал патрулка и линейка"2- "Предвидената глоба от Закона за Националната система за спешни повиквания с единен европейски номер 112 е в размер на 10 хиляди лева."Не разбрах - кой го е глобил, защото полицията НЕ може да напише глоба за 10 000 лева. Не разбрах как солидно количеството поет алкохол. а операторката на 112 не е разбрала че се обажда пиян? Назначиха *** лелки които не могат да отсеят фалшивите обаждания !
4
6
 
10
 
! Отговори
АНОНИМ преди 13 години
Браво на Пловдив само така България ще стане европеика ,защото в момента е една държава с мозъчно оскъдно управление .АКО е в друга европеиска държава глобата ще бъде 10 пъти по голяма .
3
5
 
16
 
! Отговори
АНОНИМ преди 13 години
Браво на Пловдив само така България ще стане европеика ,защото в момента е една държава с мозъчно оскъдно управление .АКО е в друга европеиска държава глобата ще бъде 10 пъти по голяма .
2
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво! Нека има наказание, но 10 бона!? А защо не осъдиха държавата да даде 10 бона на бащата на безследноизчезналия Съвестин, при доказни меко казани "реакции" на полицията, а определиха 2 бона !? срамота ! Или може би изчезването на дете е 5 пъти по-маловажно от пияницата...
1
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БРАВО !