КАТаджийска акция по Великден

Дебнат за пияни шофьори и предпазни колани
Обновена: 21 апр 2011 09:31 | 21 апр 2011 09:30,
48
КАТаджийска акция по Великден
Снимка: Булфото

Засилено полицейско присъствие ще има по пътищата за Великденските празници, съобщиха от МВР.

КАТ “Пътна полиция” ще предприеме допълнителни мерки за подобряване на организацията и безопасността на движението, най-вече при входно-изходните артерии на столицата и големите градове.

Поради очакваното масово посещение на Рилския манастир служители на областните дирекции в Кюстендил и Благоевград ще регулират движението по главен път Е-79, особено в участъка Кулата-Благоевград-Рилски манастир.

Присъствие на катаджии ще има и по натоварения и рисков за катастрофи участък Стара Загора - Нова Загора – Сливен - Карнобат.

Ще бъдат засилени проверките за спазване на правилата на движение, за шофиране след употреба на алкохол, използване на предпазните колани, изправност на автомобилите и др.

Особено внимание ще бъде отделено на сигурността на организираните ученически екскурзии и други групови пътувания.

Пътните полицаи съветват:

. да организирате пътуването си така, че да избегнате пиковите часове, както и да шофирате през светлата част на денонощието;

. преди пътуването да се прегледат основно спирачната система, гумите, светлините, чистачките. Да не се рискува, ако автомобилът е с износени гуми;

. колата да се зареди с повече гориво, тъй като може да се наложи дълго и бавно пътуване в колона;

. при движение в колона да не се опитва излишно изпреварване, тъй като то няма да осигури съществено придвижване. Нервност, агресия или опити за рискови маневри няма да ускорят колоната, а само ще усложнят ситуацията;

. непременно да се поставят предпазните колани и да се настоява всички пътници да сторят това. Да не се превозват деца без обезопасителни системи (седалки и столчета).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още по темата: катшофьорикатаджии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
2
 
! Отговори
КОРЕНЯК БЪЛГАРИН преди 13 години
ДО 47-ШОФИРАЩ, ТОВА СЕ КАЗВА ЧЕНГЕДЖИЙНИЦА,КОЛЕГА.
45
1
 
2
 
! Отговори
шофиращ преди 13 години
Какво става бе...?Днес като пътувах, помислих че има военно положение,защото ме спряха 5 пъти,ей така за няма нищо!Такова чудо не е било,на всяко кьоше и кръстовище-дебнещо проверяващи и спиращи полицай ,без да се интересуват и да се извиняват за загубеното ми време.Oт Коледа до сега,то не бяха КАТаджийски акций,то не бяха хайки и най различни мерки и маньоври,все уж загрижени за подобряване на организацията и безопасността на движението по пътищата, а всъщност май за подобряване на собственото си благосъстояние.Вярно,че всеки шофьор трябва да се съобразява с тях, но след като СА ИМ ДАДЕНИ толкова много ПРАВА за наказания на пътя,какви ли пък трябва да са им ЗАДЪЛЖЕНИЯТА за безопасността на самите пътища?
44
1
 
0
 
! Отговори
С.М. преди 13 години
Пригответе по 20 лв....
43
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Някакъв КАТ-аджия умрял и попаднал на небето. Свети Петър го попитал:- Сине мой, вършил ли си добри дела на земята?- Да, случвало се е.- А лоши?- И лоши съм вършил.- А кои са били повече - добрите или лошите?- Ами поравно бяха, Свети Петре.- Добре, значи ще ти дам право на избор - ето по този път можеш да влезеш в Рая, а по онзи - в Ада. Къде искаш да отидеш?- А не може ли да остана тук на кръстовището?
42
0
 
3
 
! Отговори
аи преди 13 години
Двама ученици си говорят:- Ти какво ще правиш, след като завършим?- Мисля да стана полицай, в КАТ. А ти?- Абе и аз ще се захвана с някакъв рекет. . .
41
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
21 г минаха и нищо ново по празниците !!!Отново КАТ са водеща новина
40
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Акция нахранете катаджията той е ваш приятел ще се проведе в цялата страна моля гражданите да се включат доброволно за да не се налага принудително да им се отнемат точки от талона !Какво са 20 лв на днешната криза
39
0
 
0
 
! Отговори
до 36-borokaro преди 13 години
А хаЯсен си ми мой човек...
38
0
 
0
 
! Отговори
до 33-borokaro преди 13 години
БрейййТи да не бъркаш нещо сънищата с дейсвителноста, няма такъф милицьонер дето описваш...
37
2
 
0
 
! Отговори
emos преди 13 години
Е искате да продавате агнета по15лв. килото,козунаци по5лв килото,яйца по20ст,след това да се намаате с каменярка и после защо куките ви рекетират.Не само ще ви рекетират ами ще ви и ***.И те са хора(селски тарикати)като вас.
36
2
 
6
 
! Отговори
Suzuki Hayabusa преди 13 години
Ще помахам за здрасти на КАТ от крайна лява ;-)Ако искат - да тръгват след мен да си покараме малко.
35
3
 
4
 
! Отговори
borokaro преди 13 години
и трябва да кажа че това поведение от страна на полицаят действа много по добре от всякакви глоби
34
1
 
7
 
! Отговори
Гого Идиото преди 13 години
....пари за великденски премии няма. Поне да им осигурим възможност сами да си ги изкарат.... Така де, всички правят промоции по празниците!
33
4
 
3
 
! Отговори
borokaro преди 13 години
така че има и доста свестни полицай - не слагайте всички под общ знаменател
32
4
 
7
 
! Отговори
borokaro преди 13 години
нека не е само по празници - нека да има постоянно такива проверки -от къде на къде ще пие *** и после ще се качи да кара ......меджу впрочем - миналата седмица ме спряха и то съвсем основателно - минах на червено на ляв завой - полицаят който ме спря беше като от филм - чиста,изгладена униформа,самият той беше доста културен и представете си човекът само ме предупреди че това което съм направил не е хубаво и че застрашавам освен собственият си живот и други животи ...
31
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
...."най-вече при входно-изходните артерии на столицата и големите градове"... Тези КПП-та, на КАТ, нали бяха обявени за незаконни, още по времето на министър Богомил Бонев? То нашете полицай, още са си милиционери - въоръжен орган на партията, която в момента е на власт. И ни взимат едни пари, възползвайки се от власта си, за да живеят началниците им и те самите по-добре. Кфалифициран случай на грабеж, минимум на 50 лева необжалваеми!
30
0
 
11
 
! Отговори
4i4o преди 13 години
Народната милиция ще не пази.....
29
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Естествено, че требе да се развали празничното настроение на хората, нали живеем в милиционерска държава, трябва да ни подсещат всеки момент за това...
28
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пътувайте,пътувайте да пълните гушките на всякакви хора.Като започнем от контрольорите и ресторантьорите и свършим с бюджетаза да има Борко за магистралки.Пътувайте!!Аз една стотинка не давам на тези.
27
1
 
16
 
! Отговори
Каккака преди 13 години
КАТ аджиите минават курс по английски език.урокът е само 1 и се състои във това:"Сарджант Петров, Туенти лева плиийз":))))