Медици напускат болницата в Попово

Дължат им заплати от януари
Обновена: 27 юли 2011 17:33 | 27 юли 2011 17:30,
34
Медици напускат болницата в Попово
Снимка: Булфото

За тежкото финансово състояние на общинската болница в Попово съобщи управителят д-р Иван Димитров, предаде БТА.

„В момента лечебното заведение има дългове от близо 700 000 лева. От тях 400 000 – към фонд "Работна заплата", а останалите – към доставчици“, обясни той.

Работещите тук 150 души не са получавали заплати от януари. Положението е усложнено, след като в понеделник персоналът от акушеро-гинекологичното отделение е подал молби за напускане от 1 август, продължава да описва картината в болничното заведение д-р Димитров.

По думите му община Попово, собственик на МБАЛ, е наясно със ситуацията, но неглижира проблема.

„На 14 юли е взето решение от общинския съвет за отпускане на заем от 60 000 лв. за заплати на персонала. Тези пари обаче още не са влезли в сметката на болницата“, заяви управителят на лечебното заведение.

Според него, ако отношението към болницата не се промени, всеки месец ще се трупат нови 35 000-36 000 лв.

Решението е преструктуриране на здравното заведение или дофинансиране от страна на собственика, обяви д-р Димитров.

Годишно за нормално функциониране на здравното заведение са необходими около 300 000 лв.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 8 - Моите учители ви ценяха, правеха и невъзможното за вас. До един в момента живеят мизерно, пред пенсия са и не знаят дали да изберат мизерното съществуване на пенсионера или работата, докато умрат от старост до операционната маса. Радвам се, че не останах като тях да чакам времето, когато ще заплатите достойно лекарския труд, андрешковци такива! Поклон пред тях и срам за вас, българи!
12
1
 
20
 
! Отговори
кака преди 13 години
до 8Ти бил ли си лекар?Спасявал ли си човешки живот? Ипонеже не си,някога казвал ли си-"Благодаря,докторе!"-много често това е цената на лекарския труд.Колата не е критерий за човечност и значимост.
11
1
 
25
 
! Отговори
Dadan преди 13 години
Аз ако бях на ваше място изобщо нямаше да работя от януари до сега без пари .Напускайте веднага !Не стига че заплащането за медик е изключително мизерно , ами не Ви и плащат ! Нека назначат за тези пари "*** - Медици "!Те ще лекуват зъбобол с клещите ,други проблеми ще махат с алкохол и ромски ритми и т.н.Вие изобщо Господа Медици знаете ли колко сте ценни???Не се давайте така евтино!!!
10
9
 
2
 
! Отговори
Watt преди 13 години
Вие не сте хора, а торби! Набийте си го в тиквите!
9
1
 
11
 
! Отговори
do 8 преди 13 години
ne si misli 4e karam mercedes s pari ot horata. az sa6to patuvam s gradskiq transport pritesnqvam se za smetkite si iiii.... mnogo 4esto li6avam decata si ot moeto prisastvie za6toto v tozi moment moje bi ti ima6 nujda ot moqta pomo6t a ako ne q iska6 prav ti pat
8
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
7 - Нали знаеш, че и медицинският работника трябва да се научи да цени живота и здравето на пациентите, защото на последният човечец му отрязаха ръката, заради некадърни лекари! Когато спрете да виждате в пациента човек, а не портфейл, ще получите необходимото и материално и духовно:)
7
3
 
8
 
! Отговори
mmm преди 13 години
bqh re6ila da komentiram iiiiiiiii.... se otkazah. Ne zaslujavate ka4estveno zdraveopazvane. Ne i predi da se nau4ite da uvajavate truda na med rabotnik
6
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
5 - Тъкмо мислех да подкрепя докторите и се появи ти, обикновеният ***, и разбрах, че ще сгреша:)
5
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
докторите да се организират в частна болница по 10 000 на калпак и болницата ще е построена и оборудванада бием шута на тези дето искат да работим за без пари
4
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
С ГЕРБ е така! Хората имат право да плащат осигуровки, но не е казано че ще получават медицинска помощ:) В момента в БГ властва простотията и това е разбираемо:)
3
15
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Фирма, стопанисвала популярни нощни заведения в София, е укрила близо 50 млн. лв. оборот за последните 3 години като е изтривала данни от касовите апарати, съобщи пресцентърът на Националната агенция за приходите.27.07.2011".Четете как печелят фирмите на червените мутри и олигарси!А после ругайте по лекарите си и сестрите,с по 300-350 лева заплата!О,невежи и безпросветен българино!
2
18
 
32
 
! Отговори
ЛЕКАР преди 13 години
Напускайте страната!!!
1
31
 
17
 
! Отговори
ЧЕНГЕ преди 13 години
ТАМ ДОГАН НАЛИ БЕШЕ ВАШИЯТ ЧОБАН . ЩО НЕ РЕВАХТЕ НА НЕГО!!!!НАЛИ ТОЙ ПОСТОЯННО ВИ ОБГРИЖВА!!!