1% от работещите у нас живеят комфортно

Бедността изпревари корупцията и престъпността
Обновена: 3 окт 2011 10:03 | 3 окт 2011 07:00,
321
1% от работещите у нас живеят комфортно
Снимка: Булфото

Само 1% от работещите българи смятат, че живеят комфортно с доходите, които получават.

Това сочи проучване на Института за социални и синдикални изследвания на КНСБ за трудовия климат у нас.

33% преценяват, че се справят, а 40% изпитват затруднения. 26% обаче са категорични, че имат сериозни проблеми.

Всеки 4-и българин е сменял 3 пъти работата си, най-често воден от желанието за по-високо възнаграждение. Много са и работещите, изредили 4-5 фирми. Едва 15% са се задържали на едно работно място, пише в. "24 часа".

Най-доволни от заплащането си остават финансовите посредници, заетите в сферата на недвижимите имоти, в производството и разпределението на еленергия. На другия полюс са добивната промишленост, здравеопазването и преработващата промишленост.

Бедността се очертава като проблем №1. Това е мнението на две трети от анкетираните. Следват корупцията (52,8%), кризата (46%), престъпността (32%) и здравеопазването - 35,5%.

За икономиката най-големите предизвикателства са безработицата, ниските доходи, високите лихви по кредитите и инфлацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


321
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
293
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най-добре ГЕРБ да си ходи ! Не ме интересува , кои са му виновни на Борисов , кой какви мини и капани му бил заложил! Нали за това го избрахме , защото се правеше на голямата работа ! За една-две години щеше да оправи положението , заплатите , живота , да вкара виновните в затвора ........Взамяна на това ни кара да гледаме прасета и да ядем мас , децата ни да стават овчари , вече сме кучета , матриал и др.*** !
292
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като няма хляб , яжте пасти , а ако няма пасти може и асфалт !
291
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия маймуни не могат и най-важното , не желаят да бъдат приобщени ,към нормален начин на живот ! Самите те искат да са *** , мързеливи , крадливи , мръсни и да живеят , като скотове ! Е , какво можеш да направиш на едно куче , което е свикнало и в никакъв случай , не иска да се откаже от яденето на *** ?
290
2
 
12
 
! Отговори
българин преди 12 години
Семейство в столичния квартал Модерно предградие" е било пребито тази нощ от група от около 40 ***. Това съобщи Ива Шишкова, която е една от потърпевшите, цитирана от агенция Фокус".Момичето разказа, че се опитали да предотвратят кражба в дома на своя възрастна съседка...
289
0
 
8
 
! Отговори
nikola ststkov преди 12 години
Мързела и завистта се множат в толерантност. Такива продават гласовете си. Властимащите в благодарност затварят очи в бездействие на злоупотреба с властно положение. Множена, създаваната омраза взема връх на такъв чип в ново по същност олигархично и тоталитарно управление. Това на ново разбирана демокрация. Това на ракова болест за обществото. Дискриминация е огроничаване размера на пенсиите и замръзяването на всички с години, когато определени служители на Народа сами определят заплатите си и индексират доходите си. По един закон има доход от 200 лв. в оцеляване, като по друг има минимална пенсия от 130 лв. в геноцид. Възгордяването и омразата на такива лица с власт се изразява в действия срещу Народа. В разделяне и противопоставяне се подбуждат хората без принос за обществото да искат помощи и се дават средства, като достойните са поставени в положение да се срамуват от заработените си с труд пенсии. Така свързаните по некомпетентност / глупост/ и наглост завладяват, множат и унищожават планетата Земя.
288
17
 
4
 
! Отговори
монетко преди 12 години
То така е навсякъде - примерно германците също 1% смятат че са ОК, а 99% че примерно крадливи търтеи като българите им изсмукват тежко спечелените евра. То доволни няма. Явно мрънкалщината е част от прогреса.
287
3
 
7
 
! Отговори
BG преди 12 години
ееее айде стига де.Вярно е че е зле положението и много заводи се унищожиха и има и построени нови и модерни. Естествено в тях работят модерни машини и вместо 2000 човека от комунизма сега стигат 200-400.Погледни завода на Либхер например, 1500 работни места.Има и други примереи, лошото е че не са достатъчно.
286
2
 
13
 
! Отговори
ан преди 12 години
ТОЧНО ТОВА Е ПРОБЛЕМА И НА *** И НА БЪЛГАРИ И НА ТУРЦИ И НА АРМЕНЦИИ НА ВСИЧКИ ЗА КОИТО СЕ СЕТИТЕ. НЯКОЙ ДА Е ЧУЛ ИЛИ ВИДЯЛ ПРЕЗ ТЕЗИ 22 ГОДИНИ НЯКЪДЕ ДА Е ПОСТРОЕН НОВ ЗАВОД ДА СА СЪЗДАДЕНИ РАБОТНИ МЕСТА? АКО Е ЧУЛ ИЛИ ВИДЯЛ ДА ПИШЕ. СПЕЦИАЛНО АЗ НИ СЪМ НИ ЧУЛ НИ ВИДЯЛ.САМО ЗНАМ ЧЕ ВСИЧКИ ЗАВОДИ КОИТО СЕ ПРИВАТИЗИРАХА СЕ УНИЩОЖИХА. ЕДНА ЧАСТ ОТ ТЕЗИ ЗАВОДИ СТАНАХА СКЛАДОВЕ И ОФИСИ.ДРУГА ЧАСТ СЕ РАЗРУШИХА И ОБУРУДВАНЕТО БЕШЕ РАЗПРОДАДЕНО. ОТ ВСИЧКО ТОВА СЕ ОБЛАГОДЕТЕЛСВУВАХА МУТРО-КОМУНИСТИТЕ
285
1
 
4
 
! Отговори
до 302 преди 12 години
Ти къде живееш в някой аквариум ли?
284
2
 
47
 
! Отговори
Циник преди 12 години
Това е съотношението, защото 99% от доходите отиват у 1% от българите, те това е цялата работа.
283
1
 
27
 
! Отговори
до 300 преди 12 години
Виж, пич, нищо общо нямате *** (не се ласкай)! Тука си говорим за други неща, за държавата, управляващите, наглото крадене и т.н Имате общо и вие, ама е по - коствено. Говорим си за лицемерието на ГЕРБ, дето до вчера бяха наредили на полицията да охранява внука на Киро, а днеска го издирвали ... Па не били знаели до вчера, че той заплашвал, ей такива глупости си говорим. За нещата, които ни скапват живота, наред с корумпираните българи и корумпираните партии. Това е, пич, едва ли ти си вино
282
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стига с тея линкове от Vbox , не се отварят не разбрахте ли !!!!
281
4
 
1
 
! Отговори
1234 преди 12 години
vbox7/play:mce927e280 ЕТОВИ ЕДИН БЪЛГАРИН КАК ЖИВЕ Е...
280
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е другите 99% как да се нарекат работещи, щом мизеруват. ----------------------- Ти къде прочете, че 99% мизеруват?
279
0
 
15
 
! Отговори
gtf преди 12 години
до 300, ами ако мислиш, че 700-те милиона дето отиват за да ги храним не са проблем, извади от джоб да ги платиш. Тъкмо и нашите данъци ще спаднат чувствително.
278
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След толкова години преход,чак сега ли се сетиха, че в държава,където са необходими 800лв за съществуване на глава от населението/ и то без луксове/, а заплатата е между 300- 400лв, най-големият проблем е оцеляването!!! Тук разликата между работещ и безработен не е много голяма.
277
2
 
18
 
! Отговори
$ преди 12 години
Е другите 99% как да се нарекат работещи, щом мизеруват. За какво работят- за данъци и сметки.
276
0
 
4
 
! Отговори
до 294 преди 12 години
Не, имам нужда от по - нормална конкурентна среда.
275
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Илия Илиев беше уличен в канал за продажба на хора и накрая стана общински съветник в София от управляващата партия ГЕРБ", допълни Сидеров.Илия Илиев е лидера на ДРОМи това не го твърдя, аз
274
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А ти имаш нужда от евтин кредит ли?