Кунева пак ще обикаля страната в търсене на алтернатива

"Не съм с ДПС, БСП или ГЕРБ. Мога да го кажа върху Библия!"
Обновена: 6 ное 2011 22:48 | 6 ное 2011 19:40,
232
Кунева пак ще обикаля страната в търсене на алтернатива
Меглена Кунева и Любомир Христов по време на пресконференцията днес. Снимка: БТА

След като събра 14% от одобрението на избирателите Меглена Кунева реши да търси алтернатива, без подкрепата на партии.

На специална пресконференция днес тя обяви, че отново тръгва на обиколки из България, за да разбере в следващите месеци точно как да стане това.

„С Любомир Христов обещахме да се върнем по всички места, в които сме били по време на кампанията. Това е много работа ще стигне за месеци“, посочи Кунева.

Тя обясни, че през следващите месеци ще реши как да оправдае очакванията на хората и как да им предостави алтернатива в посока на гражданското общество.

"1 млн. българи не са чути на тези избори. Това са хора, за които аз искам да се грижа", коментира тя.

Меглена Кунева отрече на този етап да прави партия. „Не смятам, че отново около един човек да се създаде партия е добра рецепта“, заяви тя и добави, че партия се прави с желание да се участва на избори и да се вземе властта.

„Това, което аз искам, е да събудя нацията“, каза Кунева.

Кандидатът за президент заяви, че няма уговорки с партии:"Няма партиен лидер, с когото съм се виждала и да съм правила задкулисни уговорки".

Меглена Кунева повтори три пъти "Не, не и не" на въпроса дали се е срещала със заместник-председателя на ДПС Лютви Местан.

"Мога да го кажа върху Библията. Уверявам, че няма партиен лидер, с когото да съм се договаряла. Не съм кандидат на г-н Първанов и няма да бъда. Не, нямам общо с БСП, ДПС и ГЕРБ", увери тя.

По думите й на изборите хората не са гласували за "назначените кандидати". "Между ГЕРБ и БСП има много общи неща", коментира още Кунева.

Тя обясни, че не е искала да призове хората, които са гласували за нея на 23 октомври, да подкрепят някой от кандидатите на втори тур, защото била против това цялата власт да бъде в ръцете на една партия, както и против това БСП да вземе пореден мандат в президентската институция.

"Никога не сме имали повече съмнения за честността на изборите", изтъкна бившият кандидат за президент. 

Кунева иронично допусна, че след години може изборите изобщо да се отменят, за да се спестят средства и спокойно хора да бъдат назначавани на ключови позиции на база на личния рейтинг.

"Написахме един текст, който да се хареса на западните ни партньори, но тук той не работи", така тя определи действащият Изборен кодекс.

Меглена Кунева поздрави за успеха новите президент и вицепрезидент на България Росен Плевнелиев и Маргарита Попова и им пожела да успеят да преодолеят международната изолация на страната, до която е довела липсата на предсказуемост в политиката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
196
8
 
33
 
! Отговори
център до балабанов преди 12 години
Коментара е добър (193-тия) , НО аз мисля мааалко по-различно :- Новата партия която ще ни се предложи малко преди парламентарните избори с лицето на Кунева ще има много по-проста цел !Ще се търси отцепване на "протестен вот" обирайки този на РЗС и Атака , което да ги заличи и намаляване на центриския вот за ГЕРБ с едничката цел :- Герб да няма други субекти с които да състави кабинет с мнозинство и да се откаже въпреки че ще е първа сила да състави кабинет !!!ДАНО ТОВА НЕ ПРОРАБОТИ !!!
195
8
 
35
 
! Отговори
Димитрова преди 12 години
Човек когато притежава пари и хитрост много неща може да прави или му се иска да прави. Примери за това безброй. Някои дори успяват.
194
9
 
38
 
! Отговори
Ох, пак тая преди 12 години
Ох, пак тая. Ужас! Хора, опомнете се!
193
9
 
38
 
! Отговори
do 212 БАЛАБАНОВ преди 12 години
Един от най-смислените коментари по темата, които прочетох, близък до моето мнение по темата. Много се нароиха тия партийки ментета, а никоя не успя да измести ДПС от Центъра.След последните събития и нагласите на хората смятам, че е много възможно нова партия да заеме тая ниша, което е за предпочитане от това фурнаджийските лопати ДПС да проституират безкрайно с потенциалните властимеещи и да се явяват регулировчик на обществените мнения с протурската си политика и разсипничество.
192
8
 
35
 
! Отговори
Vvvv преди 12 години
Интересно, след като Кунева се обявява за независима от НДСВ, защо в София застъпниците на Кунева бяха и застъпници на НДСВ. Откъде дойде това съвместителство? Явно това е една мимикрия - НДСВ се опитва да се прероди в нова партия, без наследството им от тройната коалиция.
191
8
 
34
 
! Отговори
of преди 12 години
""След като събра 14% от одобрението на избирателите Меглена Кунева реши да търси алтернатива, без подкрепата на партии.На специална пресконференция днес тя обяви, че отново тръгва на обиколки из България, за да разбере в следващите месеци точно как да стане това.""Сигурно на лични разноски ще пътува по "села и паланки"....
190
8
 
33
 
! Отговори
Roskata преди 12 години
znaem ot koi si i da govorish i da ne govorish. Sakskoburgotski i dava pari za kampaniqta za da moje eventualno ako q izberat da ne mu vzemat imotite....
189
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Крум Благов: Лукановите куфарчета с пари са реалност ВИЖТЕ В САЙТА НА BTV
188
8
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Комунистка и Библия, Майтапи
187
12
 
42
 
! Отговори
КУкунева преди 12 години
Кунева, Кунева, ти си постоянно плачеща и вечно оплакваща се кукла на конци! Той и Гоце не е доволен, но си замълча тактично! Като заложи на два куци кон и кобила как да спечели състезанието!!!!! Кунева, забравяш от къде си тръгнала и кой те издигна! Не всичко започва от теб, не ти си началото! Като те слушам още малко и очаквам да се сравниш с БОГ! Всичко започва от теб, ти си началото и истината и живота! Имай малко срам! Ти си обикновенно комунистическо-царско ***! КОМУНОИД
186
8
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Алтернативата са хора родени след 1975 година! Да не са деца, внуци и племенници на хора свързани по какъвто и да е начин с БКП, ДС, "Народна Милиция" и всякакви служби и ведомства предполагащи служба на Партията! Хора с образование и с опит. За пресичане на корупционни практики - фирми спонсорирали презиборни кампании и техите ръководители - следващите 4 години - аут от държаните поръчки ( ако даден човек е в ръководство на две фирми - и едната е била спонсор - и двете аут от държавни поръчки)
185
9
 
36
 
! Отговори
БЪЛГАРКА до 210 преди 12 години
Съгласна съм с публикуваната извадка от гръцкия вестник.Всичко изнесено е така,нима някой се съмнява или не е потърпевш ? Логичният въпрос :Защо при нас е така ? Защо "свободата " и "живота" ни са в кавички ? Умишлено ли животът ни е бил и винаги е на ръба на оцеляването ? За себе си аз имам отговор`,но в пространството предпочитам да не го изказвам от съображения.
184
10
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами, Кунева си взима доживотната заплата от амнайсет хил. евра от европарламента, в който нищо не направи за благото на народа си и сега от скука ще си екскурзианства сред бедняците, за да потвърди собствените си думи, че БГ има две лица, това на тези с дцибовете (демек тя) и това на тези окъсаните (т.е. ние)
183
9
 
34
 
! Отговори
arhar преди 12 години
' Социалисти, масони и близки изпратиха Цвятко Цветков Стотици бивши колеги, приятели, съпартийци и масони дойдоха на опелото на о.з.полк. Цвятко Цветков в църквата "Св. Седмочисленици. На опашката за "последно сбогом" с бившия секретар на МВР и експерт по сигурността на "Позитано" 20, но и верен социалист, се наредиха ексвътрешният министър Михаил Миков заедно с другия зам.-председател на ПГ на Коалиция за България Ангел Найденов. Друг бивш МВР-шеф и настоящ соцдепутат - Румен Петков, не се появи на поклонението, нито пък президентът Първанов. С Цветков не се простиха и генералите от митичния кръг Монтерей. Соцръководството в лицето на лидера Станишев и функционери от соццентралата пък пристигнаха сред първите. ' ....................................... Всеки , който е прочел тази статия, може да си направи съответните изводи ! Много ясно се вижда, че Станишев и неговият кръг са били на преклонението пред Цв. Цветков ! Вижда се и кои не са били там и не са уважили паметта на съпартиеца си ! Всеки сам може да си направи изводите и да види кои са срещу Станишев и искат оставката му ! Както вече съм казвал многократно - следите винаги остават ...
182
13
 
40
 
! Отговори
до 216 преди 12 години
Щом доживяхме офицер от МВР завършил Симеоново да говори че е репресиран, да се кръсти, да се прави на антикомунист при все че си е върнал партийния билет - какво те учудва? На фона на това че народа си избра премиер който го нарече "лош материал" е просто като детска закачка!
181
10
 
43
 
! Отговори
ПАМЕТЛИВ преди 12 години
БРЕХХХ, ДО КЪДЕ ГО ДОКАРАХМЕ ! КУНЕВА СЕ КЪЛНЕ ПРЕД БИБЛИЯТА ! АМА ДРУГАРКО КУНЕВА , КАКВИ СА ТЕЗИ КАЛАМБУРИ ? ОТ ПОЛИТБЮРО НА ЦК НА БКП ,ТА ДО ЦЪРКВАТА И БИБЛИЯТА ! ТОВА СА СМЕШКИ ЗА *** ! СМЯТАТЕ ЛИ ЧЕ СМЕ ЗАБРАВИЛИ ДАЛАВЕРИТЕ ПРИ СИМЕОН,ПРИ СТАНИШЕВ И ДОГАН ПРИ КОИТО БЯХТЕ ВОДЕЩА ФИГУРА ! ЗАЩО МЪЛЧАХТЕ КОГАТО СЕ РАЗГРАБИ БТК,ЕРП-ТАТА, РАЗДАВАХА СЕ ТЛЪСТИ ХОНОРАРИ НА ДОГАН ? А СЕГА НИ ЛУК ЯЛА ,НИ ЛУК МИРИСАЛА ! МНОГО ЦЕНИЧНО ! НЕ СМЕ *** !
180
12
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"1 млн. българи не са чути на тези избори. Това са хора, за които аз искам да се грижа", коментира тя.А те искат ли да се грижиш за тях, лейди? А това просто кърти мрака:Мога да го кажа върху Библията.И това:Това, което аз искам, е да събудя нацията,Тая ненормална ли е или смята нас за ненормални?
179
21
 
41
 
! Отговори
STARBUCKS-USA преди 12 години
Кунева беше най-добрия избор за България!
178
10
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кой ще й плаща за това?
177
10
 
54
 
! Отговори
Балабанов преди 12 години
Кунева я сложиха з състезанието само за да видят колко процента ще изкара. Искат да използуват това на следващите парламентарни избори. Да няма вече други партии като РЗС, "Атака", СДС и ДБС. Тя самата си го казва, заявявайки, че няма нищо общо с БСП, ГЕРБ и ДПС, защото знае, че в следващия парламент ще бъдат тези три и нейната новоизлюпена в последния момент партия или движение.Кой ги организира тези неща ли? Ами т.н. мафия, която за съжаление вече не е само от България. Правете като гърците!