Тежка обстановка за пътуване в страната

Забранено е движението на камиони с тегло над 10 тона
Обновена: 27 яну 2012 09:00 | 27 яну 2012 08:00,
51
Тежка обстановка за пътуване в страната
Снимка: БТА

Продължава да е в сила забраната за движение на тежкотоварни автомобили с тегло и маса над 10 тона по републиканската мрежа в страната, съобщиха от агенция "Пътна инфраструктура".

Ограничението ще е в сила до подобряване на атмосферните условия. Сняг вали над цялата страна. Вятър духа в областите Плевен, Сливен, Кюстендил, Силистра, Перник, Варна, Стара Загора и Бургас.

През прохода "Шипка", "Петрохан", "Превала", "Рожен", "Предела", "Печинско", "Ришки" и "Вратник" е задължително движението с вериги и без ремаркета и полуремаркета. През проходите "Котленски" и прохода на Републиката товарните автомобили трябва да са без ремаркета и полуремаркета и с вериги.

Заснежени и обработени са пътните настилки на магистралите "Тракия", "Марица", "Люлин" и "Хемус", като е затворен за движение участъкът от Шумен до Варна по "Хемус".

Поради снегонавявания са затворени за движение пътищата Баирбаши-Кичево, Баирбаши-Ветрино, Варна-Добрич, Варна-Девня, Девня-Дъбравино, Старо Оряхово-Обзор. В Добричко връзката със Силистра и Русе ще е през селата Алеково и Алфатар, като е забранено движението на всички автомобили в областта.

Заради обилен сняг са затворени пътищата Казачево-Дебнево-Велчево, Шипково-Рибарица, Брезник-Божурище, Брезник-Сливница, Любеново-Никопол, Гривица - Згалево, връх Шипка-връх Бузлуджа, гр. Шипка - Шейново, Стара Загора-Нова Загора, Мъглиж -Гурково, Шумен-Варна, Златна нива- Войвода, Петолъчката-Бургас.

Временно затворен за движение е пътят Велико Търново - Свищов, както и пътищата Церова вода - Раковица, Валичево-Горна Козница-Бобовдол.

В Кърджалийско всички товарни коли трябва да са с вериги, а леките автомобили трябва да са с вериги по пътищата в общините Крумовград, Момчилград, Кирково, Джебел и Кърджали - Мост - Хасково. С вериги трябва да са товарните коли и в област Ловеч.

И леките автомобили трябва да са с вериги по пътищата атак-Доспат;Велинград-Сърница-Бърдуче, Белово-Юндола, Ракитово-Цигов Чарк-Превала, Велинград-Юндола-гара Аврамово.

В Плевенско товарните автомобили трябва да са с вериги, както и по пътищата Садово-граница с Хасковска област. По пътищата Гълъбово-Бяла Черква, Асеновград-Садово, Асеновград-Поповци, Асеновград-Първомай и Поройна-Леново всички коли трябва да са с вериги.

В Смолянско, Самоковско и Търговишко е задължително движението с вериги на всички МПС.
В Шуменско всички коли трябва да са с вериги.

Все още затворени за движение на автомобили са всички пътища от републиканската пътна мрежа в област Добрич с изключение на пътя Добрич-Балчик-Оброчище-Албена-Златни пясъци. Причина за затварянето на пътищата са силният вятър и обилният снеговалеж през нощта, които са намалили видимостта до под 10 м.

Тази нощ без ток останаха селата Люляк, Михаилово, Остра Могила, Воденичарово и Казанка в община Стара Загора, село Александрово в община Павел баня и квартал в град Николаево, както и селата Едрево и Паничерево в община Гурково.

Тази сутрин заради силен вятър и снегонавявания са затворени пътните отсечки Стара Загора-Нова Загора и Мъглиж-Николаево- Гурково. В почистването им ще се включат отново верижни машини.

По данни на електроразпределителните дружества около 120 населени места са без ток. Отстранени са аварии в над 240 селища.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: пътна обстановка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
2
 
! Отговори
до49 преди 12 години
Да, прекалих, извинявам се. Според мен трябва Кмета да ти изчисти пред вас, да ти купу 4 зимни гуми, да ти осигури места за паркиране кадето ти е удобно на теб и разбирасе без пари , нищо да не плащаш, нищо да не правиш , а само да седиш у вас на топло и да пишеш глупости в интернет и да ревеш, ако няма каде да паркиращ да спреш по средата на улицата като *** и пак да ревеш. Нямам думи. Виж какво си направил ти и после гледай другите. Поздрави
46
0
 
2
 
! Отговори
До № 48 преди 12 години
Рибке, прекали! Какво повтаряш непрекъснато, че плащащите данъци, трябва да си чистят прилежащия тротоар, а неплащащите, да им чистят почистващите фирми! Да си видял, кмет, да чисти сняг? Какво се слагаш, на силните на деня? Ресурс е природно богатство, а другото са парични средства, средства, разбра ли?
45
1
 
7
 
! Отговори
sharky преди 12 години
До 46!!! До спирката трябва да изчистят гражданите, тротоарите също, но те са заети да пишат глупости в интернет и да ревът като като малки момичета как за всичко е виновен Б.Б. , а ние сме едни прекрасни граждани. Да, държавата има ограничен ресурс , но човешката простотия е безкрайна. п.с. ако някога сте чистили в такъв сняг пред вкъщи, и след 1 ч. все едно неси чистил, ще разберете защо не са почистени всички пътища
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И на югоизток си пече слънце все едно е март месец и с тия пикливи 10-на сантиметра кой знае дали ше се радваме дълго на сняг.
43
1
 
2
 
! Отговори
хаха преди 12 години
да се хващат на работа,не да тръбят глупости!
42
3
 
10
 
! Отговори
до 42 преди 12 години
говора за снеговалеж в държавата като цяло. и преди е валяло - в северна България всяка година, но преди хем е валяло в половин България, хем всичко е било блокирано, а сега хем вали в цяла България незапомнен сняг, хем всичко е под контрол!
41
2
 
10
 
! Отговори
яна преди 12 години
знаете ли,писна ми да слушам как обстановката била тежка и как нямало ток!аз като се издъня не ми питат,ама защо...слагат глоби и тва е!като не си платя тока не ме питат-какъв е проблема,спират го и после плащаш като поп!защо сега аз съм длъжна да търпя лигавщините на разни???
40
1
 
6
 
! Отговори
до 42 преди 12 години
да не живееш някъде по южната граница ?!Чак пък последните 20г...В северна България всяка година с малки изключения вали такъв сняг...
39
5
 
9
 
! Отговори
Azz преди 12 години
две неща не си спомням: (1) такъв сняг да е валял през последните 20 г. и (2) толкова добре да са почистени основните пътни артерии. София за пръв път не е блокирана от снега, а по магистралите се минава - с изключение на 5 тира дето нарушили забраната за движение и се наместили в преспите. За сравнение - в съседна Румъния положението е бедствено, докато при нас е контролирано!
38
4
 
5
 
! Отговори
до 39 преди 12 години
Не искам да споря с теб сега. Да, до някъде си прав, че за последните 2 години се построи в пъти повече от по времето на тройната коалиция..Не съм съгласен обаче, че се работи по магистрала Хемус.. Какво се е направило на Хемус ?! Освен моста, който е малко след като слезеш от магистралата посока Варна на ШЕЛ-а. Този мост до колкото съм чувал ще бъде част от цялата магистрала София - Варна, но не съм сигурен.Какво друго се е направило ? И 2-те отсечки, които ги има сега си стоят на същ. ниво
37
1
 
4
 
! Отговори
тими преди 12 години
според мен трябваше да се обяви и код червено и за автобусите не само за камиьоните
36
4
 
9
 
! Отговори
До 32 преди 12 години
Така наречената *** от теб в последните 2 години прави така ,че да има пътища и да не си чупиш колата по тях.Като няма пътища критикувате,като ги правят пак.В крайна сметка какво искате.Не може за 2 години да се направи всичко.20 години в БГ се крадеше.Сам виждаш,че и по Хемус се работи по отделни места.Плевнелиев беше и човека,който направи така че Хемус да се строи по-късно с пари от ЕС.Нещо което Тройната коалиция не направи.Всички правят грешки ама тези поне работят и имат желание.
35
0
 
6
 
! Отговори
ДО 36 преди 12 години
Пояснявам, като казах 500лв реално исках да кажа, че задължително все нещо се чупи по окачването и има какво да се прави.Да, не са 500лв. По-скоро имам в предвид, че въпреки милионите, които събират от винетки, данъци и т.н. + милионите, които вземат от еврофондовете като изключим някои пътища построени през последните 5-6 месеца всичко останало е в окаяно положение.Хвърлят луди пари всяка пролет и лято за кърпене..и няма излизане от този кръг...
34
1
 
4
 
! Отговори
До 32 преди 12 години
И аз не слизам от колата ама чак па 500 лв ремонт всяка година.Май ти е време да смениш колата.За застраховката си прав, за горивата също.Срещу природата за съжаление все още сме безсилни.По ващата логика в САЩ като станаха наводненията даже президента трябваше да е подал оставка.
33
0
 
9
 
! Отговори
друг Старозагорец преди 12 години
До 24 - да карат сняг на сам, ама да го разхвърлят и по керемидите с духачки за сняг или на ръка със стълби и кофи
32
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Според г-жа Павлова : "... няма такива населени места, които са откъснати от света"! В същото време Варна осъмна тотално изолирана. Единственият областен град до който Варна има връзка е Добрич, при това по обходен маршрут. Затворени за движение са всички пътища в западна посока и пътуването в посока Шумен, Русе, София е невъзможно. Затворен за движение е и пътят за Бургас в участъка от Обзор до Слънчев бряг. В подобно положение на Варна се оказа и град Добрич.
31
0
 
8
 
! Отговори
до 31 преди 12 години
Аз със съседите от моя вход сме си изчистили пред блока. Друг е въпроса, че снегорин не е минавал по пътя до блока ... и няма изгледи и да мине :)Тук говорим за републиканската пътна мрежа..
30
3
 
23
 
! Отговори
До 29 преди 12 години
Не протестирам само срещу Б.Б., а протестирам срещу цялата ***, която е там !!Ти ако не си шофьор няма как да разбереш какво е:1.Всяка година винетка 67лв, което ти гарантира поне 500лв ремонт по ходова част на колата минимум 1 път в год2.Задължително ГО, да трябва да я има, но трябва ли да ми я изравняват с ЕС при положение, че взимаме 20 пъти по малки заплати.3.Всяка седмица за последните 6 месеца горивата не спират да растат нагоре?!4.Падне сняг през ЗИМАТА и се блокира цялата страна ?!
29
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Колко от пишещите тук си направиха труда да почистят тротоарите пред жилищата в които живеят ?Като искате промяна започнете първо от себе си и тогава критикувайте останалите.Нормално е, зима е, да има затруднения.Такива проблеми има и в други страни.Като не искате сняг заминавайте в Египет.
28
0
 
4
 
! Отговори
пътуващ преди 12 години
А как ми е належащо да пътувам от София до Добрич.Дано събота и неделя да е изчистено!