Актуалната пътна обстановка

Републиканските пътища са проходими при зимни условия
27 фев 2012 07:36,
1
Актуалната пътна обстановка
Снимка: архив, БТА

Републиканските пътища са проходими при зимни условия, температурите са в интервал от -5°C до +8°С, а времето над страната е облачно, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”

Слаб до умерен вятър духа в областите Русе, Добрич, Плевен, Бургас, Сливен и на „Петрохан”. Дъжд превалява в районите на Кърджали, Хасково, Малко Търново.
 
Слаб сняг вали в област Смолян и в районите на Котел, „Родопите” и проход „Предела” . Пътните настилки са сухи, на места мокри, заснежени и заледени, обработват се и опесъчават. Затворени са проходите Златишки”, „Твърдишки”. “Върбишки” и „Троянски”, през „Дюлински” е забранено движението на товарни МПС;
 
През „Петрохан” - забранено е движението на МПС над 10 т, а товарните да се движат без ремаркета и полуремаркета. През „Превала”, „Пампорово” и „Рожен”-всички МПС трябва да се движат с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета. 
 
Магистрала „Тракия” е суха, на места мокра пътна настилка. Тунел ”Траянови врата”-дясна тръба посока София-Пловдив- няма осветление поради повреда в ел. инсталацията- ограничена скорост до 50 км/ч. Поради множество дупки и извършване на ремонтни дейности от п.в. Церово до п.в. Гелеменово - за двете платна е въведено ограничение на скоростта до 100 км/час.
 
Магистрала „Хемус” е със суха пътна настилка. От 27.02. до 02.03.2012 г. ще бъде извършван ремонт на осветлението последователно в дясната и лявата тръби на тунел „Витиня”. Ремонтът ще се извършва в светлата част на денонощието. Магистралите „Марица” и „Люлин“ са мокри. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: пътищастраната
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
иии в левия !