Правят разследване за натровените деца в Кюстендил

28 от малчуганите вече са в добро състояние
Обновена: 26 апр 2012 17:11 | 26 апр 2012 16:55,
10
Правят разследване за натровените деца в Кюстендил
Сергей Игнатов Снимка: архив, БТА

Води се и разследване, за да се разбере каква е причината за натравянето на учениците от столични училища, които са на "зелено училище" в Кюстендил. Това съобщи просветният министър Сергей Игнатов.

Учениците са се хранили по режим, утвърден от здравните  власти, пили са и изворна вода, но нека здравните специалисти се произнесат за причината за натравянето им, посочи министърът.

Попитан дали натравянето може да е от водата в басейна или от минералната вода, Сергей Игнатов каза, че към момента не може да отговори на тези въпроси и отново добави, че специалистите трябва да се произнесат.

Проверката вече тече, не съм специалист, но ако водата е минерална, мисля, че не може да се стигне до такова масово натравяне, отбеляза образователният министър.

"Нека да се види каква е била храната на учениците и дано да няма някакво вирусче, някакъв вирус, който да е довел децата до това положение", коментира той.

Още по темата

На въпрос дали ще се засили контролът в организацията на зелените училища, министърът отговори, че "контролът ежедневно се затяга", но с дейността им са свързани различни институции.

Гастроентерит и гастроентероколит са първоначалните диагнози за натровените в Кюстендил 39 деца, съобщиха по рано днес от здравното министерство.

Състоянието на 28 от децата е добро. При останалите са малко по-изразени проявите на обезводняване и те ще останат в болницата, каза завеждащият инфекциозното отделение в кюстендилската болница д-р Пламен Рачев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: Кюстендилотравянедеца
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Spartacus преди 12 години
Да му го ... тоя се мисли за робовладелец но ще свърши като Кадафи - всички комунисти в България ще ги сполети съдбата на Кадафи Трябва референдум до ЕС и НАТО за военна намеса в България с частично отказване от суверинитет в полза на демократичен алианс от Европа - да им дадем вътрешното,външното и правосъдното министерство и за 1 година заплатите ще станат европейски а цените ще се намалятДокога ще търпим - време е да се освободим!
7
0
 
2
 
! Отговори
излет преди 12 години
Преди 30 г., когато бях на тази възраст на зеленото училище му казваха ИЗЛЕТ за 1 ден поне 1 път в месеца. Учителите ни завеждаха в планината или сред природата извън града. По възможност ходехме повече пеша. Носехме си храна, пиехме чиста изворна вода и никой не се натравяше.Сега всичко е свързано с пари и проблеми.
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не пращайте децата си на зелено училище.Преди няколко дни един пиян шофьор едва не се качи в автобуса подлагайки на риск живота на десетки дечица тръгнали на зелено училище.Днес други деца пак по тази програма са натровени с нещо си.Искаме пълни разследвания и наказания и за пияния шофьор и за безотговорните служители които са допуснали този инцидент.
5
0
 
3
 
! Отговори
майка преди 12 години
ЗАБРАНА ЗА ЗЕЛЕНИ УЧИЛИЩА И ЕКСКУРЗИИ НА УЧЕНИЦИ! НЯМАМ ПРЕДВИД ПЕЧАЛБАТА,КОЯТО РЕАЛИЗИРАТ УЧИТЕЛИТЕ. ПО-СТРАШНИ СА ТЕЗИ НАТРАВЯНИЯ, НУХИГИЕННИТЕ УСЛОВИЯ, НАПИВАНИЯТА И ЗАПОЗНАВАНЕТО С ПОРНОГРАФСКИ ИЗПЪЛНЕНИЯ. ТОВА ЛИ Е УЧИЛИЩЕ!!!!!!!!!!!!!
4
0
 
2
 
! Отговори
бд преди 12 години
лошо за децата.Учителите превръщат зелените училища в скъпи екскурзии, само за техен кеф .Що за простотия да са в 5звезден хотел и колко струва на родителите ,а г н министър.
3
0
 
3
 
! Отговори
до 2 от кн преди 12 години
Виктори, тази съмнителна вода, към която умишлено се отклонява вниманието е от най-чистата чешма с изворна вода в Хисарлъка. Всеки ден там стотици хора пият вода и даже си носят за в къщи. Аз обикновено пия чешмяна и нямам проблеми.Виж, минералната наистина мирише на сяра, но тя е толкова гореща, че е невъзможно да се пие.
2
1
 
3
 
! Отговори
Виктори преди 12 години
Лошо г-н Министър! При такова положение не се предполага, а се казва истината. А тя е, че ръководеното от Вас ведомство знае само да взема премии и да не ги връща, когато държавата е пред фалит и то благодарение на вашето правителство. Не може и не иска да поеме отговорност затова, че ръководителите на децата са ги накарали да пият от съмнителна вода. На самите деца не им е било приятно да пият от тази течност. И защо ли Вие г-н Мионистър се ослушвате при този сериозен инцидент!
1
2
 
7
 
! Отговори
лекар преди 12 години
Вирусното заболяване не минава за 1 ден, г-н Министър.