След референдума: Ягодово остава в община „Родопи”

Ниска избирателна активност и купуване на гласове по време на вота
Обновена: 29 юли 2012 22:53 | 29 юли 2012 22:38,
92
След референдума: Ягодово остава в община „Родопи”
Пред урните не излязоха необходимия брой хора. Снимка: Булфото

Село Ягодово остава в община „Родопи”. Това показаха резултатите от днешния референдум. От 2800 души с право на глас, до урните са отишли 705 човека.

От тях 612 са гласували за присъединяването на селото към Пловдив. 68 човека са гласували с „не”, а 27 от бюлетините са невалидни.

Селото можеше да стане част от Пловдив, ако бяха гласували 1364 души, колкото са излезли до урните на последните избори. От тях трябваше 683 да са гласували „за”.

Протоколите са подписани и изпратени в Общинската избирателна комисия.

„Резултатът не ме изненадва, здравият разум в хората проговори и тези, които бяха против присъединяването не отидоха да гласуват”, коментира кметът на община „Родопи” Пламен Спасов.

В нощта на петък срещу събота в Ягодово се разрази истинка война, тъй като двама мъже от „Столипиново” са купували гласове. Местните твърдят, че те са дали по 20 лева на ръка на 30 души, срещу предоставяне на лична карта. Четирима ягодовци видели какво се случва и подгонили ромите. Единият брокер е със счупени ребра, а другият се бяга през нивите.

Асен Стоянов е един от лидерите в ягодовската ромска махала. Непознати му предложили да купи около 200 гласа срещу сумата от 5000 лева, разказа самият той пред Dnes.bg.

Избирателната активност в Ягодово беше ниска през целия ден. Хората, които искат селото да остане в „Родопи” не отидоха до урните и бойкотираха референдума. Другите упражниха правото си на глас.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
още едно доказателство че в БГ само ревем, пък после не излизаме да защитим правата си. От 7-8 години тези селяни реват, че искат да минават към Пловдив, правиха подписки, митинги и прочие и накрая не излизат да гласуват. Сега да вземат да сравнят списъците и да видят колко о т тези, които са правили подписката не са излезли да гласуват. Те трябва да поемат разходите на общината по провеждането на тази безсмислена акция
11
1
 
6
 
! Отговори
Нина преди 11 години
В БГ някога ще има ли референдум за нещо си?
10
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
браво на ягодово,с много мъка но най-накрая все пак успяха да си затрият селото.А община родопи защо не е в Първенец а е на пъпа на Пловдив !?Все едно седалището на министерски съвет на Турция да е в София!
9
7
 
6
 
! Отговори
rumen.nikolov.944 преди 11 години
Пореднити далавери срещу най-висшата форма на демокрация: референдумът. Но като цяло, браво за провеждането!! Виждате, че не е толкова лесно да се стигне до референдум в тази уж демократична страна, но все пак референдум за АЕЦ Белене ще има и дай Боже да има самата централа след някоя и друга година... :)
8
7
 
5
 
! Отговори
БОЗО преди 11 години
Хората от Ягодово натриха носа на алчните Гербери, гласуваха в свой интерес и това е нормално - няма да се обогатяват ненаситни герберски чиновничета я. Сега наглите гербери ги наричат комунисти? Позната картинка, герберите винаги си имат оправдание! Всъщност мнението на хората за тях никога не е имало особено значение.Така трябва да се гласува и догодина.
7
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Когато нещата се завъртят пи начин нехаресван от ГЕРБ почва едно голямо и подло плюене! Не ви прави чест гербераси! Това е демокрация а не мнение на тиквата как трябвало да бъде
6
7
 
14
 
! Отговори
do 74 преди 11 години
Естествено, че трябва да се прилапат бюджетите на тея изкуствено създадени общини дето дълги години пълнят червената партийна каса.
5
6
 
7
 
! Отговори
Винету преди 11 години
Ягодово остава в Родопи" Това е лоша новина за ГЕРБ нали правилно разбирам ?
4
1
 
13
 
! Отговори
Калоян преди 11 години
Хамсу ли си Мамсу ли си,не те знам,ама ти откъде си?От някое такова селце,дето чака облаги за чужда сметка?Питаш Пловдивчанина не иска ли да се присъедини Южна България към Пловдив.А ти не искаш ли от София да ти пуснат градски транспорт?изобщо не си в час за какво става въпрос-лягай си.
3
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ето какви са пловдивчани!!! Като не могат да *** повече пари от Европа заради "по-многобройно население" решават проблемите си по сталински! Няма демокрация в Пловдив а има изнудване! Предлагам Пловдив да си обявят собствена държава щото и Cофия не желае да е под пловдивско иго!!!
2
3
 
27
 
! Отговори
Варна преди 11 години
Напълно подкрепям Пловдивчани,в правото са си,а тези от Ягодово,като са толкова против Пловдив,да си изнесат седалището от града,и да осигурят работа и транспорт на местните-в селото.
1
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво Ягодово!