Критично е състоянието на двама от ранените на "Тракия"

Пострадала е и 19-годишна, която е контактна
Обновена: 2 яну 2013 20:27 | 2 яну 2013 20:26,
52
Критично е състоянието на двама от ранените на "Тракия"
Снимка: архив, Snimka.bg

Тежко е състоянието на двама от пострадалите при зверската катастрофа на АМ "Тракия", съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Заедно с третия пострадал те са транспортирани в Областната болница в Пазаджик от три екипа от ЦСМП-Пазарджик, които са пристигнали на местопроизшествието на 10-та минута. При катастрофата загинаха двама души – мъж и жена, от общо петима пътували в колата.

На пострадалите – двама мъже и едно момиче, незабавно е оказана помощ на място. В момента състоянието им се уточнява в болницата в Пазарджик, където лекарските екипи предприемат всички необходими реанимационни действия.

Най-тежко е състоянието на двамата мъже. Единият от тях е в кома с тежка черепномозъчна травма, супарахноидален кръвоизлив. Първоначалните данни сочат, че той има и коремна травма с наличието на свободно подвижна течност, хематурия. В момента на пациента се провежда оперативна интервенция. Състоянието му се оценява като тежко, с непосредствена опасност за живота.

Още по темата
 Вторият пострадал също е мъж. Той е с пневмоторакс, приложени са му медикаменти. Настанен е в отделението но анестезиология и интензивно лечение. Състоянието му също е тежко, с опасност за живота.

Третият пострадал е млада жена, на 19 г. Тя е с политравми – повърхностни наранявания на глава, гръден кош, ръка, раните се обработват. В момента тя е контактна и й се провежда рентгенова диагностика за уточняване на възможни допълнителни травми.

В късния следобед днес в района на 82-ия км на автомагистрала "Тракия" джип "БМВ" се удари последователно в мантинела и носеща колона на пътния надлез между селата Щърково и Динката.

При удара на място загинаха момче и момиче. Автомобилът е със софийска регистрация и е пътувал в посока София. Засега не е ясно защо шофьорът е загубил управление над колата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още по темата: АМ Тракиякатастрофа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
3
 
! Отговори
селски карач преди 11 години
Що им криете имената бе.Тези тикви тря се знаят или са строго секретни.29 тези дето са загинали не са като нас.Аз като карам с 200 ме глобяват,но съм жив.
44
2
 
12
 
! Отговори
Един преди 11 години
Тези джипове обикновено се карат от ***, без грам умствен багаж. Тати купил книжка, после джип... е и акъл да можеше да купи, ама това не се купува... Да не дава Господ, да те среща такъв на пътя. Добре, че няма други невинни жертви. Кой каквото търси си намира, гласи една поговорка. На всички ЧНГ и безаварийно пътуване.
43
0
 
6
 
! Отговори
RIP преди 11 години
Аз пътувах тогава към София.. в началото карахме точно след Х5цата с 140км, когато изведнъж на пътя се видяха полицаи и бмв-то наби спирачки и смъкна скоростта на 70.. направо щтяхме да се убием... добре че приятеля ми избяга и каза че на тоя нещо му има! когато ги оставихме да дръпнат напред видяхме как прави резки движения при опит за изпреварване , а когато една друга кола се опита да изпревари джипа за малко да бъде избутана в мантинелата, размина се на косъм.. след 30мин видяхме катастрофат
42
2
 
9
 
! Отговори
Чарлз Дарвин преди 11 години
Тези с черните джипове скоро ще изчезнат като вид, поради слаб интелектуален багаж. Започна се.
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
При удар с 250км/ч дори и от такъв джип не остава нищо. Няма значение дали е БМВ Х5 или Порше. 250км/ч са колосална скорост за да се удряш с нея с масов автомобил.
40
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Богат не значи безсмъртен.Чакаме с нетърпение алкохолната проба както и теста за други упойващи вещества.
39
2
 
16
 
! Отговори
HEYMOPEH преди 11 години
"джип "БМВ" "!!! Това е достатъчно, за да обясни случката! Такива джипове обикновено се карат от едноклетъчни пикльовци или мислещи се за безсмъртни! Примери по пътищата - безброй!
38
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
най-жалкото е, че два млади човешки живота са загубени резвъзратно. Жалко е също, че макар да имаме толкода много примери за безразсъдство, за самонадценяване и т.н. отново се случва. Но най-жалко е, че никога няма да спре да се случва.
37
1
 
6
 
! Отговори
пфффффффффф преди 11 години
Еи това е маисторлък,добре че няма пострадали невини хора от други автомобили.
36
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
nqkoi koito.e bil tam molq wi opishete mi kak izglejdat ili ako znaete imena she wi buda mnogoo blagodarnA !! ?
35
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
hehehe ti lii she mi kazwashh kwo da prawqq bee q se osuznaii be smeshnoo !!! bojeee segaa osuznawamm kolkoo prost narodd sme da govorite podobnii neshtaa bee malkoo sram nqmate lii be , kfoto i da e stanaloo dwama choweekaa sa zaginalii a puk kwa e cenataa twa ne wijdamm kwo obshto imaaa
34
0
 
2
 
! Отговори
до 37 преди 11 години
познаваш ли ги?
33
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
twaa tukAa sa komleksi sedi po cql den pred komputura i izbiwAte kompleksi a neznaetee kakwo se e sluchiloooo. !!! kolkooo.jalki i prostii trqbwa da ste za da govorite da umrat ii taka im se pada !! jaluk narod
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
кои са пострадалите?
31
10
 
3
 
! Отговори
Баровец с Г55амг преди 11 години
ЧНГ!Дано се оправат и всичко е наред.Кой какво кара и от къде има пари не ваша работа комплексари такива.Аз съм карал жигула и съм работил за 350 лв и не съм се оплаквал за разлика от ваш.
30
6
 
15
 
! Отговори
Иван преди 11 години
Пристигнах 2-3 минути след инцидента и в следващите 40 минути се опитвах с другите помагачи да изкараме момчето от колата. Когато видиш това с очите си не мислиш "така им се пада", а "как да помогна". Като гледам, колко сте цинични, започвам да си мисля, че вие сте по-лошите.
29
0
 
21
 
! Отговори
Сократис преди 11 години
Колко много трябва да си самоуверен за да правиш с висока скорост слалом между движещи се коли по магистрала...Може ли да се поправя-колко много трябва да си безотговорен за да...Ще трябва отново да се поправя-колко зле трябва да си възпитан за да не зачиташ живота на приятелите си които качвайки се в колата ти са ти го поверили.А сега и без поправка до родителите на този "герой"-Как възпитавахте детето си,драги родители?!А сега как ще я карате?!Парите ви дали ще върнат сина ви и приятелите му?!
28
2
 
0
 
! Отговори
AMA HI4 NEDOVOLEN преди 11 години
V kriti4no sastuianie e BALGARIA be duduk a koi go enia za duduci s BMW tarkalia6tise po magistralite AZ hliab niamam utre kvo da iam 6a misla za mutragenci Ami tva BMW moje da e kupeno s makata na hiliadi kato men Tova e prokliatieto na siromaha DA sa zadavite dono ot lakomia
27
0
 
1
 
! Отговори
ha ha преди 11 години
катаджия спира за проверка джип пълен със хлапета на около 20 години за превишена скорост на магистралата и ги пита " за къде сте се забързали така бе, с тези 200км/ч, а шофьора отговаря, за сервиза, повредени са ми спирачките"
26
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
wiee me stee dobree bee kak.moje da govorite takiwaa neshtaa beee zaginali sa horaa katoo wass beee , narkomani bili neznam.kwo bilii shtegnete see po - dobre ne pishete komentati mi predstawete si towa da.sa.washo blizkii bee kak she se pochustwatee !!