Дават по 2500 лева на семейства на загинали при взрива

Открива се набирателна сметка за дарения за близки на 15-те жертви
37
Дават по 2500 лева на семейства на загинали при взрива
Снимка: Reuters

Общинският съвет в Чупрене гласува на извънредно заседание днес да бъдат отпуснати по 2500 лева на четирите семейства от общината, от които има загинали при взрива в завода за боеприпаси в Горни Лом, който отне живота на 15 души.

Още по темата
Това съобщи Богомил Станков, председател на Общински съвет Чупрене, цитиран от БТА. 

Той каза, че ще бъде открита и национална набирателна сметка, по която ще се събират средства за всичките семейства, които са пострадали от инцидента. Набраните средства по тази сметка ще се разпределят на близките на 15-те жертви.

Семействата на пострадалите ще получат и дърва за огрев за зимата.

На децата на загиналите ще се съберат необходимите документи, за да им бъде осигурена и пенсия. Затова е
необходимо да има друго решение на Общински съвет, което ще бъде внесено в Министерския съвет.

За семействата е предвидено и осигуряване на личен асистент, който те ще получат чрез социалното министерство.

По програми за временна заетост ще се осигури и работа за местните жители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
4
 
! Отговори
преди 9 години
Какво набиране на средства? Къде са застраховките на тези хора? Защо отново бедните Българи ще събират пари?
25
2
 
5
 
! Отговори
ДО 32 преди 9 години
АМИ НАПРАВИ ЕДНО ПРОУЧВАНЕ И ЩЕ ВИДИШ ,ЧЕ В БЪЛГАРИЯ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ КАПИТАЛИСТИ И СОБСТВЕНИЦИ НА ФАБРИКИ СА БИВШИ КОМУНИСТИ. САМО ТЕ СА СПОСОБНИ ДА ТРУПАТ МИЛИОНИ ОТ ПОТТА И КРЪВТА НА НАРОДА. ТОВА ИМ Е ГЕНЪТ И ТОВА ,ЧЕ ВЪВ ВСИЧКИ ПАРТИИ ГИ ИМА НЕ ЗНАЧИ ЧЕ В ДРУГИТЕ ПАРТИИ ТЕ СА ПО-ДОБРИ . ЗАЩОТО КАКТО ЗНАЕМ И КОСТОВ БЕШЕ КОМУНИСТ И СИДЕРОВ СЪЩО И ДОГАН И МЕСТАН ПРОСТО ТОВА Е ТЯХНАТА ПРИРОДА !ПРОСТО ТЕ СА ОТ РОДИЛЕН ДОМ "ПОЗИТАНО "
24
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
28,а бе,загинали са хора и това важното, а не дали КОМУНИСТИ или ГЕРБАДЖИ са виновни.Как правиш разлика между тях....
23
1
 
11
 
! Отговори
lol преди 9 години
Знам, Ан, знам. Просто си представих как някой *** тъпче квалитетни питиета с трюфели, а от едни други 15 атом върху атома не е останал. Навсякъде по света има корупция, ама не и като тука - по цялата стълба - той ной-отдору *** бонбони, тоя най-отгоре гуши милиони. съгласен съм, че има много по-добри модели за управление, въпроса е, че не устройват когото трябва. Всички партии са "корпоративни", но маскирани като лява, дясна, етническа, нихилистична и т.н., а ние... сме овце за стригане.
22
0
 
8
 
! Отговори
малоумник преди 9 години
Гадове мръсни са това .
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 28tolkowa kolkoto zaplatata na horicata za 10 meseca ... i posle pensionirane. zawinagi.
20
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АБЕ "МНОГО ПАРИ " ИМ ДАВАТ БЕ ? КАТО СЕ ИМА В ПРЕДВИД ,ЧЕ СА ДАВАЛИ НА ШЕФОВЕТЕ В ТОВА ПРЕДПРИЯТИЕ ПО 13000 ЛВ. НА МЕСЕЦ А НА РАБОТНИЦИТЕ ПО 250 ЛВ. ТОВА СА ЗАКОНИТЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ КОМУНИСТИ-НАЙ-АЛЧНИ КАПИТАЛИСТИ !
19
0
 
10
 
! Отговори
666 преди 9 години
И дмс линия ще открият и като изпратим смс-че защото сме състрадателни ония ще си приберат ддс-то нали?! И от трагедията и добротата на хората пари започнахте да правите! Мръсни сте!
18
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
2500? ало то погребението ще им струва повече. *** държават.
17
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
против съм даренията.Сега изедника трябва да си развърже кисията и на калпак да даде по 100 000.Малко е за човекши живот , но на сираците ще им се покрият нуждите в следващите 10 години докато порастнат и бъдат годни за работа.Това при положение че не ни тъкмят някоя хиперинфлация
16
0
 
12
 
! Отговори
Ан преди 9 години
До lolОтдавна в тази държава за шише уиски и кутия бонбони никой дори погледа си не вдига от чиновниците в държавата. Става въпрос за много много повече. Единственият изход е всички политици вън на съд и конфискация на имуществото до 9-то коляно . Държавата може да се управлява и по други модели-пряка демокрация президентска република и т.н. Поне ще даде някаква надежда на хората. Сегашните ги знаем знаем и какво можем да очакваме-нищо добро за народа-беззаконие, корупция, геноцид на българите
15
0
 
9
 
! Отговори
ок преди 9 години
Другите държави имат крале, аристократи и високо образовани политици. А ние си имаме мутра, комунисти и *** за управници. Няма логика да сме добре. Ивайло свинаря не е създал държава.
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НЕКА СЕМЕЙСТВАТА НА ЗАГИНАЛИТЕ ЗНАЯТ ЧЕ БЛИЗКИТЕ ИМ БЯХА ЖЕРТВАНИ ВЪВ КУРБАН НА МАСОНСКА ИЗВРАТЕНИЯ,ДАДОХА КУРБАН ЗА БАЙРЯМА И ЗА ИЗБОРИТЕ, ТОВА НЕ Е ЗЛОПОЛУКА ИЛИ ГРЕШКА ,ТОВА Е РИТУАЛНО УБИЙСТВО
13
1
 
19
 
! Отговори
7 преди 9 години
Тая държава няма срам.Освен да рекетира бедните и да краде тя друго не прави.За какво внасяме различни данъци?
12
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За съжаление добрият добро не вижда, лошият лошо. Ковачки , Гоце, Бокото и пр. пак ще продължат да печелят от мъката на обикновените хора. Светът е несправедлив.....
11
0
 
8
 
! Отговори
Аууу преди 9 години
много бе, дзифтари! към заплатите им сте прибавили по една нула - 0 - да илюстрирате държавата / ако може да се нарече държава тая територия/
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До vargА колко дава аверчето на гоце?
9
0
 
18
 
! Отговори
lol преди 9 години
Изборите нарочно се правят на Курбан байрам, за да платят на хората автобуса, а те да гласуват в замяна. И също като ги дадат по новините на границата, да кажат, че е за празника.
8
0
 
24
 
! Отговори
svetlana преди 9 години
Голяма трагедия! Но защо, Боже, хората трябва да плащат за грешките на държавата - на онези органи и държавни институции, които са могли да спрат да се случи тази трагедия, тези, които живеят от нашите данъци и които носят отговорността за тази трагедия. Докога ще се откриват набирателни сметки за трагедии по вина на държавата и нейните чиновници, които не са си свършили работа. Пращала съм ес ем ес-и за кампании - за болни и наводнения и ще продължа, но ми писна от тези чиновнически плъхове!
7
0
 
16
 
! Отговори
макето преди 9 години
отвратително е да се събират помощи не за друго ами те не отиват за хората пострадали както стана при последното наводнение градската управа ги прибра и реши да ги раздаде на близки фирми за ората една студена водица престанете да издевателствате със състраданието на хората и да ги изнудвате с смс-и