Нови натровени с гъби са приети в пловдивската болница

Сред пострадалите през последните месеци е имало и сирийски бежанци
15 окт 2014 13:27, Анисия Иванова
4
Нови натровени с гъби са приети в пловдивската болница
Архив: Булфото

Нови пациенти са приети след отравяне с гъби в Клиниката по токсикология към УМБАЛ „Свети Георги” в Пловдив, съобщи началникът на клиниката проф. д-р Янко Илиев пред "Фокус“.

Жена и дете от Кърджали са постъпили тази нощ, като детето е в по-тежко състояние, а майката е с по-лека интоксикация, уточни докторът.

Още по темата
Тази сутрин е приет и трети пациент от Граф Игнатиевo с фалоидна гъбна интоксикация. "Засега тя изглежда лека, но все още не е ясно дали тази картина ще се запази", каза проф. Илиев.

До днес само за две седмици в Клиниката са починали петима пациенти от Южна България, които са били отровени след консумация на диворастящи гъби мухоморки.

Критична се запазва картината при още един от пациентите, двама вървят към подобрение, уточни лекарят.

Според него, докато не стихне кампанията за бране на гъби, шансовете да се появят още случаи са големи.

Професорът следи проблема от 25 години насам. В практика си той е имал случай на учителка, която три пъти се трови с гъби.

По думите му сред пострадалите през последните месеци е имало и сирийски бежанци, които най-вероятно са брали и яли диви гъби от глад.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Пловдивотравянегъби
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Кукувица преди 9 години
Господа, и 100 пъти да ми изтриете коментара пак ще се казва ОТРОВЕНИ , а не НАТРОВЕНИ, както вие сте написали. Дума НАТРОВЕН не съществува в българския език. Тази дума е просто измислена от хора, които не са си доучили в училище.
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"По думите му сред пострадалите през последните месеци е имало и сирийски бежанци, които най-вероятно са брали и яли диви гъби от глад"Да бе да ,че те нелегалните емигранти 100 пъти са по добре от 50% от българите бре !