Пътната обстановка в Северозапада продължава да е критична

Павлова: Чака ни и по-лошо - много ниски температури и заледявания по пътя
Обновена: 30 дек 2014 10:03 | 30 дек 2014 09:58, Камелия Цветанова
45
Пътната обстановка в Северозапада продължава да е критична
Снимка: БТА

Обстановката в Северозападна България продължава да е много тежка и има сериозни снегонавявания.  Това беше и причината всички пътища там да бъдат затворени вчера вечерта, но днес поетапно ще бъдат отваряни за движение, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова по Нова телевизия.

Още по темата
Заради обилните снегонавявания в област Враца беше обявено бедствено положение. Десетки хора останаха заседнали в автомобилите си на отсечката между Борован и Бяла Слатина. Критична бе ситуацията и на пътищата между Кнежа и Бяла Слатина и Добролево и Алтимир.

Гражданска защита също се включи с тежкотоварна техника.
 
„Поетапно отваряме второкласните пътища по направленията Лом-Монтана и Видин-София. Малко по малко ще се стабилизира обстановката. Препоръчваме на хората да не излизат по затворени пътища и да спазват ограниченията ни. Цяла Европа страда от тези снегове”, допълни Павлова.
 
Третокласните пътища все още са затворени, каза тя и призова шофьорите да не се опитват са карат по тях, защото тази нощ екипите на Пътна помощ са вадили джипове, които са опитали да минат оттам въпреки забраната за движение.

„Дежурният телефон на ситуационния център е 0700 130 200700 130 20. Препоръчвам на хората да се обадят и да получат актуална информация за пътната обстановка, преди да тръгнат. Днес от 18:00 до 21:00 часа ще бъдат спрени всички тежкотоварни превозни средства. Най-критично е в Северна България, където се очакват снегонавявания“, каза министърът.

Тя препоръча да не се тръгва без зимни гуми и вериги, както и да има достатъчно гориво.

„Не очакваме снеговалежи, а по-лошо - много ниски температури в комбинация с вятъра и заледявания по пътя. Не препоръчваме движение по третокласни пътища”, предупреди Павлова.

По думите й министерството има готовност да се справи с обстановката.

Тази сутрин и обстановката на Централна жп гара в София се нормализира, след като снощи имаше проблем и сериозно закъснение на влаковете заради навявания от сняг.

 Заминаващите влакове вече закъсняват между 5 и 10 минути, което е в рамките на нормалното.

 Проблем обаче все още има с пристигащите, които закъсняват с повече от час.
 
"Причина за вчерашния кошмарен ден бяха изключително тежките метеорологични условия – сняг и силен вятър, което доведе до навявания на стрелките, които са най-важните съоръжения за движението на влаковете”, обясни началникът на Централна гара – София Николай Камберов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
26 god vse tova slyshame tva kritichno onova .
23
0
 
2
 
! Отговори
KKK преди 9 години
некой тарикат с джип 96та година 110 к.с. решил да си изпробва мускулите със снега, ама с гуми от по-по-по-миналата година /летни де/, затънал ... и накрая всеки му е виновен;когато положението е бедствено - не се пътува освен ако не се налага! за всички други *** има Гражданска защита....
22
0
 
1
 
! Отговори
доброжелател преди 9 години
Каза ли Е.Чолаков да не се пътува в тоя край?????Няма кой да го послуша.
21
1
 
0
 
! Отговори
хейтър преди 9 години
В скандинавските държави и Русия от тоя сняг в северна българия и преспи трябва по мнението на нашите управници 1 година да се информират и да не пътуват да си стоят по колибите ахахаха
20
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ТеоТочно пък пътя между Драгоман и София няма никакви проблеми . И вчера и днес пътувах , коловози не видях.Стига сте давали некоректна информация
19
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като че ли в Сибир се оказва, ами децата се радват.
18
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 25 Може и с два нисана да си , ама като си с летните *** , може и да ти е проблем , аз не съм с джипара но имам нови зимни гуми и проблеми нямам
17
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Червените тролчета , се опитват да всеят паника , че виждате ли ГЕРБ виновни , че паднали температурите до -20 , а по коледа като бяха плюс 20 , ви пречеше слънцето ли.Били затворени няколко третокласни пътя и голямата работа , вижте във съседна румъния какво е даже магистрали има затворени и там ли ГЕРБ са ви виновни .
16
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До смешкиАми аз съм с НИСАН ПАТРУЛ и едва успях да стигна вчера. Като си толкова сигурен, че ще стигнеш защо питаш.
15
3
 
3
 
! Отговори
смешки преди 9 години
До до 18И какво е в Рибарица .... Аз вчера дори до гложенския манастир стигнах , а в Рибарица има 10 см сняг и е опесачено по целия път до Шипково. До Тетевен е още по добре вижда се асфалта . А ти ми говориш за 4х4 и 10% шанс да се стигнело до Рибарица . Аман от дезинформатори.Хората които се канят да посрещнат новата година тук , ще вземат да ти повярват на глупостите
14
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е, кво се оплаквате бе, нали вече ги няма БСП - цари ГЕРБ-одемокарция. Управляват ви най-кадърните и достойните начело с Боко Тиквата, Цецо Милиционерина и Лили Талпата. Всичики лоши и мошеници са в затвора, по улиците ходят само щастливи и богати хора, слънцето грее и въобще животът е песен, както едно време при КОМУНИЗМА.Пътищата са почистени, цената на тока е 2 стотинкни. От кво пак сте недоволни.
13
5
 
4
 
! Отговори
дам преди 9 години
До 12И как разбра , че техниката стои неизползваема ...В София да не е лято , температурите са - 16 градуса , малките улички са с по 15 см сняг , но благодарение на стоящата техника , всички булеварди са на асфалт , но когато се справят добре с работата си , хейтарите ги пращат в Северна България , но когато само един автобус и то горе в планината поднесе и се изпързаля по някоя канафка , стой та гледай какво значи хейтване
12
1
 
6
 
! Отговори
до 18 преди 9 години
Ами пробвай, ако искаш, но вероятността да стигнеш до Рибарица е около 5% - ако си с 4х4 може да е и около 15%, но не повече.
11
1
 
3
 
! Отговори
123 преди 9 години
Някой случайно да знае какво е положението до Рибарица и може ли да се стигне с нормален автомобил, че днес ще пътувам натам!
10
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пътната обстановка в Северозапада продължава да е критична - критична-критична то всичко в таз държава е ктитично
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
аз бях видял такава снегочистачка, че когато тя почиства сняг трябва да бягаме за да не станем снежни хора. Страхотен звяр
8
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пратете повече техника от София и Южна България към Севера. В София техника за милиони стои неизползвана.
7
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Негативни, оскотели, долни, злобни, прокажени български ***,пожелавам ви бързо изчезване и обезлюдяване.
6
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щом премиер може да е Мутра, вътрешен министър - доказан престъпник, а Министър на инфрастнуктората дебела *** талпа, само и единственот защото го *** на Първия ... да ви таковам и държавата...
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БДЖ готвят стачка заради новата пица на ГЕРБ.