Баба хвърли 13 бона от балкона. Уж на полицай

Жената била измамена, че синът й е катастрофирал
Обновена: 19 мар 2016 16:19 | 19 мар 2016 16:15,
42
Баба хвърли 13 бона от балкона. Уж на полицай

Възрастна жена от Димитровград даде 13 хиляди лева на ало измамник.

След като разбрала, че е станала жертва на мошеник, 77-годишната баба подала сигнал в полицията. Тя разказала на униформените, че на домашния й телефон позвънил мъж, който й се представил за сина й. Той й казал, че е пострадал в катастрофа и поискал пари.

Малко по-късно й позвънил мним полицай, който й съобщил, че е около жилищния й блок. Той поискал от нея да хвърли исканата сума, "за да залови измамниците с тях".

Жената сложила в чанта 13 хиляди лева и я хвърлила през терасата си.

След това разбрала, че е измамена и позвънила в местното полицейско управление.

По случая е образувано досъдебно производство, съобщиха от МВР в Димитровград.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
Георги Георгиев преди 8 години
Избягах от България през 1992. От 1996 започнах да издържам Майка ми, 200 Долара месечно и се превеждаха редовно. Очевидно за нея това не беше достатъчно и тя многократно ме измами. Първо беше с цената на лекарствата, истинска цена 30 лева месечно, според нея 150 Долара. Хладиника и се развалил, приятелят ми намери разкачена жица в контакта. Телевизора не работи, тя го е обещала на нейна приятелка след като и купя нов. Братът ми и вземал пенсията която изпращам, в същото време той е в Германия.
29
3
 
2
 
! Отговори
Шаран БГ преди 8 години
Намалете им пенсиите ! От къде толкова пари? Що не ми звъннат да мен, да им хвърля осраните си ***, от голия си ***!! Че едва оживявам на хлебец и кисело мляко до другия 10-ти! Деца и внуци -- много са ми мили, но те си имат свой живот, осигуровки, работа, бюджет - болни -здрави да се "пържат в собственото си масло" !
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не ми е жал за такива тъпоъгълници!
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Простотията няма свършек.
26
0
 
9
 
! Отговори
ferdy преди 8 години
Тези случаи показват много ясно не само социалната неграмотност на нашите майки и бащи, но и дълбоко корумпираното им съзнание, което ги кара да търсят "решение" по втория начин, давайки пари на някого, за да оправи/отърве отрочето. Ако се чудите от къде извира тази простотия и пренебрегване на правилата, липсата на морал - ето къде е източникът. Търсете при тези, които са ни възпитавали и сега не могат да вденат какво става около тях и си мятат парите през терасите.
25
0
 
6
 
! Отговори
някой преди 8 години
До Анонимен 25Грешите - по-скоро е на базата данни по ЕГН, които лесно могат да се източат откъде ли не.От почти 4 години ми звънят на стационарния телефон поне 5-6 пъти годишно. Преди около 2 седмици беше относно радиатори.Всички обаждания са от "личен", т.е. скрит номер.Лесно е - купете на родителите си телефон с дисплей, сложете им максимално едър шрифт, научете ги да разчитат надписа "lichen" и ако ги търсят от такъв номер, изобщо да не отговарят.
24
2
 
14
 
! Отговори
tonygl преди 8 години
До там водят индийските и турските сапунки :)
23
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
еее, ще се прочуем по цял свят. някъде другаде по света стават ли такива простотии с възрастни хора(чак толкова много де), вероятно стават, ама у нас е прекалено ми се струва. това не говори добре за психиката на народа като цяло.
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тя сечетоводителката не може се гъбарака нали ви знае и кириливите ризи. димитровград хасково кое е чудното? що за хора са е обществена тайна разбираш ли.
21
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
значи, ако полицая беше истински, няма проблем и бабата щеше да си трае, ама щом е измамник - не може!!!
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
и после нямало да има корупция, а?!
19
2
 
5
 
! Отговори
ISTINA преди 8 години
OMRAZNA MI OT "BEDNI"PENSIONERI !STISKAT PARITE POD DIUSHECITE ,A JIVEQT KATO KLOSHARI ,NITO NA DECA DAVAT ,NITO TE GI POLZVAT .....NAKRAQ GI DAVAT NA IZMAMNICITE .A TOLKOVA MLADI HORA EDVA IZDRAJAT DECATA SI .....AMA OT TIQ BABKI NE MOJE6 SE OPLAKA .
18
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо са толкова "***"?Ами ако нямате възрастни баби/дядовци-след определена възраст се вдетиняват, стават наивни като малки деца. Колко ще ви е трудно да излъжете малко дете?Откъде пари? Ами някои са спестявали цял живот, по 20,50лв...години наред измизерствани пари. Други продали имот и тн. По-интересното е откъде знаят да се обадят на тях точно?И най-интересното е, как пък не могат да ги намерят тез измамници...Само да не ми разправят че нямат техн.възможност.По-скоро е, че нямат желание.
17
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво, при управлението на ГЕРБ и под вещото ръководство на другаря Тодор Живков Втори, бг-пенсионерите забогатяха неимоверно.
16
6
 
13
 
! Отговори
ДИДО преди 8 години
250лв пенсия13000лв ?????
15
2
 
4
 
! Отговори
hasaan agata преди 8 години
do kuga pitam se du kugaatulkuva li e tip i prust tozi bilgarski narudnema li koy da dava akil na tezi satrasi da ne si davat spestenite levchetazasto i du kuga
14
4
 
2
 
! Отговори
@ преди 8 години
Da, tova e edna dobra novina!
13
4
 
8
 
! Отговори
Майтапче пак... преди 8 години
Абе Днес бг , сумата много малка ми се вижда...поне да бяхте написали едно 50 000 -100 000лв. Бива ли така? :) То че всеки ден ги пльоскате тези небивалици е ясно защо, ама поне вдигнете малко сумата...да се диви народа! :) :)
12
2
 
17
 
! Отговори
Швед преди 8 години
Тези измами са за доброто на България. Те се обръщат в консумация. Парите в дюшека на бабата не допринасят полза на никого. Ако бъдат хванати измамниците пък е оборот от парите за полицаи, за адвокати и съдии; Може даже и правосъдния министър
11
0
 
31
 
! Отговори
Икономист преди 8 години
Подозирам че ако всички баби в България си извадят парите изпод дюшеците и ги покажат "на светло" сумата ще е главозамайваща.