Пускат свободно здравите мигранти от центъра в Харманли

Тези, който не са прегледани от лекар - само с придружител
42
Пускат свободно здравите мигранти от центъра в Харманли
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Центърът за бежанци в Харманли поетапно ще бъде отварян за излизане до възстановявянето на нормален пропусквателен режим, съобщи председателят на Държавната агенция за бежанците Петя Първанова при посещението си в центъра.

Още по темата

Лагерът в града беше поставен под карантина с разпореждане преди 2 седмици, след което започна пълен медицински скриниг.

Клинично здравите ще могат да излизат. Тези, които не са с притеснителна диагноза, ще продължат лечението си, а тези, които все още не са прегледани, ще могат да излизат при необходимост с придружител, поясни Първанова, цитирана от БТА.

Резултатите от медицинските прегледи досега не показват наличие на епидемиологичен риск.

До вчера от общо към 2200 обитатели са били прегледани малко под 700 души. Над 70 са болните от скабиес - краста, а 8 лекувани от варицела в болница вече са се завърнали.

Няма потвърдени случаи на кожна лайшманиоза.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А тъй, лекувайте ги безплатно, а аз за една пломба плащам, защото нямам 5 години последователно здравни осигуровки, да ви се не видят тъпите ви закони
32
1
 
5
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Мноого съм изненадан! Чекай да видим - ако 500 тарамбуки искат да излязат...да се поразкършат с някоя неохранявана българска мома - ще им трябват ....колко??? 500 придружителя??? Това някаква нова професия ли е??? Как ще се нарича??? Тарамбуков екскорт ??? Кой ще плаща на придружителите??? По каква тарифа, и откъде??? Не е истина до какви из*вращения доведе политиката на Меркел и каракачанската и овчарка Бойко Борисов! Стятайте се ! Работете! Данъци търсим - за луксозно обгрижване на Хабиболхара
31
1
 
10
 
! Отговори
Псалом 11 преди 7 години
"Навред ходят нечестивци, когато нищожните измежду синовете човешки се издигат."(Пс.11:9)pravoslavieto/bible/sz/ps/11.htm
30
1
 
2
 
! Отговори
муспи преди 7 години
По необясними причини София е залята от, - по богатите казват краста, бедните чума. Бойко Борисоф спира футбола не за възраст, а защото душа след мача може да се окаже фатален. Отделът Агитация и Пропаганда на ГЕРБ, моли Бойко да обясни в Брюксел на английски, че стадионите в България са празни не поради разни фашистки обяснения като бедност, слаби отбори и един вид италиански бунт. Не, те са празни по санитарни причини! Това е единствен случай в света и Правителството се гордее с него.
29
1
 
9
 
! Отговори
??? преди 7 години
какъв придружител? за какво им и-да не припаднат по пътя от треска ли?пак простотии нечувани...
28
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пускат kpacтата свободно да се разпространява
27
2
 
18
 
! Отговори
mdaaa преди 7 години
Замазаха на хората очите и сега ги пускат. Всички мигранти вън от България. Рано или късно ще избием мигрантите до крак, а предателите - на въжето. Няма да им се размине нито на едните, нито на другите. Само пълната липса на мигранти може да ни гарантира пълна защитеност от атентати.
26
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали уж центъра беше от "затворен тип" бе Тиквооооооо?! Нали направиха най-накрая след размириците и ограда, която да ги държи вътре? И сега какво? Пускаме ги да правят каквото си искат ...Нямам думи.
25
1
 
6
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Грешна запетая съм сложил: грипна епидемия се обявява при 2% заболели - 200 от 10 000.
24
1
 
12
 
! Отговори
Аз преди 7 години
от 700 прегледани, 70 са болни от краста. това като гледам са си 10%. Сега гледам че за грипна епидемия трябва да има 200 болни на 10 000 човека. Това май 0,02%. Но изглежда "емигрантите" са корави и за тях не важи подобни изисквания. Дори и всеки трети да е болен, това се смята за напълно нормално.
23
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали некои отговорни лица в държавата ни казаха, че ще е от затворен тип? Пак това ли сутрин една, на обет друго , вечер не се знае какво ще стане.
22
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали щяхте да правите лагера от затворен тип бе, вашта мама предателска!!!
21
1
 
20
 
! Отговори
Чудя се и се питам преди 7 години
Къде точно е логиката, от чисто медицинска гледна точка, на това "с придружител"? Този придружител някакъв гарант за медицинското състояние на лицето ли се явява? " Не е заразен, вервайте ми!" Може и аз да не разбирам, де. Сигурно има някаква логика в това решение. Аз не я виждам, обаче.
20
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
М-даааааа!!Нагледно да направиш лагери от затворен тип с отворено общество!!Кое и какво е затвореното в затворения тип??Май,само обслужващият ги персонал!!И за чий се пръснаха един куп/за кой ли път/държавна пара,отново и отново изхарчена по непредназначение!!Затваряш ги с нова ограда,а им отваряш свободно портала!!Парите-усвоени от нашата фирма,сухото поделено,управляващи доволни народ...........кой народ??Да върви на ПМ или ДСЕМ!!!!!
19
6
 
5
 
! Отговори
Nadia Nikolova преди 7 години
До 18Аз съм съгласна с теб до последната думичка,но си давам сметка,че няма как да върнат всички откъдето са дошли колкото ни се иска.Важно е тези,които останат да бъдат научени да се трудят за да не са в тежест на обществото,а ако не искат да ги качват на самолет за Брюксел при нищоправещите евродепутати.
18
1
 
29
 
! Отговори
не е лесно преди 7 години
И на мен оня ден ми се счупи леглото.Спах на пода точно като на сълзливите снимки дето ги поствате за бежанците.Кво направих ли?Ми отидох до магазина,видях,че едно ново легло е 2 бона и май ще сикупя надуваемо за 200 лв докато събера парички за истинско..Та и тия така.Могат да платят 10,20,30 и повече хиляди евро на някой каналджия да ги повози малко на камионът или да ги натовари във вагон за въглища а не могат да си купят матраци или надуваеми легла за 100?Ама с айфони и с по 5 жени гъзари.
17
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пуснете ги на границатада си хвщат пътя.
16
1
 
43
 
! Отговори
Г Н У С преди 7 години
като гледах по ТВ една жена как обясняваше,че в магазина отваря бурканчето със сладкото,бърка с 2 пръста,облизва се,затваря и си излиза ......тези ли ще интегрирате дето с ръце още топят 15 човека в копанята ?
15
1
 
48
 
! Отговори
Д-р Менгeлe преди 7 години
Защо не ме пускате в центровете, за да ви докажа, че всичкия материал е за пещите? Там няма човекoпoдобни същества!
14
2
 
32
 
! Отговори
АНТИ преди 7 години
до 15Днес вожда се срещна с американския посланик------------------------------------------------------------Евреина иска - нашия изпълнява.Пълно одупване!