Глутница чакали бе разгромена от... ловци

16 хищника отстреля за ден дружинката в Игнатово
28 яну 2019 16:45,
142
Глутница чакали бе разгромена от... ловци
Снимка: в. "Труд"

Тежък разгром на хищниците в равнината "Златия" нанесе ловната дружинка на северозападното село Игнатово. Само за ден стрелците повалиха 16 чакала и спасиха десетки птици и зайци от набезите на зверовете. Четата от Игнатово заедно с гости – общо 20 души, излязла в неделя на лов за фазани.

В тръстиките и гъсталаците край язовир "Липница" обаче ловджиите се натъкнали на цяло сборище чакали. "Решихме да прекратим търсенето на птици и да се заемем с хищниците", сподели шефът на дружинката Васил Борисов.

Ловците обградили храсталаците и горичките и започнали тоталното им прочистване, съобщава в. "Труд". След пет гонки и няколко часа стрелба като във военна операция на полесражението останали 16 ликвидирани чакали.

"Имаше поне още 2-3 паднали, но не можахме да ги открием в драките", каза Борисов. Най-много хищници – пет, покосил синът на председателя Николай Василев. В стрелбата участвала и една дама – Ана Василева, която ловува заедно със съпруга си Юлиян Василев.

"Районът е пълен с хищници, които нанасят големи загуби на кроткия дивеч – фазани, яребици и зайци. Нападат и сърни. Чакалите са най-много, но има и вълци. Затова в средата на февруари ще организираме хайка на всички дружинки в равнината "Златия". Трябва да прочистим полетата си преди пролетното разселване на фазани", заяви ловният надзирател Бранимир Видин.

Миналата година дружинката в Игнатово пусна на свобода 80 фазана, а в близките седмици ще разсели още 60 от красивите птици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Убийци, сега по тая снимка природозащитниците ще ги погнат като ти вреди животното приспи го и го предай във зоoлогическата градина. Нет природа - нет проблем с какво са по-различни от пещерните хора тия ами със туй че държат пушка в ръцете си, ама на акъл са същите.
6
12
 
34
 
! Отговори
ДВ преди 5 години
Просташки написана статия. Това ***, което се е подписало като автор, е олицетворение на крайния примитивизъм по който се захласва цялата тази дивашка нация. Ужас!
5
15
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво, добра слука.
4
16
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
отврат
3
27
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да им ръкопляскаме ли на тези к.ретени? Какво се предполага че са направили? Някакво геройство!?
2
8
 
46
 
! Отговори
dwsfsf преди 5 години
При разгрома чакалите с какво са стреляли?
1
18
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да им се връща.