128 снегорина "ловят" снежинките по улиците на София

Няма промяна в маршрута на градския транспорт
6 фев 2020 10:25, Ния Христова
14
128 снегорина "ловят" снежинките по улиците на София
Снимка: БГНЕС

128 снегопочистващи машини са работили тази нощ по улиците на София, съобщиха от пресцентъра на Столичната община, цитирани от в. Монитор.

Всички улици, по които се движи градския транспорт са обработени със смеси против заледяване. Извършват се и почиствания на вътрешните улички в кварталите.

В момента тече проверка на пътните платна на Южната дъга- Опесъчават се пътищата в парк "витоша"- Драгалевци- Алеко и Бояна- Златни мостове. Екипи на почистващите фирми продължават да почистват вътрешно- квартални улици в районите на Овча Купел, Люлин, Младост, Витоша, Панчарево, Красно село- опасни и стръмни участъци и вътрешно-квартални , в Илиянци- връзката с Околовръстния път, Връбница, Триадица, Искър и Нови Искър.

В момента се почистват подлези и спирки на градския транспорт. Екипи на Аварийна помощ и превенция и Столичния инспекторат контролират състоянието на пътищата в града и извършват обходи.

За момента няма спрени маршрути на градския трансорт. Водачите да излизат н апътя само с добре оборудвани автомобили, както и да шофират със съобразена скорост.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
Много се разглезихте преди 4 години
До Аз / 8/Ти сега, какво? Искаш да развалят рахата на електората, за чиито гласове се борят кака Корни и бате Б.Б. ли?Я да взимаш лопатата и метлата и да слизаш долу да изчистиш тротоара, вместо да се глезиш на компа!Ако още двама-трима като теб и като 11 напишат такива провокационни забележки, кака Фънди ще се сети за добрите стари традиции и ще въведе пак задължителни бригади за всички софиянци. Не само тротоарите, но и уличните платна да чистим, та снегорините да не хабят гориво!
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обаче по "Славейков" трамваите стоят, та чак до "Алабин".
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ловят те, нали ги гледам, 2 дни стоят на един паркинг и хабят гориво щото шофьорите спят на топло вътре
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха ха ха пуснали греблата снегорините да чистят "прахът" ли по улицата ли ?
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На снимката два снегорина "патрулират" върху мокър не заснежен път ??? Питам какво правят там два снегорина върху този път, защо не са на участъци където имат нужда от тях ? Голяма "борба" сс зимата и снегът ? Това е "майсторство" по печелене на пари !
8
0
 
3
 
! Отговори
Аз преди 4 години
още няма почистен тротоар..
7
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Говори се че за да спечелиш някаква обществена поръчка, каквато и да е, мизата е тридесет процента, при герберастите е скочила на близо петдесет. Тоест от 128 снегорина, половината пълнят на суджука касичката. Не е зле.
6
0
 
6
 
! Отговори
бг преди 4 години
Нали бяха 93 снощи ..... айде изчислете ги правилно моля ви
5
6
 
15
 
! Отговори
Boko bo преди 4 години
Няма да повярвате. Колко го чакат тоя сняг в Общината и снегопочистващите фирми. За тия 2дни някой ще си купи къща в Лозенец или вила в Баня. Зверска кражба. По документи са 180, а реално са 50 и обикалят нон-стоп. Ако щете вярвайте.
4
6
 
9
 
! Отговори
Бобий преди 4 години
До гостПробвай да се научиш, да шофираш. Тогава няма да те притесняват 7 см сняг.
3
7
 
13
 
! Отговори
2050 преди 4 години
Пълни глупости. Снощи карах около 25-30 км градско между 9-11 часа. Нито 1 снегорин не видях. Или са стелт?!?
2
5
 
15
 
! Отговори
така е в България преди 4 години
какъв е смисъла само да се возят...днес 3 видях без да хвърлят препарати...само си карат...
1
7
 
13
 
! Отговори
гост преди 4 години
Довечера като се прибираме ще разберем дали е чистено в кварталните улици. Не само за центъра, но и за крайните квартали, като Младост например