Продължава издирването на баща и син в Стара планина

Тръгнали към връх Ботев на 4 февруари
7 фев 2020 07:50,
14
Продължава издирването на баща и син в Стара планина
Снимка: БГНЕС

Продължава издирването на двамата изчезнали туристи в Стара планина под връх Ботев. Баща и синът му на 17 години тръгнали към връха още във вторник и от тогава са в неизвестност, пише bTV.

Още по темата


Управителят на хижа „Рай“ е видял последен двамата мъже на 4 февруари вечерта. Поели към върха през нощта, но времето рязко се влошило.

Спасители от Калофер и Карлово ги търсят, но връзката с двамата е изгубена. Очаква се издирването да продължи и днес въпреки сложните метеорологични условия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
3
 
! Отговори
и още преди 4 години
Кучетата. Обикновено те не се отделят на големи разстояния от работещите с тях полицаи. А е добре да има отделен отряд от специално обучени кучета за работа на далечни разстояния. Както е в случая. Кучето да тръгне из планината със задача. Някъде на нашийника му примерно, може да има камера или маркер за проследяване. Така хората знаят във всеки момент къде се намира то. За да не губи енергия и време за схватки с диви животни, да си има излъчвател на нашийника, да отпъжда отделните хищници.
12
1
 
3
 
! Отговори
идеи преди 4 години
Трябват повече туристически заслони, за да има заблудени туристи къде да си отпочинат и да се свържат за помощ. Хм. Защо не са измислени някакви туристически маркери? Нещо, което да маркира човека /етикет, лепенка, жилетка, емблема, нещо такова/, този маркер да е проследим по полицейските машини и човекът би бил открит за минути и измъкнат за половин час. Който иска, за сигурност да носи такъв маркер.
11
0
 
6
 
! Отговори
х преди 4 години
В сряда беше големия сняг, тези двамцата тръгвайки вторник, не се ли впечатлиха от прогнозите, които навсякъде тръбяха, че времето ще се влоши. Сега пак изразходване на държавен и частен ресурс за да намерят двама търсачи на силни усещания.
10
3
 
7
 
! Отговори
повече сигурност преди 4 години
Тази новина ме накара да се замисля и за други неща в сектора. В търсенето в подобви случаи могат да се включат и дронове, снабдени с камери и със сензори за движение с за топлина. Ако няколко дрона претърсят планината, все един ще попадне на следа. Освен това, сетил ли се е някой да разграфи планината на сектори? Всеки сектор да е под контрол. Видеонаблюдение, туристически пътеки, очертани, обезопасени и с възможност за засичане на движение по тях. Табели с карти на планината.
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много нескопосано написана новина...Въпросните хора във вторник вечерта, след като хижаря на Рай ги е видял са успели да стигнат връх Ботев и там са нощували. В сряда са тръгнали да слизат през заслон Маринка и Параджика. Тогава са се чули за последно със свои близки. От тогава няма връзка с двамата.
8
0
 
8
 
! Отговори
Сп???нс преди 4 години
абе хора , тръгвайте подготвени, зимата най-важното са дрехи и храна.И си правете сметката че веднъж в планината , няма къде да си заредите телефона, така че си купете специален такъв, за предпочитане , радиостанция.
7
0
 
6
 
! Отговори
Планинар преди 4 години
До Анонимен: Двaмaтa ca в нeизвecтнocт oт втoрник, кoгaтo ca тръгнaли дa cлизaт oт връх Бoтeв към мecтнocттa Пaницитe нaд Кaлoфeр.
6
0
 
5
 
! Отговори
Сийка преди 4 години
Чакалите ще ги намерят
5
1
 
5
 
! Отговори
starata baba преди 4 години
kogato ti e pisano , ne mozesh da izbiagashdano da oceleiat i bashtata e mnogo umen, zashto ne tragna sam, egoist.....
4
1
 
11
 
! Отговори
В.Узунов преди 4 години
На пролет кат падне снега...
3
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От медиите не можах да разбера, правейки преход в коя посока са се изгубили, от хижата към върха, или обратно, връщайки се от хижата към Калофер. Едните казват едно, другите друго.Многократно съм извървявал тези маршрути, през зимата не е шега! Дано оцелеят!
2
1
 
17
 
! Отговори
Турист преди 4 години
В тоя сняг и студ пиши ги бегали, ще ги намерят през април
1
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръгнеш ли с идеята, че си Рамбо или Беър Грилс, планината ти го връща.Правил съм се на екшън герой и съм съжалявал.Уважавай планината!