Влияе ли коронавирусът на разходите на авиокомпаниите?

Само тази седмица има 25 хиляди отменени полета
Обновена: 7 фев 2020 10:24 | 7 фев 2020 10:22, Петя Славова
3
Влияе ли коронавирусът на разходите на авиокомпаниите?
Снимка: БГНЕС

Коронавирусът сериозно повлия на разходите на авиокомпаниите, само тази седмица има 25 хил. отменени полета.

Голяма част от авиокомпаниите предприеха действия за пълна дезинфекция след всеки полет до Китай, а други ограничиха сервирането на храна. На много летища се въведе проверка на температурата на пристигащите пътници. Това каза Огнян Благоев - изпълнителен директор на APG Bulgaria, в предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова.

Още по темата

"Загубите на авиокомпании са от възстановени суми по анулирани пътувания до Китай, както и разходи, свързани с мерки за ограничаване на разпространението на вируса".

"Винаги има опасност от фалити, в сегашната ситуация европейските компании бяха първите, които решиха да ограничат полетите си до Китай, докато азиатските превозвачи продължават да летят до страната“, допълни Александър Богоявленски - автор и водещ на предаването "Авиошоу" по Bulgaria ON AIR.

Целият разговор и видеото гледайте в Bloomberg.tv.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
ц преди 4 години
Не знам до колко ще им повлияе, но познавам двама, които не успяха да си възстановят парите за самолетни билети, въпреки, че полетите им бяха до летища обявени под заплаха от зараза с короновирус. От авиокомпаниите отказали, тъй като летищата не били затворени официално.
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На приходите, не на разходите може да повлияе.