Тежка катастрофа на АМ "Тракия", един загина

Починалият е 44-годишен пловдивчанин
50
Тежка катастрофа на АМ "Тракия", един загина
Снимка: БГНЕС

Катастрофа на магистрала "Тракия" отне живота на пловдивчанин, като сигналът за инцидента е подаден 20 минути след 18 часа. Шофьор на BMW ударил с висока скорост "Мицубиши", което е било шофирано от 44-годишен мъж, който е починал на място.

29-годишен шофьор от Доспат е причинил катастрофата, той ще бъде задържан, съобщава "24 часа".

С него са пътували още няколко души. Една от спътниците е леко ранена в лицето.

"Връщахме се от Одрин. Не зная какво стана", каза тя пред разследващите.

Алкохолната  проба на водача е отрицателна, а полицията продължава да разследва катастрофата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още по темата: АМ Тракиякатастрофа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Скептик31"При това като дясно стоящ имам предимството да се престроя в лявата лента, а задният трябва да се съобраьява."Я *** пак да изкараш шофьорски курс! Дано те научат къде важи правилото за дясностоящия.
34
0
 
2
 
! Отговори
Шофер преди 4 години
Интересен казус. някой от Вас нали не смята, че като се намира пред друг автомобил има предимство да извършва маневра изпреварване ако задният вече е в друга лента. Да намирате се отдясно но не на кръстовище или в града в ситуация на многолентово движение. Ако на магистрала се престроите вляво, въпреки че сте отпред и не съобразите дистанцията до ЗАДНИЯ, който вече е в нея, Вие ще лежите, а не той в затвора. Лявата лента е за изпреварване, преимущество има първият, който я е заел и подал сигнал
33
0
 
0
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Като чуя някой да се оплаква че го "засичат" тия дето имат предимство, да са пред него, ми се ще да му засека мъденцата.
32
0
 
0
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
А превозното средство с по-висика скорост директно отлита. Имаш предимство на предбостоящия, ако ще да е прабабати, която може би е по-умна от тебе.
31
6
 
1
 
! Отговори
никой преди 4 години
В България станаха прекалено много учителите по пътищата, каращи умишлено пределно бавно по магистрали и други пътища. Разлика от 50 и повече км/ч не е все едно да удариш спрял автомобил със 50 или отгоре. Все пак и двата автомобила се движат и след удара много по-бавния продължава да се движи, най-често търкаляйки се в канавката или в някое дърво, услужливо неотсечено от АПИ. Трябва да има съд за Общини, АПИ и др. за неизрядни пътища и строг контрол на псевдо учителите по пътя.
30
4
 
1
 
! Отговори
Неук преди 4 години
Покарал съм у Зпадна Европа и си им присвяткане, но за друго. Наближаваш кола отзад и отдалеч присвяткаш особено вечер ако се движиш с максимално разрешената скорост. Да е хаберлия и дори да не си е гледал в огледалото и вземе, че реши в последния момент да изпреварва някой пред него, да се осефери. А в Хърватска мотористите дето се движат малко под първа космическа си правят услуга с присвяткането, защото определено не можеш да реагираш на мотор с 200+ км/ч като виждаш само една точка за фар.
29
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-вероятно е имало голяма разлика в скоростта на двете коли, което редовно води до катастрофи. Примерно едната с 140, а другата с 80 км/час - разликата е 60 км/час, което е 50 метра за 3 секунди. На магистрала най-опасна е точно тази разлика в скоростите.
28
4
 
4
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
180 км в час са си 50 м в секунда. Спокойно бих изпреварил при кола на 200 м зад мен. При това като дясно стоящ имам предимството да се престроя в лявата лента, а задният трябва да се съобраьява. Между другото това със святкането и притискането го има само в България. Само да не се окаже че тази катастрофа е на разбития участък с незаконното ограничение 90 за цели 45 км. Там всички карат в лявото платно да не си трошат колите. Тогава ще лежи на съвестта на Контрол на Автотранспортм
27
2
 
5
 
! Отговори
Джигит преди 4 години
Пак БМВ....тези са ненормални, хора с диагноза. Особенно в градски условия ми иде да ги избутвам от пътя,...но ако си гарам зила де.И все пак, колата не определя шофьора.
26
2
 
2
 
! Отговори
До 37 преди 4 години
Доколкото ви разбирам,....Е, явно не разбираш. Какъв ли трябва да е човек, за да си помисли такова нещо? Не съм срещал досега такива хора.
25
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доколкото ви разбирам, когато карате в лявата лента и видите пред себе си автомобил, ще предпочетете да го ударите и да убиете хора, вместо да намалите. Какво да ви коментирам тогава? Изгниите по затворите или измрете по пътищата.
24
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шофьор на БМВ си е направо медицинска диагноза.Как пък един не кара с максимално допустимата скорост по закон .Пълно е с *** по пътищата.Често ми се случва по не толкова натоварени пътища зад мен да се залепи някой ***.Карам си с 80 км/ч оня е плътно зад мен.Увеличавам на 90,пак е залепен, отивам на 100 същата история.След това намалявам до пак 80,оня не изпреварва.Дори и на 60 км/ч се държи плътно зад мен.Това е някаква малоумщина.И ми се случва почти винаги като карам по селски път.
23
6
 
9
 
! Отговори
30 години ДЕМОКРАЦИЯ преди 4 години
Доспат, крива глава, помачор!
22
4
 
9
 
! Отговори
До 33 преди 4 години
Купи си газов пистолет.Регистрирай го и го носи със себе си.За жалост това е единственият начин да се озъптят прим***тите по пътищата.Ей така ,пак на Тракия,жената изпреварва камион ( със 130км/ч)и ни се лепна бял мерцедес и светка вече.Обърнах се и му направих жест с пистолета да намали и да спре да я притеснява.Ами намали си ,чичката,и предприе изпреварване от дясно,по аварийната.***()ти колкото искаш.И чакай България да се оправи....
21
4
 
24
 
! Отговори
Виготура преди 4 години
Точно вчера карам по Тракия към София, правя изпреварване със максимално разрешените 140 кмв час на няколко тира, и зад мен се лепва BMW и почва да ми светка. Е аз какво да направя? Да се шибна в тировете, за да може той да мине ли? Уникални *** са тия по пътищата.
20
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лошото е,че точно такива комплексари са млади и самонадеяни,и когато секачят на мощен автомобил става страшно.А не всички сме с еднакви коли и най-вече на една възраст,но не се съобразяват и другите им пречат на такива.Имах подобен случай застанал ми в мъртвата точка и не го виждам,а приближавам тир.Пускам мигача,тръгвам и добре,че наду навреме клаксона,та прибрах.Обаче той не се мушна да изпревари мен и тира,и аз пак влязох да изпреваря.Тогава ме доближи на една педя и взе да ми светка с фарове
19
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Възможно е този с митцубишито да се е влачел с 80-90 км/час по магистралата за "по-безопасно" и като е бил застигнат от BMW-то с 140 км/час и белята е станала.
18
3
 
8
 
! Отговори
Трактора преди 4 години
Писал съм го и ще продължавам да го пиша - 80% от "шофьорите" не стават за такива. Даже повече от тях не стават за нищо. Не се ли намери начин, някакъв механизъм, с който да се изведат всичките *** от пътя резултатът ще продължава да е такъв. Хора, ако карате автомобил в Територия, купувайте колкото се може по-голям джип според възможностите си.
17
11
 
1
 
! Отговори
GG1989 преди 4 години
То и загиналия е бил без колан и е изхвърчал от колата... затова е загинал на място... определено е нужно затягане на контрола, камери и РЕАЛНО събиране на глоби, а не Ко праим ся и 20ката...
16
1
 
6
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
До Анонимен 23Май си повишил адреналина с някоя чашка,а?По-добре не карай автомобил,за да не убиеш някого.