Дириха млад израелец 6 часа на Боровец

Акцията на спасителите приключила успешно
32
Дириха млад израелец 6 часа на Боровец
Снимка: Dnes.bg

Израелски турист е открит невредим след близо 6-часова издирвателна акция в курорта Боровец.

Около 19.00 часа вчера баща му заявил в местния полицейски участък, че около 16.00 часа за последно е разговарял със сина си, който му съобщил, че тръгва от връх Ястребец към курортния комплекс със сноуборд, след което е загубил връзка с него.

Изяснено било, че около 15.30 часа 23-годишният мъж се е качил с кабинкова въжена линия до последната станция, като след разговора с баща си е спрял да отговаря на телефона, съобщиха от полицията.

Веднага след получаването на сигнала била организирана незабавна издирвателна операция под личното ръководство на началника на РУ - Самоков. Уведомено било и посолството на Държавата Израел, чиито представители също пристигнали на място.

След близо 6 часа интензивни издирвателни действия акцията приключила благополучно. Около 1.30 часа след полунощ туристът е открит в местността Мусаленска пътека на около 3 км от връх Ястребец във видимо добро здравословно състояние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
1
 
! Отговори
муспи преди 4 години
По какво се познава че прасето може и да е загинало? Ако не беше открито, какво щеше да пише? - това което е написано. Системата е направена да ни носи радости, - представете си само, че спасителите са го видели и се направили че не го виждат.
23
1
 
3
 
! Отговори
до авторката преди 4 години
Поздравление за жълтото заглавие на статията :)
22
1
 
3
 
! Отговори
venix преди 4 години
Язък!
21
1
 
4
 
! Отговори
Minuva42 преди 4 години
Сега чакайте младия израелец да си плати спасителната операция.Застраховките едва ли покриват фри-райд привечер :)Най-много да ни осъди, че не сме го предупредили, че слънцето залязва по-рано.
20
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До КараибрахимТака е, но не и мисля, че трябва да се обвиняват спасителите за нечие чуждо неблагоразумие и да им се държи сметка защо след 5 дни търсене са прекратили акцията или че не търсят денонощно. И не, никой не злорадства, за това, че са пострадали, но ако сам не направиш предварително всичко, за да си подготвен за всякакви инциденти и аварийни ситуации, няма как да разчиташ след свършен факт , че навреме ще те намерят и спасят.
19
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Anka:. "Дириха" - този израз от коИе село е?
18
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До КараибрахимКолко пъти бе рискуван живота на спасителите заради безотговорни и безумни изпълнения? Аз също ходя в планината като турист и като скиор. Последно на Муратов връх това лято дочух безумия от страна на някакъв, дето водеше група!!! Не спазват елементарни изисквания. Екипировка, проверка на прогнозата и разучаване на маршрута. Надценяване на собствените възможности. Колко имат планинска застраховка и аптечка?
17
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредната ш *** т ка! Господи още колко грехове има да изкупим? Ха-ха! Май компютърните игри доста народ ще затрият, дето ги вадят от реалноста и ги хвърлят във виртуалната такава. Та там няма как да се загубиш??!!
16
5
 
14
 
! Отговори
Караибрахим преди 4 години
Не ми харесва, че се отнасяте към загубилите се хора така. Когато наблягате на факта, че са тръгнали неподготвени, имам чувството, че си казвате - "Така им се пада, защото са тръгнали без подготовка." Все едно злорадствате и сте доволни, че някой си е получил заслуженото. НЕ! Те не са заслужили това. Всеки човек греши и не трябва да плаща за всяка своя грешка с живота си.
15
3
 
17
 
! Отговори
Караибрахим преди 4 години
Ако беше хубаво времето, бащата и сина щяха да ги търсят денонощно. Обаче времето беше много тежко - ураганен вятър и ниски температури. Има видео в нета снимано от спасителите, където се вижда какво чудо е - направо Антарктида, друг свят. Спасителите оценяват риска и щом са решили, че през нощта не е добра идея да се търси, значи има защо! Никой никого не дискриминира. Все пак става дума за ЧОВЕК, който има нужда от помощ, но спасяването му НЕ трябва да е с цената на живота на още хора.
14
1
 
9
 
! Отговори
панчо преди 4 години
До Изгубила сеевреина е човек както всеки един от нас няма значение каква националност е изгубилия се и не е издирван 4 дни а 6 4аса за бащата и синът бяха отделени 4 днине е ясно от какво точно недоволстваш
13
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Изгубила се5 дни малко ли ти се виждат от сутрин до вечер да ги издирват, а?
12
9
 
1
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
най ме е яд когато вдигнат всички да търсят някой пиян неадекватен турист (руснак )жена му го обявила за изчезнал а той се донапива в някоя местна кръчма
11
3
 
16
 
! Отговори
Караибрахим преди 4 години
Как така кой ще плаща? Ти ще плащаш! Или предпочиташ да задържиш парите си, а хора да страдат? Млади са, неопитни са, но си научават урока. Предпочиташ да замръзнат и умрат от хипотермия ли или 2 стотинки от данъците ти, които така или иначе ще дадеш, да отидат за акция по спасяването на загубили се хора? Утре ти или детето ти може да изпадне в такава ситуация. Никой не е застрахован. Тогава ще се радваш, че има данъци и спасители в държавата.
10
14
 
5
 
! Отговори
Изгубила се преди 4 години
Евреите денонощно ги издирват.....,а за двамата българи баща и син приключи издирването..,а кажете сега,това държава ли е,що е????
9
4
 
13
 
! Отговори
gogo преди 4 години
аз не разбирам защо винаги когато има подобни новини, веднага се намира някой, който започва да разпитва кой ще плати, кога и колко.Ами може пък да е платил бе! На кого да се отчете платил ли е и колко?Преди няколко години на познати се случи да изпаднат в аварийна ситуация в планина, имаше акция, за което сме благодарни и те/ние си уредихме сметките със спасителите. Но информацията за акцията попадна във форумите, където дълго време се питаше кой платил и защо и как..
8
11
 
3
 
! Отговори
бай х преди 4 години
за българските туристи - спасителите вечер се прибират и сутринта подновяват търсенето за изрелски турист - спасителите го търсят денонощно ...
7
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя ще си плати ли за издирването или щото е израелец данъкоплатците ще платят?
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия идват от пустинята и не знаят къде са!
5
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми добро му е било състоянието,как няма да му е добро.Попързалял се младия евреин,пък около него маса шишарки стоят без никаква полза.За шест часа обмислил и планирал бизнеса,уговорил емитиране на ценни книжа за инициативата за трилион дървета(шишарки-екологичен посадъчен материал от ЕС),разбрал се с фондацията на Грета за подкрепа, обвързал го със зделка за залесяване на Западния бряг като част от мирния план и помощ за палестинците и аха да продаде бизнеса на саудитски инвеститор го намерили