Частен инвеститор ще възстановява русенското летище

Дружеството е свързано с малайзийска компания
11 фев 2020 16:15, Анисия Иванова
11
Частен инвеститор ще възстановява русенското летище
Снимка: pixabay

Частен инвеститор ще възстановява летището край Русе. Общинският съвет в града даде днес предварително съгласие общината да продаде без търг или конкурс летището край града в негова полза.

Условието за сключване на окончателен договор за продажбата е на фирмата да бъде издаден сертификат за инвестиции клас "А" от министъра на икономиката на България в срок до шест месеца.

На заседанието присъства и представител на дружеството, регистрирано в България, което е свързано с малайзийска компания.

Идеята на инвеститора е за възстановяване на дейността на "Летище Русе" и превръщането му в логистичен център с летище. В началото то ще бъде използвано и за авиационен център за обучение.

"Администрацията е осъществила връзка с тези малайзийски компании, за да се потвърди връзката с българските граждани, които ги представляват", коментира кметът на Русе Пенчо Милков.

Той заяви, че с днешното решение на Общинския съвет нито се прехвърля собственост, нито общината се обвързва по някакъв начин. По думите му то единствено дава възможност на тази компания да кандидатства за инвеститор клас "А". Ако тя получи този сертификат, продажбата ще се осъществи по цена, която ще определи общината.

"Ще защитим интересите на общината, ще отделим и средства за евентуално връщане на имота в наша собственост, ако до определено време не осъществят това, което предлагат", каза Милков, цитиран от БТА.

По думите му безспорно Русе трябва да се развива като град с всички видове транспорт и летището е необходимо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
ще го направят товарно летище контеинери тирове мръсотия шум до небесата иотново още по мръсен въздух над русе и второ забравих каква е религията вмалаизия
9
2
 
3
 
! Отговори
СВИНАР преди 4 години
БАТЕ БОЙКО, ЗА КОЛКО КИНТА ЩЕ МУ ГО ПРОДАДЕТЕ?щЕ СТИГНАТ ЛИ ЗА КАЛИФОРНИЯ2
8
1
 
3
 
! Отговори
Mopcku_ преди 4 години
Как реши, че малаизийските компании нямат право да летят над Европа ? :) И да има такива, то със сигурност списъкът включва само някои авиолинии с лоша репутация, или машини, които не отговарят на изискванията на ЕС.Има логика да се развие като логистично летище. Не далече е това на Букурещ, но то със сигурност ще е и по-скъпо. Много съм далеч от мисълта, че скоро ще има пътнически линии до Русе. Погледнете Пловдив колко полета има дневно-от 0 до 3 максисум, а е отворено от няколко години.
7
4
 
4
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
това е като онзи митал дето щеше да съживява кремиковци и ЦСКА. резултати ги видяхме. сега се е маскирал на малайзиец, ще нареже каквото има за скрап, ще препродаде земята и до там. кой ще лети до русе? колко човека има там че да си заслужава летище? какво им е незаконнно на полетите до букорещ? защото са евтини или защото по добре и по бърз се стига до русе и доста български градове от колкото от софия.
6
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отдавна трябваше да стане всичко това.Някой досега е имал изгода летището да не функционира.Ще спре нелегалния транспорт до летището във Букурещ.
5
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малайзийските авиокомпании имат забрана да летят над Европа
4
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ааа моля, моля, има пловдив, варна и бургас, там летища и магистрали да се правят ама русе, градът най-мразен от комунистите... и от сегашните комунисти, не трябва да се развива!
3
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Внос-износ на прилепско за супа.
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 2ти джобове нямаш ли?
1
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ryanair вече не е нискотарифна самолетна компания. За малък куфар от 10кг искат 20-25 евро.