Варна "залята" от сектанти: Христос ще се завърне скоро!

Движат се в група от по две жени
12 фев 2020 15:16,
50
Варна "залята" от сектанти: Христос ще се завърне скоро!
Снимка: БГНЕС

Представители на различни секти се активизираха и обикалят Варна, предаде радио "Фокус" – Варна.

Още по темата

В последните седмици се наблюдава раздвижване на различните секти, които пълнят пощенските кутии на варненци с брошури, с които ги призовават „да се обърнат към хората“. Впечатление прави, че брошурите са различни по вид и призив, което говори, че са от различни представители на религиозните течения.

Освен, че пускат брошури, има и такива, които спират хората по улиците с призив, че „Христос ще се завърне скоро“ и хората трябва да са подготвени.

Част от брошурите са  със съмнително съдържание. В тях пише, че медицински изследвания доказват, че чрез молитви са били излекувани хора, заболели от нелечими болести.

Представителите на сектите спират нищо неподозиращите варненци по улиците, като съвсем случайно им бутат книги и брошури в ръцете и им изнасят лекция за това, че тяхното течение е най-правилното, а останалите са непризнати от Бог.

За да не будят подозрение, агитаторите се движат в група от по 2 жени, които любезно заговарят хората.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
5
 
4
 
! Отговори
Бау преди 4 години
И с какво са по-различни от "православните и християнски" глпупости точно ? :D
35
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До SSЯ обясни с думи прости, що е това "европейски ценности" и с какво се яде!Едно време имаше едни други щампи, ама сегашните надминаха всичко мислимо и немислимо!Бих изпитал, ама пред камерите на някоя ТВ Цвета Караянчева за:Географията на Европа.За историята на Европа.За Рембранд, Рубенс, Ван Дайк, Терборх, Джото, Тинторето, Ботичели, Теотокопули, Гойя, Веласкес, Пикасо, Енгр, Вато, Писаро, Гоген, Тулуз-Лотрек, Мане, Моне, Дюрер...За Софокъл, Еврипид, Казандзакис, Хесе, Ман, Бергсон,
34
3
 
1
 
! Отговори
Юнал Джемилов преди 4 години
ЛЯ ИЛЛЯХЕ ИЛЛЯЛЛЯХ Ясен ли съм ясен ли
33
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И да дойде и да не дойде все тая. Справедливост няма: каквото на Небето, такова и на Земята навсякъде шуробаджанащина. За едни цял живот вилата на врата: изпитания, за други широко около врата! И апостол Павел е казал, че Бог е създал едни хора като съдове за почетна употреба, а други за чупене, предмет на гнева Му.Да има какво да троши като се разгневи на почетните си създания. Да си го изкара на другите нещастници.
32
0
 
5
 
! Отговори
факт преди 4 години
Христос ще дойде скоро. Агитиращите да отидат в турските градове и села- Кърджали, Силистра, Разград, Добрич, Шумен, Бургас,
31
2
 
2
 
! Отговори
Крива слива преди 4 години
Православие, кривосливие, една бабка е разлепила из целия град някакви агитационни материали против сатаната, изобразен като черен козел(в анфас) със зелени очи.И това е от няколко години.А, и поповете от църквата си паркират таратайките на тротоара на центъра, което мисля, че беше един от смъртните грехове.
30
6
 
2
 
! Отговори
SS преди 4 години
Не вярвайте ,че Исус ще се завърне ,а в европейските ценостти.
29
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Неможе насила да накарат някои да повярват че Бог го има и че скоро ще дойде. Насила хубост нестава. Които са вярващи и са прочели Библият знаят че Бог ни праща изпитания. Това което се случва с природата е предизвестие от Бог. Пише го черно на бяло в Библията за последните дни преди свършека и за идването на Божият син. Вярващите сме подготвени за този неизвестен на никому ден. Да му мислят Атеистите и тези които уж са вярващи ама само на думи.
28
5
 
3
 
! Отговори
Odpo преди 4 години
Луди колко искаш... ХОРА ДЯДО КОЛЕДА ЩЕ СЕ ПОЯВИ НА 14 ФЕВРУАРИ, БЪДЕТЕ ПОДГОТВЕНИ С ВИНО И МЕЗЕТА ХАХАХА
27
3
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
СЪС КАКВО ТЕЗИ СЕКТИ СА ПО-ЛОШИ ОТ БОРИСОВ И ГЕРБ КОИТО СЕ СКЪСАХА ДА ЛЪЖАТ С ПРЕДИЗБОРНИТЕ СИ ОБЕЩАНИЯ!!!!
26
2
 
5
 
! Отговори
Люк Скаймокър преди 4 години
Айде юруш вкупом към минаретата и на православните отчета БеЕмВетата.
25
2
 
4
 
! Отговори
в НРБ радиоточките преди 4 години
вършеха много по-добра работа за насаждане на 'вярата в утрешния ден' и той дойде - след 1989 г. лъснаха крадливите заддници на комунистическата номенклатурка, която от кървав експроприатор изведнъж се превърна в алчен приватизатор, закачи златно кръсче на врата и от антихрист се превърна във вопиюш христиенин (православен като Вовка путин) и жадно започна да засмуква религиозния опиум.Май дойде време за нова експроприация, този път от крадливите комунисти, семействата на които станаха изедници
24
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Демокрацията дойде с пирамидите, сектите, чалгата. Нелъганият социалистически народ трябваше да научи номерата и лъжите на капитализма отново.
23
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПравославенМиналата седмица или по-миналата, не помня точно, Боко се перчеше, че е набутал България в някакъв алианс засвобода на религиите, учреден от САЩ!Какво очаквате сега - де що има *** ще се тръшне тук, така че, ако цитираме бифшия ни външен министър-евреин - "майната му на православието"!
22
0
 
13
 
! Отговори
анатемосан преди 4 години
Всички религиозни материали са с доста съмнително съдържание. От Ноевия ковчег с всичките животни (как са са спасили растенията не се споменава) до превръщането на вода във вино (има известни доказателства, че в някои кръчми, предлагащи наливно вино има някакви успехи в това начинание).
21
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ох бедна ви е фантазията какво ви чака и предстои а то се случва вечеда уточня православен християнин съм и вярвам в господа. исуса христа
20
2
 
8
 
! Отговори
сведущ преди 4 години
Христос ще се завърне тогава, когато хората заживеят по християнски, което не означава, да палят свещи.Не този, който ми вика "Господи, Господи!", а онзи, който изпълнява волята на Отца ми.
19
0
 
11
 
! Отговори
Православен преди 4 години
Почти в цяла Европа сектата "Свидетели на Йехова" е забранена, в България не! Сектантите и са изключително нахални в пропагандата си. В Смолян групата е от доста години /повечето жени/ и непрекъснато обикалят и звънят по апартаментите и досаждат с пропагандите си. Крайно време е БПЦ да поиска забраната на тях и други опасни секти!
18
3
 
7
 
! Отговори
Тра-ла-ла преди 4 години
До опетковТи сектите ли ми защитаваш, бре, серсемино!Затова в БПЦ правят центрове за душевно лечение на увредени от сеткантските учения...Сус, бре!
17
1
 
5
 
! Отговори
POWEMETAL LION преди 4 години
Само паур метъл! Да се изправим срещу злото яхнали еднорози и спасили принцесата! Слава на Исуса Христа! Спасил душите ни чрез светлина!