Гешев за еконарушенията в ТЕЦ "Бобов дол": Така някои си купуват яхти!

Главният прокурор заяви, че постоянно ще се проверява какво горят
Обновена: 13 фев 2020 17:00 | 13 фев 2020 17:00, Веселина Йорданова
128
Гешев за еконарушенията в ТЕЦ "Бобов дол": Така някои си купуват яхти!
Снимка: БГНЕС, архив

Няколко нарушения са констатирани в ТЕЦ "Бобов дол".

Едното е, че централата е горяла боклук, смесен с въглища, второто е, че е изтекло разрешителното на ТЕЦ-а да гори каквото и да е друго освен въглища и третото е, че в площадка в съседство с централата нерегламентирано се складира боклук за изгаряне. Това каза главният прокурор Иван Гешев след проверка на работата на ТЕЦ-а.

Още по темата
Освен Гешев на проверката присъства и министърът на околната среда и водите Емил Димитров, предаде БГНЕС.

"Не се спазват екологичните норми – защо да даваш 100-200 милиона за това да се спазват нормите, като можеш да си ги спестиш? Така някои хора си купуват скъпи коли, къщи и яхти, но хората от околните села дишат отровен въздух. Ако трябва перманентно ще се извършва проверка какво се гори в ТЕЦ-овете, ако трябва по няколко пъти на вечер, и ако има нарушения, които са с характер на престъпления, ще се търси отговорност на виновните лица", съобщи Гешев.

Министърът на околната среда и водите е поел ангажимент за язовир Дяково, където след проверка са констатирани над 20 случая на байпаси, с които се точат по 100 литра в секунда. Притокът на язовира е със скорост от 10 литра в секунда. "Незаконното точене на язовира е прекратено, но проверката продължава", увери главният прокурор.

По-рано бе съобщено, че Гешев и министърът на вътрешните работи Младен Маринов са в Бобов дол, след като прокуратурата възложи на екоминистерството пълна проверка за нерегламентирано изгаряне на отпадъци, внесени от страни от Европейския съюз.

Обект на проверката са ТЕЦ-ове "Бобов дол", "Брикел", "Сливен" и "Перник".

В общината в Бобов дол Гешев и Маринов се срещнаха с хора от близките населени места и със съветници от Общинския съвет, които споделят своите опасения от замърсяване заради горивото на ТЕЦ "Бобов дол".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още по темата: Бобов долТЕЦИван Гешев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
3
 
0
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
Добре де няма да го пипаме,нека си живурка:):):):)
86
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега ще ви кажа с две думи най-важното какво пишеше в "Бушон медия" за вноса за смет,та там пишеше,че Бойко е подписал договора и при това,ако не го изпълняваме,ще платим 10 милиарда(!) неустойка на тези които внасят сметта(а дали и герберите,разбирай Бойко има част от тази неустойка или само е ***,подписал този антидържавен договор,това не е изяснено).Ковачки няма нищо общо с това,той само се подчинява и дори е против внос на сметта,но е принуден да изпълнява.Италианската мафия е в далавер
85
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НЕ ПИПАЙ ПРЕЗИДЕНТА!Ще се изцапаш!
84
1
 
0
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
Добре де няма да го пипаме президента:):):):)
83
7
 
2
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
Гешев да вади сересетата Румен Радев-ген Решетников и да гледаме големия сеир:):):):)Няма смисъл да ги пази предизборно:):):):)
82
2
 
13
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
гешефтчев спри цирка. кажи кой подписа договорите за внос на боклюк. 800 000 тона са това. ако не го бяха изгорили щеше да ни зарие. кой подписа? на какво ниво? кой е пускал хилядите камиони натоварени с боклюк? какви проверки са им извършвани? какво прави нигерийският боклюк у нас? какви са неустойките ако спрем да внасяме. подгонихте един двама червени олигарси а вашите си ги коткате? онази *** компирка за лъжите и че фините прахови частици били от кюмбетата? цвъкун кога ще го погнеш и него с апартаментите или той човек на ЦРУ и не се бара?
81
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нещо повече г-н Василев!Селяните прости след 2-3 години ще видят как лиценз за хазартни игри ще получи компания от най-демократичната страна и ще търкат демократични картончета.
80
2
 
4
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
Абе Ковачки и той колкото Бошков е изпълнявал Герберски поръчки:):):):)
79
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ТонкатаНа бай Тошо на малкото му пръсче не можете да се намажете,щото той построи уредена държава с ред,работа,жилища и силна икономиха,а вие се из.ср.ахте на метеното.
78
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ВасилевЗелен си от злоба!!!! И не се сърди на огледалото
77
2
 
4
 
! Отговори
Бизнесмен преди 4 години
Китайските Крематориуми не Смогват на Труповете от Корона Вирус - да ги внасяме тук и Горим - ще решим всичко проблеми и станем богата държава!
76
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ТонкатаТонкаааа,да не се окаже,че Ковачки е изпълнявал герберски поръчки и каквото му заповядат,хм?Щото някой трябва да е подписвал тези договори или човек на някой човек.
75
3
 
1
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
Другарите едно време като видеха "КАСКЕТ"например като този на Бай Тошо умираха от кеф:):):):):)Сега обаче като видят си плюят на петите и"бегам бате":):):):)
74
1
 
0
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Велики и всемогъщи са англосаксонските корпорации и банки!!!Сега селяни прости напълнете тръбите от газовия хъб с вода от Черно море и ги закарайте до Студена, защото поне да имат някакво приложение!И ако искате си гонете престъпниците, ако искате си ровете в приватизацията, вие легитимност за газовия хъб от държавната администрация на САЩ няма да видите!Не този Божков, ами и другия мистър 10% да го съживите и да го вкарате в затвора, пак няма да видите зелена светлина за руски проект!ЦРУ!!!
73
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До КЪОР ФИШЕВА при вашият мандат колко осъдени и вкарани в затвора имаше?
72
0
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
какво стана с "питането" на Ротвайлера?КС произнесе ли се?..Или всичко беше ПРЕТЪПА ДИВОТИЯ,забъркана в побърканото мозъче на "Ротвайлера"?
71
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имам усещането,че гешевата мисирка,е сложил на длан каскета и проси, де щоможе да изръшка.Кой даде,минава взабвение и обратно.Не че,до сега не ебило така.
70
0
 
4
 
! Отговори
Няма преди 4 години
Да строите нов затвор нека сега вкараните министри да са в мизерията както другите.
69
2
 
5
 
! Отговори
Ковачки преди 4 години
За Гешев,Кучета които лаят не хапят.
68
2
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Василевпрекаляваш с това "селяни прости",авер!Знам,че се имаш за "НЕПРОСТ селянин",за разлика от другите,но пак ти казвам:-Прекаляваш!