Laudamotion и Volotea с полети от и до Варна и Бургас

5 авиокомпании ще летят до Варна и 3 нови до Бургас
13 фев 2020 17:07, Ния Христова
2
Laudamotion и Volotea с полети от и до Варна и Бургас

Тази година ще има полети на авиокомпанията Laudamotion и от Варна, и от Бургас до Виена. Авиокомпанията е собственост на Ryanair. Испанската компания Volotea ще изпълнява полети от Нант, Франция и Варна. 3 нови компании ще изпълняват полети до Бургас и 5 до Варна. Полети ще има и до Полша, Украйна и Германия. Това коментира Улрих Хеппе, изп. директор на Фрапорт България, в предаването "В развитие" по Bloomberg TV Bulgaria.

Според него във Варна има повече целогодишно полети и това е част от стратегията на летищния оператор. Да се увеличи свързаността в ниския сезон.

"През лятото и двете летища са свързани по прекрасен начин", каза той.

Той отбеляза, че в момента се поддържат 16 целогодишни дестинации от двете летища, а преди 3 години са били само шест.

"През 2019 година имаше нормализация, защото от 2015 до 2018 година имаше рекорден растеж от почти 50%. Има три основни причини - нашите конкуренти в Турция и Северна Африка отново отвориха пазарите си, вторият фактор беше фалитът на две авиокомпании, които засегнаха основно германския и полския пазар. Освен това имаше волатилност на пазара на нискотарифни компании", посочи Хеппе. 

Цялото интервя можете да гледате във видеото ТУК

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вместо Гешака да е затворил Ковачки в ареста той ми обяснява как ставало кпуването на яхти и скъпи коли.Егати смехотворни ка.Може би трябва някой да метне малко отрова в питейната вода та тези *** в прокуратурата да си размърдат задниците.Няма така държава!!!И няма толкова *** народ.
1
3
 
14
 
! Отговори
Стамат преди 4 години
И изгониха Wizz от Варна, за да може само нискотарифната Bulgaria Air да пътува от София до Варна на монополни цени. Но това няма да го споменат.