Осем диви прасета с положителни проби за чума

Те са отстреляни в различни части на Ямболска област
12
Осем диви прасета с положителни проби за чума
Снимка: БГНЕС

Проби от осем отстреляни диви прасета в Ямболска област са показали наличието на вируса на Африканска чума по свинете /АЧС/.

Те са взети през последните два месеца, съобщи за БТА д-р Стоян Колев от Областната дирекция по безопасност на храните в Ямбол.

Глиганите са били отстреляни в различни части от областта, което показва широкото разпространение на болестта - в района на боляровските села Камен връх и Голямо Крушево, в землището на стралджанските села Лозенец и Поляна, както и в околностите на Елхово и селата Савино и Миладиновци в община Тунджа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: чумаямбол
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
1
 
! Отговори
Айде стига лъгали.. преди 4 години
*** дупедавска само лъжете бее. Къде да доказателствата за каквато и да където и да е чума..бузнес интересите първо, другото не важи
10
3
 
1
 
! Отговори
Миро: преди 4 години
По времето на Бай Тошо нямаше такива чуми!Що така?На ГЕРБ целта е една да превърне народа във вегитариански!Да се чуди и с какво да ни храни!
9
2
 
2
 
! Отговори
Дърти преди 4 години
Измислици Европа знае за номерата им на една единствена лаборатория в БГ, която прави далаверите и не се допускат други специалисти лаборанти.МАЗАЛО.
8
1
 
2
 
! Отговори
до 6 преди 4 години
Както каза и предния - явно в гората не си стъпвал.Големият проблем с умрелите диви *** е, че ги изяждат вълците и така пренасят заразата, без да се разболяват. Вълк, който е ял от умряло инфектирано прасе, после примерно преследва друго и го ухапва и го заразява и него или свинете роват в *** от заразено животно... То мисленето не е като писането. Наливай си бира и не разсъждавай за неща, за които не ти стига мозъка.
7
0
 
2
 
! Отговори
.. преди 4 години
Да бе, не намалява, миналата неделя намерихме само 4 умрели, и видяхме едно живо, ама далече беше. Тия работи ги дрънка само тоя, дето не е влизал в гората откак в училище са ги водили веднъж с автобуса да берат кокичета..
6
2
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
драги мои,отворете си една бира!..Отворихте ли я?..Сега:-Сипете си в халбата,отпийте блажено и обърнете внимание на това:-Значи какво става?..-Така наречената "африканска чума по свинете" ВЪРЛУВА по дивите прасета,но о,чудо:-Популацията им така и не намалява,напротив,увеличава се!!!как стои въпроса с "КУЛТИВИРАНИТЕ" прасета?-Откриха в две прасета вируса и ИЗБИХА 200 000!!!!!!?!?!..Сипахте ли си още бира?..-Защото за да вденете що за дивотия е това,требе да сте "направили главата"..
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айдеее, и свинете ги удари вируса!!!
4
0
 
4
 
! Отговори
Бай Митьо преди 4 години
Кой ще им го яде скъпото свинско - 10лв./кг.? Че то телешкото сукалче е под 10лв., агнешкото 12лв.
3
0
 
3
 
! Отговори
Чужденеца преди 4 години
ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А в нашия квартал, всички чyми са като диви прасета.
1
0
 
8
 
! Отговори
веднага преди 4 години
200 лева за кило свинско!