Ще плаща ли държавата таксите за детските градини...

Идеята е това да стане през 2021 г.
Обновена: 13 фев 2020 22:24 | 13 фев 2020 22:21, Петя Славова
18

Ще се плащат ли от държавата таксите за детските градини?  "Това е идея, за която настоявахме още при разглеждането на бюджета за тази година. Към момента няма да може всички деца да получат тази възможност да ходят на градина без такси. Тази година са предвидени 10 милиона лева за безплатни детски градини", каза в студиото на "Денят ON AIR" депутатът от ВМРО Мария Цветкова.

Тя поясни, че помощта няма да обхване само децата в семейства с най-ниски доходи.

"Идеята ни е през 2021 г. всички деца да ходят на детска градина без такси. Тази година става въпрос за 4-годишните. Oсновната идея е да се интегрират децата от маргиналните групи, да могат да бъдат научени на български език, да бъдат отделени от гетата", заяви още Цветкова.

I допълни, че според статистиките посещаемостта в детските заведения се повишава, когато няма такси.

Депутатът от ВМРО изказа и мнение относно позицията на партията за сексуалното образование в училищата след случая от Перник, при който беше установено, че деца в четвърти клас са били карани да рисуват полови органи.

"Такъв смущаващ тип сексуално образование е притеснителен. ВМРО винаги сме били за високия морал, за спазване на традиционните семейни ценности, трябва да има регламент", изтъкна тя.

По думите ѝ сексуалното образование в училищата трябва да бъде съобразено с възрастовата граница на децата.

"Видяхме много бърза реакция от министъра на образованието, тоест това не е било съгласувано с програмите на Министерството на образованието", допълни Мария Цветкова в ефира на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
ОсновнитеДемографски преди 4 години
задачи на управляващите са свързани не само с числеността на нацията, но и с нейната качественост.1. Да стимулират онези млади хора, които учат и работят, да създават минимум по две деца, а при възможност - поне три.2. Да ограничат развъждането на безотговорни индивиди, които не осигуряват издръжка на подрастващите си потомци, а разчитат на помощите, давани им за тях, за да живеят без да работят.3. Крути мерки срещу размножаването на лица с тежки наследствени физически и психически недъзи.
12
0
 
2
 
! Отговори
Основният проблем преди 4 години
Има начини да бъдат озаптени онези, които създават такъв брой деца, какъвто не могат да издържат.Ако трябва, ще приложим опита на Китай от 60-те-70-те години на 20-и век. Правеха по 10-15 деца, Мао успя да ги накара да създават само по едно.У нас положението е още по-тежко, защото става въпрос не за изхранване на населението, а за спасяване на популацията на градивните граждани. Като са в затруднение да изхранят и 1 дете, те или бягат в чужбина, или се женят над 40 г. и не могат да имат деца.
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 7Подкрепям твоето предложение, но с едно условие - да има лимит до две деца. Ако сама вдовица работи и е с малка заплата, ако активно търсещ работа човек в продължение на месец-два е бил без доходи, ако някой се е разболял и за дълго време е на легло, на такива ще плащаме разноските за детска градина.Но не мога да се съглася, че сме длъжни да поощряваме лица като онзи гробар, който беше направил по няколко деца на няколко различни жени и, естествено, не може да ги храни.
10
0
 
7
 
! Отговори
Мен преди 4 години
До АнонименПоемането на такси може да става под формата на отстъпка от данъците!
9
0
 
3
 
! Отговори
Мен преди 4 години
Че тя и сега държавата плаща - да не би някой за си мисли че 35лв месечно е достатъчно за издръжката на една детска градина.
8
0
 
15
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Не е справедливо на хората ,които пълнят хазната децата да са дискриминирани за сметка на тези,които изобщо не се интересуват от държавата.Защо аз да плащам частни детски градини след като плащам данъци и държавата ме диакриминира по всевъзможен начин.Имаш високи доходи да имам постарал съм се да имам.
7
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма лошо на деца на работещи бедни родители да им се поемат таксите. Така им се осигурява равен старт и възможност на родителите да ги изхранват. В същото време намаления за неработещи родители и предимства, че били социално слаби, са вредни, защото учат родителите да не работят и пречат на работещите да работят и да плащат данъци. Трябва предимството да е за децата на работещи родители, а не като сега.И по-важното е да се построят достатъчно градини първо, тогава да се дават пари за друго.
6
1
 
23
 
! Отговори
съгласен преди 4 години
няма лошо но, да се плаща само на деца чиито родители имат поне средно образование и работят
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да не ги отменят!!! Ще се набарбуцат ДГ-тата с ромале, ще трябва да търся частна за моя!
4
1
 
15
 
! Отговори
:( преди 4 години
До ПижоЗадължават теб и други като теб.Но е безплатно за онези деца, контактът с които ще ОТУЧИ твоето дете от всичко полезно, цивилизовано и ценно, на което си го научил!Изводът е, че би трябвало да плащат щети на онези родители, чиито деца са възпитани, но са били включени в смесени групи заедно с такива, които нито знаят български, нито смятат да го научат.
3
4
 
9
 
! Отговори
Пижо преди 4 години
Аз не го разбирам това. Със закон те задължават за изпратиш детето си в детска градина, дори и да има кой да го гледа, но те и задължават да я платиш. Т.е. със закон ти прибират месечна сума! Щом законово те задължават да ползваш услуга, която не искаш, държавата е длъжна да поеме разходите на тази услуга.
2
0
 
18
 
! Отговори
123 преди 4 години
За децата на норвежците всичко е безплатно, детски градини, транспорт до училище, храна, учебни помагала и т. н. И пак ще си останат *** на 90%. Ние останалите загубени ще продължим да им плащаме и ще продължим да образова е децата си с цел емиграция, да видим след 10 години, кой ще издържа норвежците, които пак ще са образовани "проформа"...
1
0
 
30
 
! Отговори
Ааа, не! преди 4 години
Аман от маргинали и социално слаби, които могат и да не бъдат такива, ако положат поне малко усилия!Докога на гърба на работещите и плащащите данъци ще угаждат на мързеливите и безотговорните? Няма да има никакъв ефект, ако маргиналите получат още един бонус заради това, че не си правят труда да научат децата си на официалния език на държавата. Ще има ефект, ако започнат да ги глобяват за това чрез принудителен труд.Искам с парите от моите данъци да облекчават живота на градивните граждани!